وزير ارتباطات در ديدار با رئيس جمهور منتخب، با ارائه گزارشي از آخرين وضعيت شاخصهاي فناوري اطلاعات و ارتباطات اعلام کرد: ضريب نفوذ اينترنت کشور هماکنون 44.6 درصد و پهناي باند اينترنت بينالملل 73 گيگابيت بر ثانيه است.
به گزارش خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري فارس، محمد حسن نامي، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در ديدار با حسن روحاني، رئيس جمهور منتخب گزارشي از آخرين وضعيت شاخصهاي ارتباطي و مخابراتي ارائه کرد.
وي در اين ديدار با اشاره به اينکه ضريب نفوذ تلفن همراه بيش از 105 ميباشد، تعداد سيمکارتهاي واگذار شده را 113 ميليون و 66 هزار و 443 عدد به ازاء 76.5 ميليون نفر جمعيت کشور اعلام کرد.
به گفته نامي، ضريب نفوذ تلفن ثابت 36.16، تعداد تلفن ثابت 27 ميليون و 687 هزار و 442 دستگاه و تعداد دفاتر ICT روستايي 9969 دفتر که به ارائه خدمات تلفن، خدمات اينترنتي، خدمات بانکي و پستي ميپردازند.
وزير ارتباطات در اين ديدار تعداد روستاهاي داراي ارتباط را52 هزار و 965 روستا ذکر نمود که 48 هزار و 865 روستا داراي تلفن خانگي (بيش از 20 خانوار) و بقيه داراي يک ارتباط ميباشند.
بر اساس اعلام نامي، ضريب نفوذ اينترنت هماکنون 44.6 درصد، تعداد پورتهاي پرسرعت دراختيار کاربران 4.1 ميليون، پهناي باند اينترنت بينالملل 73 گيگابيت بر ثانيه و پهناي باند IP داخلي 554 گيگابيت بر ثانيه است.
وزير ارتباطات، ظرفيت فيبرنوري حال حاضر کشور را 451 هزار E1 اعلام کرد و يادآور شد: ظرفيت فيبرنوري سازمان توانير 10 هزار کيلومتر، مخابرات ايران 110 هزار، راهآهن 9 هزار، شرکت گاز و وزارت نفت 10 هزار کيلومتر است.
نامي با اشاره به اينکه در سال 91 تعداد 842 ميليون مرسوله پستي در 17 هزار نقطه پستي به مردم تحويل شد، تصريح کرد: با الکترونيکي نمودن تعداد زيادي از خدمات روزانه حدود 75 هزار نفر از مردم شريف ايران از سرويسهاي الکترونيکي پست استفاده ميکنند.
وي افزود: پرداخت يارانه نقدي 1.6 ميليون خانوار روستايي، توزيع 2.5 ميليون سهام عدالت، پرداخت سود آن و پرداخت حقوق مستمريبگيران کميته امداد امام خميني(ره) در نقاط محروم و روستاها توسط دفاتر روستايي پست بانک انجام ميشود.
نامي در ادامه، عدم سرمايهگذاري درآمد حاصل از ICT در زيرساخت، تنوع مراکز تصميمگير، عدم حمايت از توليد تجهيزات داخل و .... را از جمله چالشهاي موجود اين وزارتخانه برشمرد.
وزير ارتباطات، توسعه سريع شبکه ملي اطلاعات، اتصال دستگاههاي اجرايي و خانوار و تجاري و کليه مشاغل به اين شبکه، ايجاد دولت الکترونيک و زيرساخت آن و ايجاد شهرکهاي ICT را از جمله برنامههاي بلندمدت و در دست اجراي اين وزارتخانه اعلام کرد.
نامي، با اعلام اينکه اکنون سهم فاوا 4.8 GDP است و براساس امکانات و توانمندي پيشبيني ميشود در پايان دولت يازدهم به عدد 8 برسد، يادآور شد: اين امر براي رسيدن به عدد 10 نياز به اقداماتي نظير ايجاد شهرکهاي ICT به تعداد 12 تا 15، ايجاد سازمان اقتصاد ديجيتالي و سازماني فناوري نوين در وزارت ارتباطات و ايجاد يک سازمان براي ورود به ديتاي مجازي است که خود اين سايت ميتواند 260 تا 300 هزار شغل ايجاد کند.