سرپرست اداره تشخيص جرايم پليس فتا به افزايش خريد کاربران ايراني از سايت هاي فروشگاهي بين المللي معروف پرداخت و گفت: با توجه به انتقال ارز براي اين گونه خريدها، برخي از شرکت هاي واسطه اي مجوز لازم را نداشته و دست به کلاهبرداري مي زنند.
وايمکس نيوز - با برداشته شدن تحريم ها، بحث خريد از فروشگاه هاي خارجي حسابي داغ شده است. از يک سو شرکت پست اعلام کرده که امکان خريد از برخي فروشگاه هاي بزرگ مانند آمازون و Ebay را با يک واسطه فراهم مي کند و از سوي ديگر برخي مقامات دولتي از ورود اين فروشگاه ها به کشور و تضعيف فروشگاه هاي اينترنتي داخلي اظهار نگراني کرده اند.
در ميان اين تفاوت ديدگاه ها، به نظر مي رسد سواستفاده از نام فروشگاه هاي بزرگ براي کلاهبرداري آغاز شده است.
حميد کياني سرپرست اداره تشخيص جرايم پليس فتاي ناجا در اين باره گفت: خريداران از اين سايت ها دقت کنند که براي واريز جهت انتقال به حساب فروشگاه هاي بين المللي، حتما شرکت واسطه اي که نماد اعتماد الکترونيکي داشته باشند استفاده کنند تا در صورت تخلف راحت تر بتوان پيگيري کرده و حق و حقوق آنان را دريافت کرد.
وي افزود: متاسفانه شرکت هاي واسطه اي که در فضاي سايبري فعاليت مي کنند با سواستفاده از اينکه کالاي خريداري شده از طريق پست به درب منزل خريداران ارسال مي شود کلاهبرداري مي کنند.
کياني ادامه داد: در صورت اعتراض مشتريان اين سايت ها، آنها ادعا دارند که محصول را تحويل شرکت پست داده و شرکت پست در اين خصوص مقصر است. در حالي که اصلا اينگونه نيست و هيچ مرسوله اي تحويل شرکت پست نشده است. وي با بيان اينکه برخي از اين شرکت هاي واسطه اي نيز کالاي اصلي را به مشتري تحويل نمي دهند، گفت: اين شرکت هاي واسطه اي کالاي مشابه يا تقلبي تحويل مشتريان خود مي دهند و ادعا دارند که برند مورد نظر اين کالا را براي آنها ارسال کرده است و آنها مقصر نيستند. سرپرست اداره تشخيص جرايم پليس فتاي ناجا ادامه داد: در فروشگاه هاي مجازي که نماد اعتماد الکترونيکي دريافت کرده اند، مشخصات گردانندگان آنها مثل اسم و آدرس وجود دارد و در صورت تخلف، کاربران با شکايت به راحتي به حق و حقوق خود مي رسند.
کياني افزود: فروشگاه هاي مجازي که نماد اعتماد الکترونيکي ندارند معلوم نيست در کجا فعاليت دارند حتي شايد خارج از مرزهاي جغرافيايي کشور باشند که در آن صورت براي رسيدن به حق و حقوق ضايع شده خود بايد زمان و هزينه بيشتري صرف کنيد، ضمن آن که مقررارت بين المللي را نيز بايد در اين خصوص در نظر گرفت تا بتوان مجرم را دستگير کرد.
کياني يادآور شد: دانشجوياني که براي خريد کتاب يا مقاله به سايت هاي واسطه اي رجوع مي کنند نيز مراقب باشند که اين سايت ها نشان نماد اعتماد الکترونيکي داشته باشند، چرا که بسياري از سايت هاي نامعتبر که در زمينه واسطه براي خريد و فروش هاي بين المللي فعال هستند پول را از شما دريافت کرده و کالايي به شما تحويل نمي دهند.
سرپرست اداره تشخيص جرايم پليس فتا ناجا تاکيد کرد: پيشنهاد ما به تمامي کاربران که در فضاي سايبر اقدام به خريد و فروش مي کنند اين است که فروشندگان حتما نماد اعتماد الکترونيکي دريافت و خريداران نيز حتما از سايت ها و فروشگاه هاي مجازي داراي اين نماد خريد کنند.
اين مقام مسوول در ادامه گفت: کاربران فضاي سايبر براي آگاهي از ليست کسب و کارهاي داراي نماد اعتماد الکترونيکي مي توانيد به سايت enamad.ir بخش کسب و کارهاي داراي نماد مراجعه کنند.