رئیس مرکز برنامهریزی و توسعهی راهبردی سازمان فناوری اطلاعات از تاثیراتی که حضور شرکتهای معتبر خارجی و بینالمللی خصوصا پس از برجام در ایران میتواند داشته باشد سخن گفت و به کاهش هزینه تمامشده محصولات خارجی و قدرت رقابت محصولات داخلی در سطح جهان اشاره کرد.
وایمکس نیوز - داود کریمزادگان ، با بیان اینکه در سازمان فناوری اطلاعات باید از پنجره IT حضور شرکتهای خارجی در ایران را بررسی کرد، گفت: در بازه زمانی طولانی حضور شرکتهای معتبر بینالمللی در ایران اتفاق نیفتاده و آنها مستقیماً خودشان نتوانستند در اینجا حضور پیدا کنند که باعث شده ما بتوانیم نیاز خودمان را به محصولات آنها با واسطه و بعضاً با واسطههای چندگانه رفع و رجوع کنیم.
وی ادامه داد: در نتیجهی چنین اقدامی اگرچه به نظر ما امورات روزانه خود را جلو بردیم ولی این بانکهای اطلاعاتی که درست کردیم و فایلهایی که توسط این ابزارهای باواسطه تهیه و ایجاد شده، هیچکدام الزاماً تاییدشده نیست و پشتیبانی بینالمللی ندارد و اگر روزی بانک ما از بین برود خودمان باید آن را بازیابی کنیم.
رئیس مرکز برنامهریزی و توسعه راهبردی سازمان فناوری اطلاعات در ادامه با بیان اینکه تهیه کردن محصولات اعم از سختافزار، نرمافزار و خدمات مشاورهای با واسطه، لطمهای در آینده میزند زیرا از پشتیبانی حرفهای و بینالمللی برخوردار نخواهیم بود، افزود: مثلاً در حوزهی نرمافزار در چنین شرایطی نمیتوانیم از هیچ شرکتی که تخصصش پشتیبانی نرمافزار است انتظار کمک داشته باشیم. در واقع شاید به ظاهر آن نرمافزارها را ارزانتر تهیه کرده باشیم، ولی خیلی سادهانگارانه است که تصور کنیم هزینه تمامشده استفاده از نرمافزار فوق برای یک سازمان کم شده است.
کریمزادگان با اشاره به فعالیتهای سازمانی و نیاز به استفاده حرفهای از نرمافزارها اظهار کرد: سازمانهای حرفهای از نرمافزارهایی استفاده میکنند که نیاز به روزآمدی مداوم (آپدیت آنلاین) و مناسب دارند. افراد حاضر در سازمانها نباید روی مشکلات کاربردی نرمافزارها انرژی بگذارند، بلکه باید روی کاری که برای آن ماموریت دارند انرژی بگذارند. اگر یک منظر بالاتر نگاه کنیم هزینه تمامشده کاربری نرمافزارهایی که پشتیبانی شرکتهای تولیدکننده را ندارد برای ما گرانتر تمام میشود زیرا اگرچه برای گرفتن نرمافزار پولی نپرداختهایم اما برای نگهداری آن دائماً پرداختهایی میکنیم که جزو هزینههای پنهان است.
وی با بیان اینکه اگر حضور شرکتهای معتبر در ایران برنامهریزی شده باشد، هزینه تمامشده کار با محصولات آنها به مراتب کم میشود، توضیح داد: حضور شرکتهای قدر و صاحب اعتبار در حوزه IT اعم از شرکتهایی که ارائهدهنده راهکارها، برنامهها، سختافزارها، نرمافزارها و خدمات هستند در اینجا باعث میشود نسبت به اصالت تجهیزات اعتماد و اطمینان پیدا کرد و واسطهایی که ما قبلاً از آنها این خدمات و محصولات را تهیه میکردیم حذف شوند. بدیهی است که هزینه تمام شده این کار که فقط خرید نیست و که شامل نگهداری، آپدیت کردن و پشتیبانی گرفتن است، کمتر شود.
رئیس مرکز برنامهریزی و توسعه راهبردی سازمان فناوری اطلاعات همچنین با تاکید بر دریافت اجناس با کیفیت بالا از شرکتهای متعبر ادامه داد: خصوصاً وقتی درباره سختافزار صحبت میکنیم میتوانیم از پیشنهادهای خاصی که شرکت مادر میدهد استفاده کنیم. زیرا معمولاً وقتی شرکتهای فناوری از یک نسل به نسل دیگر ارتقا مییابند، موجودی محصول خود را با پیشنهادهای استثنائی که روی محصولاتشان میزنند به صفر نزدیک میکنند و ما میتوانیم بدون واسطه از این فرصتها و نیز پشتیبانی بلندمدت استفاده از آن سختافزارها منتفع شویم.
کریمزادگان به کیفیت اجناس خریداریشده از شرکتهای مادر اشاره و بیان کرد: بارها اتفاق افتاده که وقتی به عنوان حاکمیت به بازار رجوع کرده و خرید کردیم، متوجه شدیم جنس خریداریشده، جنسی است که ایراد برایش پیش آمده، بازسازی شده و دومرتبه فروش رفته است. در واقع قیمت اورجینال از ما گرفتند و جنس غیراورجینال به ما دادند. اینها اتفاقاتی است که در خرید واسطهای میافتد و طبیعتاً به دلیل مهر تاییدی که شرکت مادر میزند دیگر نخواهد افتاد و از این منظر حضور شرکتهای معتبر خارجی برای کشور فرصت است.
وی در ادامه افزود: شرکتهای معتبر خارجی فقط فروشنده سختافزار یا نرمافزار صرف نیستند. آنها فروشنده یک راهکارند که برای عملیاتی شدن آن چه بسا نیاز به نرمافزار و سختافزار داشته باشیم. ما حضور این شرکتها را در بازه زمانی گذشته از دست دادهایم و در حال حاضر این فرصت هست که شرکتها راهکارهایی از قبیل خدمات بانکی را در اختیار ما قرار دهند، انتقال مبلغ و تبدیل کردن پول از ارزهای خارجی به داخلی و برعکس را تسهیل و تسریع کنند که حاصل این کار میتواند ارزانتر تمام شدن و سریعتر انجام شدن تراکنشهای مالی باشد.
رئیس مرکز برنامهریزی سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به شرکتهای دانشبنیان و نوآور داخل کشور که بعضاً هم محصولات قابل تقدیری را به بازار معرفی کردهاند، درباره محسنات حضور شرکتهای شناختهشده که مبدع سختافزار، نرمافزار و روشهای نوین هستند، گفت: حضور این شرکتها نهتنها در رشد و ارتقا کیفیت محصولات داخلی به عنوان شاخص مقایسه و رقابت مؤثر خواهد بود، بلکه به کار گرفتن راهکارهای آنها در قالب قراردادهایی که با صنایع میبندند این شانس را پیش میآورد که محصولات صنعتی کشور در بازار جهانی قدرت رقابت داشته باشند؛ یعنی کیفیت و قیمت آنها قابل رقابت با کیفیت و قیمت محصولات جهانی باشد.
کریمزادگان در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: بدیهی است که بدون کاربست روشهای نوین و خدمات بعضی از نرمافزارها، محصولات ما دارای کیفیتهای پایینتر و گرانتر خواهند بود و در نتیجه شانس رقابت در سطح جهانی را تا اندازه خیلی زیادی از دست خواهیم داد.
منبع : ایسنا