یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴

تجارت الکترونيکي در ايران غير سازمان يافته است

تجارت الكترونيكي

یکشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۹:۲۲:۰۰


مشکلات زير ساختي مخابراتي وموانع موجود در مسير تجارت الکترونيکي در کشور باعث شده اين روش از تجارت در کشور ما غير متمرکز و غير سازمان يافته باشد.

وايمکس نيوز - مهرداد ناظر زاده، کارشناس ارشد تجارت الکترونيکي با اشاره به اينکه تجارت الکترونيکي تجارتي مبتني بر استفاده از فناوري ارتباطات و اطلاعات در کسب و کار است، گفت: در کشور ما تلاش هاي بسيار زيادي براي بهبود بخشيدن به وضعيت بسترهاي الکترونيکي و کاربردهاي تجارت الکترونيکي در بيشتر بخش هاي کشور شده و اين امر باعث نمايان شدن اثرات و هماهنگي‌هايي بين بخش ها و تسهيل اقتصادي در جامعه شده است.
وي با اعتقاد بر اينکه تجارت الکترونيکي باعث ايجاد فرصت هاي شغلي، صرفه‌جويي در هزينه‌هاي راه‌اندازي و زمان راه‌اندازي يک تجارت يا کسب و کار مي‌شود و در مجموع تحولي در اقتصاد کشور ايجاد ‌مي کند، گفت: بي‌شک براي دسترسي به موفقيت هاي بيشتر بايد فعاليت هاي صورت گرفته را ارزيابي کرده و با سرعت بخشيدن به کارها و بهره بردن درست از تجارت جهاني باعث ارتقاي سطح فرهنگ استفاده از تجارت الکترونيکي و تعامل خيلي مهم که بايد مابين دولت و بخش خصوصي است، شويم.
اين کارشناس در تشريح چالش هاي موجود در مسير توسعه تجارت الکترونيکي در ايران گفت: امروزه يکي از مهمترين روش هاي پرداخت در اينترنت يا اصلي‌ترين روش هاي پرداخت در اينترنت استفاده از کارت هاي اعتباري است که فروشگاه هاي مختلف اينترنتي امکان برداشت از اين کارت ها را به صورت (online) خواهند داشت که بنابر سياست هاي خود بتوانند پذيراي يک يا چند کارت اعتباري باشند.
ناظرزاده با اعتقاد بر اينکه کارت هاي اعتباري در کشور ما همچنان در يک نظام پيوسته مالي قرار نگرفته و برخي موسسات مالي و بانک ها از پذيرش اين کارت ها خودداري مي‌کنند، گفت: در شرايط حاضراستفاده از اين کارت ها در برخي از مراکز فروش هنوز جا نيفتاده و اين کارت ها به عنوان ابزاري جانبي در بعضي فروشگاه ها و مراکز قابل استفاده هستند.
وي با بيان اينکه اين کارت ها را هنوز به طور کامل نمي‌توان تمام الکترونيکي خواند و با هيچ‌گونه سيستم ديگري غير از سيستم هاي مخصوص بانک هاي عامل سازگاري ندارند، گفت: به طور مثال هيچ يک از اين کارت ها قابليت کار در اينترنت و شبکه‌هاي داخلي را به طور کامل ندارند.
وي با اشاره به اينکه مشکلات زيرساختي زيادي در شبکه مخابراتي کشور وجود دارد که باعث مي‌شود دسترسي آسان به اينترنت براي تمامي مردم يکسان نباشد، گفت: در عين حال شبکه جامع ملي نيز در اين زمينه وجود ندارد.
ناظر زاده گفت: اين موارد از جمله عواملي هستند که سببب شده آنچه به عنوان تجارت الکترونيکي در کشور ما به مرحله ظهور رسيده است، به فعاليت هاي غيرمتمرکز و غير سازمان يافته محدود شود و به صورت عملي آنچنان مورد کارايي قرار نگيرد.

 

منبع: موبنا

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو