چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

مهمترین رویدادهای مخابراتی دهه 80 از زبان مدیرعامل شرکت مخابرات ایران

فيضي

یکشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۱:۴۱:۰۰


به بهانه ورود به سال 1390 هجری شمسی و آْغاز دهه 90 بر آن شدیم تا مهمترین رویدادهای مخابراتی دهه 80 را بررسی کنیم، برای پرداختن به این موضوع کسی بهتر از مدیرعامل مخابرات شرکت ایران نمی توانست به سوالاتمان پاسخ دهد.<BR> صابر فیضی همچون گذشته با رویی گشاده به استقبال مان آمد و در پاسخ به سوال مذکور، دهه 80 را به دو نیمه و مقارن با دو برنامه معرفی کرد. به اعتقاد وی رویدادهای نیمه اول دهه 80 در جهت برنامه سوم توسعه و رویدادهای نیمه دوم به برنامه چهارم مربوط می شود.<BR> آنچه در ادامه می خوانید بخش اول این گفت و گو است.

گفت و گو: منصوره خالقی

وایمکس نیوز - مدیرعامل مخابرات ایران در رابطه با مهمترین وقایع دهه 80 شمسی می گوید: یکی از مهمترین رویدادهای دهه 80 تکمیل شبکه زیرساخت ارتباطی کشور از طریق فیبر نوری است.
وی می افزاید: پیش از تجهیز زیرساخت های مخابراتی کشور به فیبر نوری ارتباطات رادیویی متداول ترین ابزار ارتباطات تلفنی در کشور بود.
وی در ادامه می گوید: پیاده سازی فیبرنوری هم در ابتدا نه تنها به صرفه نبود، بلکه گران و سخت هم بود، اما پس از گذشت مدتی با ارزان شدن فیبر نوری و یافتن راه های ساده تری برای اجرایی کردن آن طراحی شبکه فیبر نوری در کشور آغاز شد.
وی در مورد مزیت های استفاده از شبکه فیبر نوری به جای شبکه رادیویی برای ارتباطات تلفنی می گوید: پس از متدوال شدن استفاده از فیبر، قیمت تمام شده این فناوری در مقایسه با رادیو نیز کاهش یافت، از طرفی فیبر نوری قابلیت آن را داشت که پهنای باند روی آن ارایه کرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برای طراحی شبکه فیبر نوری در کشور نیازی به استفاده از کمک های متخصصان خارجی بود یا نه می گوید: خوشبختانه دانش مهندسان ایرانی برای طراحی و اجرای شبکه فیبر نوری در آن زمان کفایت می کرد و نیازی به استفاده از مشاوره کارشناسان خارجی نبود.
به گفته فیضی تمامی فیبر نوری مورد نیاز برای تجهیز کشور از طریق تولیدکنندگان ایرانی تامین شد و از این نظر کشور کاملا خودکفا بود.
مدیرعامل مخابرات ایران در مورد نوع طراحی شبکه می گوید: مطابق با طراحی صورت گرفته باید شهرهای بزرگ از طریق فیبر به یکدیگر وصل می شد.
وی می افزاید: براساس این طراحی مراکز استان حداقل از دو مسیر و در بعضی جاها از سه مسیر می باید به یکدیگر وصل می شدند.
به گفته فیضی ماحصل تمامی تلاش های مخابرات ایران و پس از آن شرکت ارتباطات زیرساخت تکمیل شبکه فیبر نوری با اتصال 65 هزار کیلومتر فیبر در نیمه اول دهه 80 و یا به عبارت دقیق تر تا پایان سال 84 بود.
وی درباره توسعه شبکه فیبر نوری در سال های بعد می گوید: در حال حاضر در حدود 130 هزار کیلومتر فیبر نوری نقاط مختلف کشور و ارتباط با کشورهای همسایه را متصل کرده است.

فیضی بزرگترین مانع توسعه شبکه فیبر نوری در کشور را تعریف دو وزارتخانه ارتباطات و راه به صورت مجزا عنوان می کند و می گوید: در مواردی وزارت راه و ترابری مانع از کندن راه ها برای قرار دادن فیبر می شود و می گوید حریم جاده های را نکنید.
وی می افزاید: اگر مطابق آنچه در بسیاری از کشورها متداول است کلیه ارتباطات کشور در قالب یک مجموعه فعالیت می کرد، با اشکالاتی از این دست مواجه نبودیم.
وی در مورد انواع راه های تامین ارتباطات در کشور می گوید: ارتباطات رادیویی، ماهواره ای و فیبر انواع روش های ارتباطی در کشور به شمار می آید.
وی می افزاید: ارتباطات رادیویی بیشتر برای مواقع بحرانی به کار می آید، از ارتباطات ماهواره ای هم فقط در بعضی مکان های خاص استفاده می شود. بنابراین می توان گفت در حالت کلی بیش از 90 درصد ارتباطات کشور از طریق فیبر نوری هدایت می شود.

 بخش اول

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو