یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

کمین ۳۰۰سایت اینترنتی برای برداشتن کلاه گردشگران

سفر

سه شنبه ۸ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۹:۰۰


۳۰۰سایت مجازی بدون مجوز در اینترنت در حال فروش سفرهای گردشگری در ایران و خارج از کشور هستند که به‌دلیل نداشتن مجوز فعالیت از مؤسسات رسمی کشور اقدام به کلاهبرداری در صنعت گردشگری ایران با پوشش فعالیت گردشگری می‌کنند.

وایمکس نیوز - روزنامه همشهری چندی پیش در گزارشی از فعالیت سایت‌های اینترنتی خدمات گردشگری - با تأکید بر اینکه این فعالیت‌ها در مسیر شناختن جاذبه‌های گردشگری ایران مفید و حائز اهمیت هستند - از کلاهبرداری‌های گسترده در فضای مجازی برای فروش خدمات گردشگری خبر داده بود.

اکنون رئیس جامعه گردشگری الکترونیکی ایران در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید: آمار دقیق سایت‌های کلاهبردار اینترنتی در صنعت گردشگری را نداریم ولی طبق آخرین بررسی جامعه گردشگری الکترونیکی ایران اکنون 300سایت فاقد مجوز در اینترنت در حال ارائه خدمات گردشگری هستند.

حسن تقی‌زاده انصاری با تأیید بر وجود کلاهبرداری‌های اینترنتی در فعالیت گردشگری کشور اعلام کرد: انتشار قیمت‌ها و تصاویر وسوسه‌انگیز در شبکه‌های مجازی باعث شده که گردشگران به قیمت‌های غیرمتعارف جذب شوند. همین موضوع دقت و کنترل کافی از سوی آنها را کم کرده است.

وی گفت: گردشگران پس از خریداری بلیت پرواز، ویزا و بسیاری از خدمات گردشگری از کلاهبرداران اینترنتی، پول و مدارک خود را از دست داده‌اند.

انصاری با اشاره به اینکه شکایت‌های بسیاری از کلاهبرداری‌های اینترنتی به معاونت گردشگری و جامعه گردشگری الکترونیکی ایران ارسال شده و حتی برخی از آنها نیز رسانه‌ای شده است، گفت: در برخی از این پرونده‌ها گردشگران پس از خرید بلیت پرواز در اینترنت و دریافت برگه کاغذ با عنوان بلیت، زمانی که به فرودگاه مراجعه کرده‌اند متوجه شده‌اند که بلیت‌های پروازی صوری و فاقد اعتبار است.

به گفته او، کلاهبرداری‌های اینترنتی در فعالیت گردشگری در حوزه هتل‌ها نیز اتفاق افتاده و گردشگران در خریدها و سفرهایی که داشتند متوجه شدند که رزرو هتل‌ها هیچ ارتباطی با هتل‌ خریداری توسط آنها ندارد و مسافر نتوانسته از هتل استفاده کند.

  • هشدار به گردشگران

آنطور که رئیس جامعه الکترونیکی ایران گفته است، گردشگران پس از آنکه به سایتی که خرید اینترنتی از آن داشته‌اند مراجعه کرده‌اند متوجه شده‌اند که آدرس و تلفن‌های درج شده در سایت فروشنده خدمات گردشگری صحت ندارد و شکایت آنها نیز در این موارد قابل پیگیری نخواهد بود چون جایی وجود ندارد که بتوان برای برخورد با متخلفان و کلاهبردارها مراجعه کرد.

تقی‌زاده انصاری به گردشگرانی که از طریق سایت‌های اینترنتی اقدام به خرید خدمات گردشگری می‌کنند تأکید کرد که حتما به شماره مجوز سایت یا تلفن تماس و ارتباطات مؤسسه‌ای را که شناختی از آن ندارند برای خرید اینترنتی خدمات سفر چک کنند تا اگر دچار مشکل شدند بتوانند شکایات خود را پیگیری کنند.

وی گفت: انتخاب سایت مجاز و دارای پروانه از معاونت گردشگری یا وابسته به مؤسسات و تاسیسات گردشگری می‌تواند این اطمینان را ایجاد کند که درصورت بروز مشکل در ارائه خدمات امکان پیگیری وجود دارد.

وی همچنین به بخشنامه سازمان میراث فرهنگی درخصوص ارائه نکردن خدمات گردشگری و هتل‌ها به سایت‌های بدون مجوز اشاره کرد و گفت: دایرکنندگان سایت‌های غیرمجاز گردشگری برای دریافت مجوز اقدام نمی‌کنند و حتی از خدمات شرکت‌های مسافرتی و هتل‌ها نیز استفاده می‌کنند درحالی‌که براساس بخشنامه سازمان میراث فرهنگی، مؤسسات گردشگری نباید به سایت‌های بدون مجوز خدمات بدهند.

رئیس جامعه گردشگری الکترونیکی ایران با اعلام بی‌اطلاعی از رقم دقیق شکایت‌های موجود از سایت‌های بدون مجوز گردشگری در کشور گفت: بیشتر شکایت‌های ارسال شده به معاونت‌های گردشگری استان‌ها در مورد فعالیت‌های سایت‌های مجازی غیرمجاز است.

  • افزایش فریبکاری‌ها در گردشگری اینترنتی

همین دیروز نیز جامعه گردشگری الکترونیکی ایران به علاقه‌مندان سفر و گردشگری نسبت به افزایش تعداد سایت‌های نامعتبر که خدمات گردشگری عرضه می‌کنند هشدار داد.

در هشدار جامعه گردشگری الکترونیکی ایران به گردشگران آمده است که سوءاستفاده و فریب‌های الکترونیکی در صنعت گردشگری ایران افزایش یافته و افراد زیادی اطلاعات و مدارک شخصی یا پول خود را از این طریق از دست داده‌اند.

براساس اطلاعیه جامعه گردشگری الکترونیکی ایران، کاربران و استفاده‌کنندگان اینترنت درصورت تمایل به خرید آنلاین یا الکترونیکی خدمات مسافرتی، تور، بلیت قطار، گرفتن روادید، رزرواسیون هتل و بلیت مراکز تفریحی باید مطمئن شوند که سایت اینترنتی که از آن خرید می‌کنند معتبر است.

براساس اطلاع جامعه گردشگری الکترونیکی ایران، لوگوی بانک‌ها و نشان سایت‌های مرتبط با مؤسسات و تاسیسات گردشگری دارای مجوز سازمان میراث فرهنگی و گردشگری یا سازمان هواپیمایی کشوری که در سایت‌ها درج می‌شود نشانه اعتبار یک سایت اینترنتی برای خرید مجازی گردشگری است.

جامعه گردشگری الکترونیکی ایران همچنین از گردشگرانی که خریدهای گردشگری خود را از سایت‌های اینترنتی انجام می‌دهند خواسته است تا از سایت‌های ناشناس و بی‌ارتباط با شرکت‌های مسافرتی و هتل‌ها که با عناوین و نرخ‌های جذاب، قصدسوءاستفاده از مسافران و گردشگران را دارند خرید نکنند و هنگام خرید و پرداخت آنلاین نیز درصورتی که سایت مورد نظر به سایت اصلی بانک‌ها متصل نشد، هرگز اطلاعات بانکی خود را وارد سایت نکنند.

 

منبع : همشهری آنلاین

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو