یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

تدوين مدل اقتصاد ديجيتالي در استانها/ راه اندازي دولت موبايل

اقتصاد - بازار

جمعه ۱۸ تیر ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۸:۰۰


معاون وزير ارتباطات از تدوين مدل اقتصاد ديجيتالي در استانهاي کشور در راستاي افزايش سهم استانها در توليد محتواي فضاي مجازي خبر داد.

وايمکس نيوز - مرتضي براري با اشاره به برنامه هاي وزارت ارتباطات و اطلاعات براي افزايش سهم استانها از توليد محتواي ديجيتالي اظهار داشت: همان گونه که در تهران به سمت راه اندازي شتاب دهنده هاي ايده حرکت کرده ايم بايد در استانها نيز اين فرهنگسازي انجام شود. هم اکنون برخي از استانها همچون يزد، گيلان، مازندران، فارس و خراسان رضوي در بخش صاحبان ايده پيشرو هستند اما انتظار اين است که ساير استانها نيز در اين زمينه قوي شوند.

معاون امور استانهاي وزارت ارتباطات با اشاره به تدوين مدل اقتصاد ديجيتالي در استانها گفت: تا پيش از اين استانها انتظار داشتند که از دولت پروژه بگيرند اما ما با تدوين اين مدل اقتصادي آنها را توجيه کرده ايم که خودشان با ارائه سرويس به مردم درآمدزايي کنند و کسب و کارهاي حوزه فناوري اطلاعات را در اين استانها رونق دهند.

براري با تاکيد بر اينکه نبايد نگاه استانها به درآمدزايي از سوي پروژه هاي دولتي باشد، تاکيد کرد: هم اکنون حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات با تعريف خدمات خدمات ارزش افزوده مي تواند توليد ثروت بسياري را به همراه داشته باشد به نحوي که تجربه نشان داده برخي از خدمات دهندگان در اين حوزه روزانه بالغ بر 150 ميليون تومان فروش تنها از يک خدمت ديجيتالي داشته اند.

وي گفت: ما بايد تلاش کنيم تا وارد عرصه جهاني شويم و به جاي ايجاد بازار براي 70 ميليون نفر به سرويس دهي براي 5 ميليارد نفر در دنيا برسيم. اقدامي که هم اکنون شرکت هاي بزرگ و مطرح دنيا همچون گوگل و اپل انجام مي دهند.

براري با بيان اينکه با توجه به ظرفيت هاي موجود در کشور مي توان از حوزه گردشگري و نيز مفاهيم مذهبي سرويس هاي ارزش افزوده در بستر اينترنت خلق کرد گفت: جاذبه هاي گردشگري و تاريخي ما نسبت به کشورهاي همسايه بسيار بالا بوده اما سهم ما از توليد محتوا در اين زمينه به يک دهم اين کشورها نيز نمي رسد در صورتي که ما مي توانيم با ساخت اپليکيشن هاي گردشگري، توليد ثروت کنيم.

وي افزود: همچنين مي توانيم با ايجاد اکوسيستم روستايي و عشايري در شبکه هاي اجتماعي علاوه بر معرفي اين مناطق، باعث رونق توريسم با استفاده از ابزارهاي فناوري اطلاعات شويم.

معاون وزير ارتباطات خاطرنشان کرد: در اين راستا برنامه رونق راه اندازي پرديس توليد محتوا را در استانها در دستور کار داريم تا سهم استانها از توليد محتوا افزايش يابد. در همين حال در اين راستا در جهت سرمايه گذاري بخش خصوصي براي توليد خدمات حوزه فضاي مجازي اقدام کرده ايم.

وي با تاکيد بر اينکه ارائه خدمات دستگاههاي دولتي و نيز خدمات بخش خصوصي بايد به سمت موبايل حرکت کنند، گفت: سرمايه گذاري در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات در جهت رفاه مردم هم اکنون بايد بر روي موبايل تعريف شود به همين دليل ما شرکت هاي استاني را تشويق به سرمايه گذاري و توليد خدمات بر روي موبايل مي کنيم. در همين حال دستگاههاي اجرايي در استانها نيز بايد خدمات خود را در جهت راه اندازي دولت موبايل به اين سمت سوق دهند.

به گفته وي علاوه بر سرمايه گذاري بخش خصوصي در اين حوزه نيازمند توسعه زيرساخت هاي ارتباطي براي ارائه اين خدمات به مردم هستيم که در اين زمينه وزارت ارتباطات توسعه شبکه فيبر استاني و حل مشکلات زيرساختي را در دستور کار قرار داده است.

 

منبع : مهر

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو