وعده برخورد با گوشیهای قاچاق تلفن همراه با اجرای طرح رجیستری از ۱۵مردادماه جاری اجرایی نشد و مسئولان از ارائه فرصت ۶ماهه به برندهای خارجی گوشی موبایل برای اخذ مجوز نمایندگی رسمی فعالیت در ایران خبر میدهند.
وایمکس نیوز - با گذشت حدود یکماه از اجرای طرح تشدید برخورد با کالاهای قاچاق، موازیکاری دستگاهها در اجرای این طرح موجب زیان مشتریان گوشی تلفن همراه در بخش بازار شده است؛ طرحی که با محوریت برخورد با محصولات سلامتمحور از کوچه مروی تهران آغاز شد و سپس با جمعآوری گوشی تلفن همراه آیفون از سطح بازار و پلمب برخی فروشگاههای عرضه این محصولات ادامه یافت.
در چارچوب این طرح بود که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از اجرای طرح رجیستری گوشیهای تلفن همراه از 15مردادماه امسال خبر داد اما تاکنون نهتنها این طرح اجرایی نشده بلکه پلمب فروشگاههای 2مدعی نمایندگی اپل موجب آشفتگی بازار و خدمات پس از فروش، تعمیرات و خرید محصولات این برند شده و هیچکس پاسخگوی زیان مشتریانی نیست که این محصولات را از فروشگاههای مذکور خریداری کرده یا کالاهای خود را برای تعمیر تحویل این فروشگاهها دادهاند.
با وجود این تازهترین خبرها از تعویق 6ماهه طرح رجیستری گوشی تلفن همراه حکایت دارد.ابراهیم درستی، رئیس اتحادیه موبایل و لوازم صوتی و تصویری از به جریان افتادن دوباره ماده چهارم قانون تاسیس سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان و تولیدکنندگان خبر داد و اعلام کرد: طبق این ماده قانونی تمامی برندهای خارجی موجود در ایران باید دارای نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش باشند. بر این اساس در جلسهای با حضور ارگانهای دولتی و اصناف، مقرر شد تا فرصت 6ماههای به واردکنندگان برای اخذ نمایندگی رسمی برندهای خارجی گوشی تلفن همراه داده شود که این فرصت درصورت لزوم قابل تمدید خواهد بود.
اجرای طرح تشدید برخورد با کالاهای قاچاق در سطح عرضه درحالی ادامه دارد که بهرغم برخی برخوردهای نظارتی با قاچاقچیان میوه تداوم واردات این محصولات از مبادی رسمی و عرضه آن به بازار مصرف موجب شیوع آفات نباتی و زمینگیرشدن تولیدکنندگان داخلی شده است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در پاسخ به خبرنگار ما در مورد آثار و پیامدهای تداوم ورود میوههای قاچاق اعلام کرد: در اجرای طرح تشدید برخورد با قاچاق میوه، هفته گذشته حدود 101 تن محموله کشاورزی قاچاق در مرز بازرگان شامل 71 تن گوجهفرنگی، 30 تن گردو و مغز گردو، 23 تن لیموترش و همچنین سایر میوهها مانند آواکادو، سیب، گلابی، آلو، هلو، شلیل، آناناس و ... کشف و دستور معدومسازی آنها صادر شد.
همچنین 15تن لیموترش دیگر در بندرعباس در هفته گذشته کشف و معدوم شد. محمدعلی باغستانی با بیان اینکه حجم بالای خسارات مالی، جانی، شیوع آفات نباتی و زمینگیر شدن تولید داخل محصولات بهدلیل تداوم ورود میوههای قاچاق قابل برآورد نیست، افزود: طی سالهای اخیر ورود میوههای قاچاق موجب شیوع 15 تا 20 آفت قرنطینهای کشاورزی در کشور شده که برخی از آنها خانمانسوز بوده و مبارزه علیه آنها با هزینهها و خسارتهای گزاف ادامه دارد.
منبع : همشهری آنلاین