تهران باشتاب به سمت تامین انرژی از منابع تجدیدپذیر در حرکت است.<BR>
<BR>
مدیریت شهری تهران با توجه به مصوبات شورای شهر تهران و همچنین با تکیه بر مصوبات هیأت دولت، بر آن است تا بتواند بهعنوان نخستین شهر کشور و حتی خاورمیانه باشد که خیلی زود توانسته بخش عمدهای از انرژیهای مورد نیاز خود را از محل منابع تجدیدپذیر بهدست آورد.
وایمکس نیوز - شاید این اندازه توجه پایتخت به انرژیهای نو، این پرسش اساسی را ایجاد کند که چرا پایتخت کشور نفتخیزی مانند ایران، تا به این اندازه برای استحصال انرژی از منابع تجدیدپذیر تلاش میکند؟
تلاش برای استفاده از انرژیها نو تنها به استفاده از پنلهای خورشیدی نصب شده در پارکها و آبگرمکنهای خورشیدی و... محدود نمیشود. این روزها سازمان مدیریت پسماند شهر تهران در تلاش است تا پایان برنامه دوم شهرداری، بیش از سهبرابر ظرفیت تعیین شده در مصوبه شورای شهر تهران، به انرژی حاصل از بازیافت پسماند شهری دست یابد.
مدیرعامل سازمان پسماند شهر تهران با اعلام این خبر گفت: برابر برنامه 5ساله شورای اسلامی شهر تهران باید در پایان برنامه 5ساله به استحصال 20مگاوات برق از محل زیست تودهها برسیم. حسین جعفری با اشاره به آغاز فرایند عقد قرارداد برای احداث 2کارخانه زبالهسوز هزار و600تنی در تهران افزود: امیدواریم با انعقاد قرارداد 2کارخانه زبالهسوز بیش از 50مگاوات ساعت برق از محل پسماند شهر تهران بهدست آوریم و این به جز استحصال گاز متان و تبدیل آن به انرژی است که براساس پیشبینی ما حداقل 5مگاوات برق از محل دفن زبالهها، استحصال گاز متان نیز بهدست خواهیم آورد.
وی به امضای تفاهمنامهای میان سازمان پسماند شهر تهران با یک شرکت کرهای برای انجام پژوهش و تحقیق در 2دوره سه ماهه اشاره کرد و افزود: پس از انجام 2دوره تحقیق، ما به بررسی روشهای موجود در دنیا پیرامون شیوه استحصال متان خواهیم پرداخت تا ظرفیت استحصال گاز متان و تولید انرژی از آن را تا 12مگاوات ساعت افزایش دهیم. حسین جعفری در ادامه گفت: با این اتفاقات، امیدواریم تا سال 97که پایان برنامه دوم مدیریت شهری تهران است، ما بیش از سهبرابر پیشبینی شورای شهر تهران در زمینه استحصال انرژی از منابع زیست توده دست یابیم.
هفته گذشته مناقصه برای ساخت 2کارخانه هزار و 600تنی زباله سوز در تهران برگزار شد. براساس سخنان مدیرعامل سازمان پسماند شهر تهران، تاکنون 11شرکت متقاضی همکاری برای احداث کارخانه زبالهسوز شدهاند. در کنار هر کدام از شرکتهای ایرانی که در مناقصه موجود شرکتکردهاند، یک شرکت خارجی نیز حضور داشته تا بتواند به لحاظ فنی و اجرایی یاریگر شرکتهای داخلی باشد.
همچنین اقدامات گستردهای برای استحصال گاز متان از محل دفن زبالههای قدیمی شهر تهران در دست اجراست که یک شرکت کرهای هماکنون اقدامات پژوهشی و تحقیقی خود را آغاز کردهاست.
تنها هدف سازمان پسماند شهر تهران تولید انرژی از پسماند شهر تهران نیست. شاید یکی از مهمترین ماموریتهای این سازمان، آنگونه که جعفری میگوید، حذف دفن غیرمستقیم پسماند شهر تهران است. به گفته او هماکنون در حدود 3هزار و 400تن زباله بهصورت غیرمستقیم دفن میشود. در واقع آنچه وی از آن بهعنوان دفن غیرمستقیم زباله نام میبرد، ذخیرهسازی زبالهها و استفاده مجدد آن در تولید کود کمپوست یا فرایندهای دیگر بازیافتی است.
هیأت دولت در مصوبه قانون مدیریت پسماند به استقلال مالی سازمانها و نهادهای پسماند در کلانشهرها و شهرهای بالای 200هزار نفر تأکید کردهاست. جعفری در اینباره معتقد است که یکی از وظایف سازمانهای پسماند در کلانشهرها، حرکت به سمت خودکفایی مالی است. به گفته وی، اداره مدیریت پسماند تا سال98باید بهصورت خودکفا صورت گیرد. از اینرو اخذ خدمات پسماند با قیمت تمامشده و کاهش هزینهها، 2اولویت اصلی مدیریت پسماند در کلانشهرها و شهرهای بالای 200هزار نفر است.
جعفری در اینباره گفت: هماکنون با کاهش هزینهها و حرکت به سمت منابع درآمدی پایدار در تلاش هستیم تا در سال 98بهخودکفایی برسیم. این خواست اصلی شورای اسلامی شهر تهران و هیأت دولت است. نکته مهم در این مورد، اتفاقی است که هیأت دولت باید انجام دهد و آن هم اصلاح قیمت خرید تضمینی برق است که با این اتفاق بهنظر میرسد ما به اهدافمان دست پیدا کنیم.
تلاش برای تأمین برق هماکنون در شهرداری تهران به نتیجه رسیدهاست. تولید برق در مجموعه هاضم، سامانه کارخانه زباله سوز و حتی مزرعه برق خورشیدی با بازدهی بالای 92درصد صورت میگیرد.مدیرعامل سازمان پسماند شهر تهران با اشاره به اینکه تأییدیههای سازمان حفاظت محیطزیست برای مجموعه زبالهسوزی که در حال حاضر فعال است نیز گرفته شده، گفت: براساس این تأییدیهها استاندارد موجود در سامانه زبالهسوز، بالاتر از استانداردهای پیشبینی شده کشور است و حتی متناسب با استانداردهای زیستمحیطی اروپا طراحی شدهاست. این نکته بیانگر آن است که ما به ثبات قابل توجهی در تولید انرژی از محل زیست توده رسیدهایم و هم میتوانیم برق را با راندمان بالای 90درصد تولید کنیم و هم کنترل آلایندهها را انجام دادهایم.
منبع : همشهری آنلاین
