تعدادي از گروه هاي فعال در حوزه فناوري هاي پيشرفته براي گذراندن مرحله 'پيش شتابدهي' راهي مرکز نوآوري برلين خواهند شد.
وايمکس نيوز - مدير مرکز فن آفريني نوتک know tech (مرکز توانمندسازي و شتابدهي به کسب وکارهاي نوپا) روز سه شنبه در نشست مطبوعاتي اظهار داشت: به دنبال فراخوان تابستان امسال، 700 طرح و ايده از سراسر کشور دريافت کرديم که گزينش تيم هاي برتر از ميان آنها طي چندين مرحله داوري صورت گرفت.
'حسين حيدري' افزود: هيات داوران برنامه که از اعضاي هيات علمي دانشگاه هاي مطرح کشور همچون صنعتي شريف و تهران تشکيل شده است، ارزيابي 60 طرح نهايي را انجام داده و 30 طرح از ميان آنها انتخاب کرده اند که مرحله 'پيش شتابدهي' و آموزش آنها در تهران و برلين به مدت سه ماه برگزار خواهد شد.
وي خاطرنشان کرد: بعد از گذراندن مرحله پيش شتابدهي، 15 طرح موفق انتخاب و وارد مرحله بازاريابي بين المللي مي شوند که اين مرحله، 6 تا 9 ماه به طول خواهد انجاميد.
حيدري، بازه زماني اجراي طرح توانمندسازي فناوران کشور را حدود 12 ماه عنوان کرد و گفت: انتظار داريم براساس خروجي اين برنامه، 15 گروه بتوانند محصولات فناورانه خود را در ايران توسعه داده و بازاريابي ملي و بين المللي موفقي داشته باشند، 100 سرمايه گذار با ايده ها و طرح هاي توسعه يافته اين مرکز آشنا شوند و 50 کارآفرين مستعد در کشور داشته باشيم.
وي به تفاهم نامه هاي همکاري مرکز فن آفريني نوتک با مراکز نوآوري در برلين، استکهلم و رم اشاره کرد و درباره انتخاب برلين به عنوان ميزبان دوره هاي آموزشي طرح توانمندسازي فناوران ايراني توضيح داد: طبق رتبه بندي مراکز معتبر دنيا همچون 'کامپس' compass درباره استارتاپهاي دنيا، اولين رده هاي استارتاپ عمدتا متعلق به شهرهاي آمريکايي همچون سيليکون ولي، نيويورک، لس آنجلس و بوستون است و ما با توجه به محدوديت هاي موجود، ترجيح داديم اين رويداد را در يکي از شهرهاي اروپايي برگزار کنيم.
حيدري ادامه داد: درحال حاضر برلين، در ميان شهرهاي استارتاپي دنيا، بيشترين رشد را در ارزش پاياني استارتاپها دارد و از مناسبات خوبي در زمينه زيربناهاي اقتصادي و سهولت کسب و کار با ايران داراست.
وي تصريح کرد: تيم هاي حاضر در اين رويداد، شرکت هاي دانش بنيان خود را در داخل ايران تاسيس مي کنند و ما فرآيند جذب سرمايه گذار خارجي و دسترسي آنها به بازارهاي بين المللي را تسهيل خواهيم کرد.
رئيس هيات داوران برنامه توانمندسازي فناوران نيز با استناد به آمار مرکز تحقيقات مجلس شوراي اسلامي به پيش بيني بيکاري 36 درصدي فارغ التحصيلان دانشگاه ها در سال 1400 اشاره کرد و گفت: حمايت از برگزاري استارتاپها و ايجاد شرکت هاي دانش بنيان، يکي از مهم ترين راهکارهاي ايجاد اشتغال پايدار و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي و دانش بنيان است.
'محمد دواتگر' افزود: در اين برنامه ، مهم ترين هدف ما تشکيل گروه هاي کاري و ايجاد شغل براي صاحبان ايده هاي خلاقانه و نوآورانه و تاثيرات اجتماعي و اقتصادي ناشي از آن است.
وي خاطرنشان کرد: متقاضيان شرکت در اين طرح از رده دانش آموزي تا استاد تمام دانشگاه از تهران تا شهرهاي دور از مرکز را دربر مي گيرد و حضور خانمها در آن قابل توجه است و ايده ها و طرحهاي قوي در حوزه هاي مختلف همچون بيوشيمي، فناوري اطلاعات، فناوري اطلاعات و ارتباطات، مهندسي پزشکي و حتي آموزش ارائه شده است.
مرکز فن آفريني نوتک که اغلب اعضاي آن را اعضاي هيات علمي و فارغ التحصيلان دانشگاه صنعتي شريف تشکيل مي دهند، اهداف مختلفي همچون حمايت از شکل گيري کسب و کارهاي فناور ايراني با محصولات و خدمات جهاني و ايجاد الگوهاي موفق و مستقل براي نسل هاي بعدي کارآفرين کشور را دنبال مي کند.
حمايت مالي از فن آفرينان برگزيده در اين طرح از طريق جذب سرمايه گذاري داخلي و خارجي صورت مي گيرد.
منبع : ايرنا
