رئیس مرکز آمار ایران شمار ثبتنامکنندگان در سرشماری اینترنتی نفوس و مسکن 1395 را تا ساعت 6 صبح روز چهارشنبه 9 میلیون و 780 هزار خانوار اعلام کرد که 32 میلیون و 900 هزار نفر از جمعیت کشور را در برمیگیرد.
وایمکس نیوز - سرشماری حضوری نفوس و مسکن آغاز شده است اما سرشماری اینترنتی نیز تا پایان روز جمعه ادامه خواهد داشت. امیدعلی پارسا گفت: میزان مشارکت مردم در سرشماری اینترنتی نفوس و مسکن به 41درصد رسید. پیش از این اعلام شده بود اگر 35درصد مردم در سرشماری اینترنتی مشارکت کنند، ایران در شمار کشورهای توسعهیافته به لحاظ آماری قرار میگیرد و اینک آمار از میزان تعیینشده عبور کردهاست.
مرکز آمار ایران ثبتنام اینترنتی 8میلیون و 881هزار خانوار را هدفگذاری کرده بود. پارسا پیشبینی کرد با روند افزایشی ثبتنام اینترنتی بهدلیل استقبال عمومی، میزان مشارکت مردم از سطح کنونی بیشتر شود. گفته میشود در سال 2015 مردم ژاپن به شیوه اینترنتی در سرشماری نفوس و مسکن مشارکت کرده بودند. همه خانوارهایی که به شکل اینترنتی اطلاعات آماری خود را تکمیل کنند، از 2گیگابایت اینترنت رایگان بهرهمند میشوند که اپراتورهای تلفن همراه واگذاری این هدیه را از روز دوشنبه آغاز کردهاند. یک هزار نفر از افرادی که در سرشماری اینترنتی مشارکت کنند، با قرعهکشی از جایزه 10میلیون ریالی برخوردار میشوند که تاکنون 6دوره آن انجامشده است.
500جایزه 10 میلیون ریالی نیز برای مدیران مدارسی درنظر گرفتهشده است که بتوانند خانوارهای دانشآموزان را به پرکردن اینترنتی سرشماری تشویق کنند. بنا به اعلام مرکز آمار ایران، خانوارها پس از ثبتنام در سامانه اینترنتی، کد دریافتی را حفظ و هنگام مراجعه مأمور سرشماری به درب منزل آن را ارائه کنند تا دیگر به سرشماری حضوری نیازی نداشته باشند.
براساس برنامهریزی مرکز آمار ایران، هشتمین دوره سرشماری عمومی نفوس و مسکن به روش حضوری با استفاده از تبلت و در مدت یکماه انجام میشود. نتایج اولیه سرشماری امسال یکم تا پانزدهم دیماه و نتایج تفصیلی آن مرداد سال 1396منتشر میشود. اساس و پایه برنامهریزی بر مبنای آمار و اطلاعات است.
نتیجه این آمارها در زمان تنظیم و تدوین برنامههای 5ساله توسعه، بودجه عمرانی، طرحهای مجلس و لوایح دولت مورداستفاده قرار میگیرد. در سیستم حرفهای جهانی، آمایش سرزمین یا برنامهریزی شهری و منطقهای آمار از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ پایه این برنامهریزی منطقهای، آمار و اطلاعاتی است که از مردم تهیه میشود. براساس این اطلاعات است که دولت و سیاستگذارها متوجه شرایط منطقهای و نیازهای کشور میشوند. این آمار واقعاً در عمل به ما کمک میکند.
منبع : ایران