چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴

در گردهمايي کارآفرينان استارتاپي

عوامل موفقيت استارتاپ‌ها بررسي شد

استارتاپ-مديريت-ايده

چهارشنبه ۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۸:۰۰


گردهمايي کارآفرينان استارتاپي با هدف بررسي وضعيت کسب و کارهاي نوپا برگزار شد.

وايمکس نيوز- در اين مراسم که با حضور بيش از 600 نفر از فعالان حوزه کسب و کارهاي نوپا برگزار شد، وضعيت مقوله استارتاپ در کشور از 3 منظر کارآفريني، شتاب دهندگان و سرمايه گذاران مورد بررسي قرار گرفت.

بررسي وضعيت استارتاپ‌ها از اين 3 منظر در 3 پنل جداگانه با حضور فعالان مرتبط به اکوسيستم کارآفريني ايران، مسئولان شتاب دهندگان استارتاپ و سرمايه گذاران استارتاپي به بحث گذاشته شد.

در پنل اول، مديران استارتاپ‌هاي مطرح و بزرگ‌ ايران حضور داشتند و به بحث و تبادل نظر پرداختند. در پنل دوم نيز مديران و بنيانگذاران مراکز نوآوري و شتاب‌دهي به بحث و تبادل نظر پرداختند.

در پنل سوم نيز مديران ارشد صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري جسورانه به موضوع تامين مالي کسب و کارهاي نوپا پرداختند.

*کارآفرينان از عوامل موفقيت استارتاپ‌ها مي گويند

کارآفرينان استارتاپي پنل اول همايش از روند فعلي وضعيت اکوسيستم و اتفاقات اخير صحبت کردند و موضوع تقابل کسب و کارهاي نوپا با سنتي، نقطه مشترک تمام کارآفرينان موفق جهان و داشتن اميد براي به سرانجام رسيدن يک ايده به کسب و کار را از جمله ويژگيهاي موفقيت در اين عرصه اعلام کردند.

شهرام شاهکار فعال عرصه کارآفريني کسب‌و‌کارهاي جديد در راستاي حمايت از افراد و ايجاد کيفيت بهتر مي‌توانند ارزش بسيار بيشتري نسبت به کسب‌و‌کارهاي سنتي خلق کنند. اين کسب‌و‌کارهاي نوپا در مواجهه با روش‌هاي سنتي مي‌توانند در تقابل با يکديگر باشند اما گاهي مي‌توانند در کنار يکديگر قرار گرفته و روش‌هاي جديدتر، کامل‌تر و با کيفيت‌تري را خلق کنند.

وي با تاکيد براينکه امنيت اطلاعات کاربران در کسب‌و‌کارهاي نوپا محفوظ است، تاکيد کرد: تمام سرورهاي ما در ايران ميزباني مي‌شود و با وجود سرمايه‌گذران خارجي، ما طبق قوانين جمهوري اسلامي ايران عمل مي‌کنيم و بيشترين امنيت ممکن را از لحاظ ديتا فراهم آورده‌ايم.

سعيد محمدي کارآفرين حوزه تجارت الکترونيک نيز يکي از مشکلات بزرگ کارآفريني را موضوع اميد نداشتن و عدم خودباوري جوانان عنوان کرد و گفت: کارآفريني نيازمند کمي خوش بيني، اميد و باور است. داشتن انگيزه بالا، توانايي تشخيص نياز بازار، درک مشتري و توانايي تيم سازي، شناخت موضوعات و فرصت‌ها، توان حل مسائل در حوزه‌هاي مختلف براي کار، رهبري و مديريت پروژه از عوامل اصلي قدم گذاشتن در مسير کارآفريني است.

وي با بيان اينکه کسب‌وکارهاي استارتاپي کشور، يکي از شفاف‌ترين و مشخص‌ترين بيزينس‌هاست، بقاي کسب و کار را مشروط به استفاده از تکنولوژي برشمرد و گفت: براي رشد خدمات بايد از تکنولوژي استفاده کرد تا به بهره‌وري رسيد. بهره وري نيز لازمه ارزش آفريني است. هر کسب و کار به ميزاني که از تکنولوژي استفاده کند مي‌تواند ارزش آفرين باشد.

پذيرش 70 تيم استارتاپي توسط شتاب دهنده ها

در پنل دوم شتاب دهنده هاي استارتاپي شرايط جذب استارتاپ و حمايت از ايده ها را مطرح کردند و به موضوع «سرقت ايده» از سوي شتابدهنده ها به عنوان نگراني تيم هاي استارتاپي پرداختند. در اين پنل 4 شتاب دهنده اعلام کردند که تاکنون در مجموع موفق به پذيرش نهايي 70 تيم استارتاپي شده اند.

محسن ملايري مدير يک شتاب‌دهنده بر اهميت تيم نسبت به ايده تاکيد کرد و گفت: بازار فعلي پر است از ايده‌هاي تکراري اما چيزي که کسب‌وکارها را از هم متمايز مي‌کند تيم‌ها هستند. شتاب‌دهنده‌ها ماموريت دارند تا ايده‌ها را پيدا کنند بعد به آنها سر و شکل و هويت بدهند و از آنها تيمي بسازند براي بازار رقابت.

محمد امين صميمي عضو هيات مديره يک شتاب‌دهنده حوزه فرهنگ و مذهب، گفت: ما از تجربه استارتاپ‌ها در حوزه فرهنگي و مذهبي که در ساير کشورها ايجاد شده بود استفاده کرديم و مهم‌ترين نکته و اتفاق به موفقيت رسيدن هر استارتاپي، تيم قوي و اجرايي است، نه ايده. چراکه اکثر ايده‌هاي ما در لبه دانش و فناوري نيستند پس نمي‌توان گفت اين ايده‌ها هستند که ناب و خاصند بلکه بايد بگوييم اين تيم‌هاي اجرايي هستند که استارتاپي را موفق يا با شکست مواجه مي‌کنند.

احمدرضا مسرور مديرعامل يک شتابدهنده نيز گفت: برخي از صاحبان ايده از شتابدهنده‌ها مي‌ترسند که مباد ايده‌شان توسط شتاب‌دهنده به سرقت برود دليل ترس تيم‌هاي استارتاپي از شتاب‌دهنده‌ها عدم آگاهي و شناخت از نوع فعاليت شتاب‌دهنده است؛ لذا بايد اين فضا را از طريق شفاف‌سازي صفر تا صد مسير و دادن قدرت انتخاب به آنها تغيير دهيم.

*تامين منابع مالي استارتاپها نيازمند فضاي امن

 در پنل سوم همايش يلداي کارآفرينان استارتاپي، موضوع تامين منابع مالي استارتاپ‌ها مورد بررسي قرار گرفت.

در اين پنل سيد سعيد رحماني سرمايه گذار حوزه استارتاپ گفت: براي سرمايه‌گذاري در استارتاپ‌ها مدل‌هاي قديمي کارساز نيست. قوانين لازم توسط سازمان بازرسي و معاونت علمي و فناوري در ايران براي اولين بار ايجاد شده که صندوق سرمايه گذاري جسورانه نام دارد. اما بزرگترين خلا و مانع در اين حوزه نبود امنيت خاطر است. چرا که نبود فضاي امن کسب و کار و شفافيت و عدم قانون در زمينه سرمايه گذاري در عرصه استارتاپ، باعث ايجاد موانع در اين بخش شده است.

وي کسب‌و‌کارهاي استارتاپي را بخشي از اقتصاد مقاومتي کشور دانست و گفت: ما بايد پايبندي به اقتصاد مقاومتي، اصول اخلاقي و امنيت ملي را از اصول کارخود قرار دهيم و از طرفي فرهنگ‌سازي مهم‌ترين چيزي است که به آن در اکوسيستم نياز داريم.

در اين پنل رضا زرنوخي رئيس هيات‌مديره صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري جسورانه نيز گفت: بحث تامين سرمايه استارتاپي خيلي پيچيده است و هنوز به قدر کافي نتوانستيم موفقيت‌هاي اکوسيستم استارتاپ را براي سرمايه گذاران به تصوير بکشيم. به نظر مي‌رسد ما نياز به سرمايه‌گذراي خارجي نداريم اما در مراحل تصميم‌گيري پروسه کمي طولاني شده و استارتاپ‌ها فکر مي کنند سرمايه‌گذار خارجي بهتر عمل مي‌کند.

شهاب جوانمردي مديرعامل يک شرکت دانش بنيان نيز گفت: سرمايه‌گذاري در حوزه استارتاپ‌ها، عددي زير 100 ميليارد تومان است. همه ما اميد به بازار خيلي بزرگتري در افق 10 ساله داريم. در دنيا حوزه خدمات 80 درصد حوزه GDP را تشکيل داده اما در کشور ما حوزه خدمات کمتر از 50 درصد GDP است.

در پايان اين همايش نيز ميثاق‌نامه کارآفرينان استارتاپي به امضاي فعالان اين اکوسيستم رسيد.

در اين ميثاق‌نامه کارآفرينان خواستار ايجاد فضاي امن براي ادامه فعاليت خود شدند و خود را متعهد به حفظ امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران دانستند.

منبع: فارس

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو