روز گذشته شرکت ارتباطات سيار در آستانه روز جهاني ارتباطات نشست خبري را اينبار با حضور متفاوت تر اصحاب رسانه برگزار کرد.
وايمکس نيوز - تفاوت اين نشست با ساير نشست هاي اين شرکت در گردهمايي سه گروه متفاوت از خبرنگاران بود؛ مثل هميشه خبرنگاران حوزه ارتباطات و متفاوت از گذشته خبرنگاران بازرگاني و خبرنگاران بورسي.
توضيح دو گروه جديد هم که مشخص است بازرگاني ها به دليل حضور مديرعامل همراه اول در اتاق بازرگاني و علت دعوت بورسي ها هم حضور همراه اول در بورس بوده است.
اما به رغم اينکه به نظر مي رسيد دو گروه جديد مي بايستي سوالات حوزه خود را بپرسند، اينطور نشد و سوالات مختصر اين بخش از زبان خبرنگاران آشناتر به حوزه ارتباطات پرسيده شد.
اين جلسه نکته ديگري هم داشت نحوه متفاوت پاسخگويي مديران ارشد همراه اول پس از گذشت يکسال از زمان خصوصي سازي.
مديران همراه اول در اين نشست به تک تک سوالات خبرنگاران به طور دقيق پاسخ دادند و هرجا لازم بود در طول جلسه مستندات لازم را تهيه کرده و ارايه دادند؛ درنتيجه مي توان اينطور استنباط کرد که روحيه پاسخگويي که همواره در بخش خصوصي بيش از بخش دولتي ديده شده است به سرعت در همراه اول که يک شرکت تازه خصوصي شده است به وجود آمده است.
آنچه در ادامه مي آيد گزارشي از ماوقع نشست است که مي خوانيد.
شايعات رومينگ را باور نکنيد
روزي تصور اينکه در جايي به جز باجه هاي تلفن يا در خانه ها و مراکز مخابراتي بتوان تماسي را برقرار کرد، ناممکن بود اما در حال حاضر تقريبا در همه جا حتي در خارج از کشور نيز اين امکان وجود دارد. اما اينکه تا چه اندازه اين ارتباطات کامل و بدون نقص است را مديرعامل همراه اول توضيح مي دهد: هم اکنون همراه اول در هزار و 120 شهر يعني صد درصد شهرها را تحت پوشش خود دارد. پوشش جمعيتي 95 درصد و شمل 72 ميليون نفر است. 44 هزار روستا نيز تحت پوشش اند و اين يعني 69 درصد.
وي مي افزايد: 97 درصد جاده هاي اصلي، 68 درصد جاده هاي فرعي و 76 درصد جاده هاي ريلي نيز تحت پوشش همراه اول قرار دارد.
با اين آمار و ارقام مي توانيد تصور کنيد که يک همراه اولي در کشور در چه گستره اي امکان جابه جايي دارد، اما در مورد خارج از کشور صدوقي مي گويد: همراه اول با دويست و 66 اپراتور در صدو 10 کشور قرارداد رومينگ دارد.
مديرعامل همراه اول در مورد کيفيت خدمات ارايه شده مي گويد: شايد در مواردي هنوز هم مشترکان همراه اول از خدمات ارايه شده صد درصد راضي نباشند، اما کيفيت سرويس هاي ارايه شده در سال هاي مختلف مطابق با معيارهاي رگولاتوري بوده و از طرف اين سازمان بررسي مي شود.
وي مي افزايد: اما ما منتظر رگولاتوري نمي مانيم و همواره سعي مان بر اين است تا کيفيت خدمات را در کنار کميت آن افزايش دهيم.
وي بات عنوان مثال هايي مي گويد: در گذشته براي قطعي مکالمات شاخصي را تعريف کرده بوديم که طبق آن هزينه مکالمه براي مکالماتي که در کمتر از 4 ثانيه قطع مي شوند براي مشترکان محاسبه نشود ولي چون ميزان قطعي ها بسيار اندک بود اين شاخص را حذف کرديم و هر زمان که نياز باشد باز هم آنرا اعمال مي کنيم.
صدوقي مي افزايد: اگر گاهي سکوت هايي در زمان برقراري تماس ها شنيده مي شود به دليل عمليات نوسازي شبکه است که از آن ناگزيريم.
وي در مورد يکي از انتقادات دايمي مشترکان يعني آنتن دهي متروها مي گويد: متروهاي جديد تا دو ماه آينده با مجوزهايي که گرفته ايم تحت پوشش کامل قرار مي گيرند.
وي مي گويد: در مورد سرويس رومينگ هم تا آنجا که توانسته ايم سعي کرديم با کشورهايي که بيشترين سفر را دارند، قرارداد رومينگ ببنديم و نيز در حال اصلاح قيمت ها با آن کشورها هستيم تا مشترک ايراني متضرر نشود.
گفته مي شود که با روشن کردن تلفن همراه در کشوري ديگر براي مشترک هزينه رومينگ محاسبه مي شود، مدير بازاريابي و امور مشتريان همراه اول که در اين جمع حضور داشت در اين مورد مي گويد: اين صحبت ها و گفته هايي از اين دست شايعه است. هزينه رومينگ تنها در صورت برقراري تماس براي مشترک محاسبه مي شود.
عطوفي مي گويد: در اين مورد براي رفع ابهام مشترکان به زودي اطلاع رساني خواهيم کرد.
همه شواهد دال بر بي ضرري BTSها
جلسه اي را نمي توان با حضور همراه اولي ها ها برگزار کرد که در آن از ضرر و زيان هاي تشعشعات آنتن هاي BTS پرسيده نشود؛ حتي در شرايطي که صابر فيضي، مديرعامل مخابرات ايران خود در حياط خانه اش BTSي را کاشت باز هم مردم و اصحاب رسانه را قانع نکرد.
مديران همراه اول بر اين باورند که در مورد آنتن هاي BTS و ضرر و زيان هاي آن نبايد صحبت کرد چرا که اين آنتن ها کاملا بي ضرراند و حرف زدن در مورد اين مقوله تنها به تشويش اذهان عمومي مي انجامد.
اما صدوقي در اين نشست هم در مورد BTS ها مي گويد: بهتر است آنهايي که در مورد ضرر و زيان آنتن ها صحبت مي کنند، مستندات خود را ارايه کنند.
وي مي افزايد: همراه اول به عنوان اپراتوري که تمامي مجوزهاي لازم را از سوي سازمان انرژي اتمي و وزارت بهداشت دريافت کرده است و به طور دايم توسط رگولاتوري رصد مي شود خود نيز در قبال مردم احساس مسووليت مي کند و همراه از حدود 5 سال پيش هزينه هاي زيادي را براي تحقيقات در اين زمينه اختصاص داده است.
به گفته صدوقي حتي اگر ما نيز احساس مسووليت نمي کرديم سازمان GSMA خود به تنهايي تحقيقات زيادي را در اين زمينه انجام داده است و گزارش هاي آن هم وجود دارد.
در حال حاضر حدود 108 سايت در انتظار دريافت مجوز براي پوشش نقاط کور يا افزايش ظرفيت شبکه هستند، بنابراين حتما دليلي دارد که شرکت ارتباطات مشترک شهر به راحتي اين مجوزها را صادر نمي کند؟ اين سوال يکي از خبرنگاران بود که صدوقي در پاسخ به آن مي گويد: از اصحاب رسانه مي خواهم براي کمک به آرامش شهروندان در مورد دلايل تاخير مجوزها کنکاش نکيد و فقط اين را بدانيد که شرکت ارتباطات مشترک شهر به عنوان نماينده مردم حق دارد که نگران سلامتي آنها باشد و همه تحقيقات لازم در اين زمينه را انجام دهد، بنابر اين تا قطعيت آنها از بي ضرري آنتن ها ما منتظر مي مانيم.
در پايان نشست گزارش مختصري از مجموعه اقدامات صورت گرفته توسط همراه اول در مورد آنتن ها و گوشي هاي تلفن همراه ارايه شد.
کاهش 11 درصدي قيمت سيم کارت هاي دايمي همراه اول
ماجراي وديعه ها يکي از مفصل ترين موضوعاتي بود که از کانال رسانه ها بين رگولاتوري و همراه اول دست به دست مي شد.
خلاصه ماجرا اين بود که رگولاتوري مي گفت دريافت هزينه با عنوان وديعه از متقاضيان سيم کارت غير قانوني است و همراه اول بايد براي گرفتن اين مبلغ از متقاضيان با هماهنگي و تاييد رگولاتوري سرويس و خدمتي را ارايه کند.
ارتباطات سيار هم با تعريف خدمتي تحت عنوان رومينگ دايما فعال و تغيير نام وديعه به تضمين اختلاف خود را با رگولاتوري حل کرد ضمن اينکه قيمت وديعه را نيز به نفع متقاضيان کاهش داد.
بنابراين سيم کارت هاي دايمي همراه اول با پيش شماره 0912 که پيش از اين قيمت شان 288 هزار تومان بود با قيمت 245 هزار و 800 تومان به فروش مي رسند.
صدوقي مي گويد: اين اقدام همراه اول در راستاي کمک به متقاضيان بوده به طوري که با اين کار قيمت سيم کارت هاي دايمي همراه اول 11 و نيم درصد کاهش داشته است.
وي مي افزايد: 130 هزار تومان از مبلغ کل اين سيم کارت ها مربوط به تضمين، 4 هزار و 800 تومان ماليات بر ارزش افزوده و صد و 20 هزار تومان نيز براي حق اتصال در نظر گرفته شده است.
وي در توضيح اينکه تضمين و وديعه چه تفاوتي با يکديگر دارند، مي گويد: تضمين که 130 هزار تومان است به مشتري اين اجازه را مي دهد که همواره بتواند از سرويس رومينگ استفاده کند به طوري که مشتري در صورت خريد سيم کارت دايمي 0912 براي خروج از کشور و استفاده از رومينگ نيازي به مراجعه و دادن تضمين نخواهد داشت.
به گفته صدوقي با ابداع اين روش مشتريان حق انتخاب خواهند داشت تا يکي از دو نوع سيم کارت هاي تضمين دار با پيش شماره 0912 و بدون تضمين با پيش شماره 0910 را تهيه کنند.
وي در مورد اينکه آيا از اين پس قيمت سيم کارت هاي 288 هزار توماني و بالاتر در بازار کمتر مي شود، مي گويد: هر سيم کارت با توجه به ميزان وديعه اي که سابق بر اين داشته است در بازار خريد و فروش مي شود.
معاون بازاريابي و امور مشتريان شرکت ارتباطات سيار نيز در اين جمع حضور داشت و در مورد قيمت سيم کارت ها با وديعه هاي مختلف گفت: تا يکماه ديگر سامانه اي از طريق پيامک براي همراه اولي ها اطلاع رساني مي شود به طوري که فرد مي تواند از طريق آن سامانه ميزان مبلغ ضمانت شماره خود را بداند.
محمد مهدي عطوفي گفت: اين اقدام براي شفاف شدن بازار خريد و فروش سيم کارت و آگاهي مشتريان همراه اول صورت گرفته است.
اما اين سوال پيش مي آيد که آيا اين خبر خوش براي متقاضيان سيم کارت براي سهامداران هم خوش خواهد بود يانه ؟ صدوقي در اين مورد مي گويد: مبلغ وديعه در سود و زيان سهامداران تاثيري ندارد که با افزايش يا کاهش آن بخواهند تحت تاثير قرار بگيرند.
بالاخره پول پيامک ها به جيب چه کسي مي رود
صدوقي در مورد اينکه اختلاف نظر رگولاتوري و همراه اول در نحوه محاسبه هزينه هاي پيامک به کجا انجاميد، مي گويد: همراه اول از طرفي وظيفه خود مي داند که تمامي حق و حقوق رگولاتوري را پرداخت کند و از طرفي هم در قبال سهامداران براي دفاع از حقوق آنها مسوول است.
وي مي افزايد: طبق نظر ما پيامک ها از نوع ديتا محسبوب مي شوند و اين چيزي است که رگولاتوري آنرا قبول ندارد، از ديد ما اين تنها يک اختلاف نظر و دو برداشت متفاوت از مفاد پروانه است که به زودي حل خواهد شد.
صدوقي در ادامه مي گويد: براي ما حرکت در چارچوب قانون و رعايت دقيق مفاد پروانه يک اصل است که همواره به آن پايبند خواهيم ماند و اگر در مواقعي هم اصطکاکي با يکي از بخش ها پيش آيد سعمي مي کنيم موضوع را با استناد به قانون و پروانه حل و فصل کنيم.
همراه اول در سال جهاد اقتصادي
صدوقي در مورد برنامه هاي همراه اول در سالي که سال جهاد اقتصادي ناميده شده است، مي گويد: يکي از ملزومات جهاد اقتصادي صرفه جويي است، همراه اول در اين راستا سعي دارد تا حد امکان در هزينه ها يش صرفه جويي کند.از طرفي همراه اول قصد دارد با تغيير فناوري و جايگزيني فناوري هاي جديدتر به جاي فناوري هاي کهنه باعث کاهش هزينه ها شود.
وي مي افزايد: بخشي از اين صرفه جويي ها صرف کاهش هزينه هاي مشترکان همراه اول خواهد شد.