یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

مهدي فقيهي :

در حوزه مراکز توزيع محتوا (CDN ) خيلي ضعيف عمل کرده ايم

مهدي فقيهي

سه شنبه ۸ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۳:۰۰


رئيس دفتر فناوري هاي نوين مرکز پژوهشهاي مجلس، کارنامه وزارت ارتباطات را در خصوص حمايت از توليد محتواي ديجيتال و صنعت نرم افزار، در سالي که گذشت غيرقابل قبول توصيف کرد.

وايمکس نيوز- مهدي فقيهي عملکرد وزارت ارتباطات در خصوص توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات را در يک سال گذشته تشريح کرد و حمايت از توليد محتوا و خدمات و کاربردهاي الکترونيکي را مهمترين چالش اين حوزه در يک سال اخير دانست.

وي با تاکيد براينکه وزارت ارتباطات در زمينه حمايت از توليد محتوا و صنعت نرم افزار، کارنامه قابل قبولي نداشت، افزود: برغم آنکه وزارت ارتباطات در برخي حوزه ها مانند توسعه پهناي باند و زيرساختهاي ارتباطي، عملکرد قابل قبولي داشته است اما در حوزه حمايت از توليد محتوا با توجه به آنکه اين پروژه به عنوان يکي از پروژه هاي اقتصاد مقاومتي به اين وزارتخانه سپرده شد اما در اين حوزه موثر عمل نکرده است.

فقيهي آمار توليد بالغ بر 150 هزار اپليکيشن در کشور را نتيجه فعاليت وزارت ارتباطات ندانست و گفت: حمايت وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در توليد محتوا در قالب تسهيلات «وام وجوه اداره شده» بايد برآورد شود که شواهد نشان مي دهد که اين تسهيلات آنطور که بايد کارآمد نبود.

رئيس دفتر فناوري هاي نوين مرکز پژوهشهاي مجلس با اشاره به توسعه زيرساختهاي ارتباطي در قالب شبکه ملي اطلاعات، تاکيد کرد: درصورتي که محتوا را متناسب با اين شبکه، توسعه ندهيم اين شبکه کارآمد نخواهد بود.

وي با بيان اينکه زيرساختهاي اصلي توسعه محتوا در کشور شکل نگرفته است و در حوزه مراکز توزيع محتوا (CDN ) خيلي ضعيف عمل کرده ايم، گفت: در بحثهاي حاکميتي همچون ايجاد موتور جستجوي ملي موفقيتي حاصل نشد و نرم افزارها و اپليکيشن هايي براي ايجاد فضاي رقابتي به بازار نيامد تا جايگزين نرم افزارهاي خارجي فعلي باشد.

فقيهي با تاکيد براينکه شواهد نشان مي دهد که در اين زمينه حمايت خوبي انجام نشده و بخش خصوصي نتوانسته در اين عرصه، کار موثري انجام دهد، خاطرنشان کرد: براساس اظهارات وزارت ارتباطات، 140 ميليارد تومان از محل «وام وجوه اداره شده» به شرکتهاي فناوري اطلاعات اختصاص يافته است اما شرايط و ويژگيهاي تخصيص اين وام، روند آن و اينکه اين تسهيلات به چه پروژه هايي اختصاص يافته است مشخص نيست.

وي گفت: از سوي ديگر علاوه بر اين اعتبارات، حمايت از خدمات و محتواي الکترونيکي در رديف بودجه اي کاربردها و خدمات شبکه ملي اطلاعات نيز ديده شده است اما اين اعتبارات تاکنون در اين زمينه تخصيص داده نشده است.

اين کارشناس حوزه فناوري اطلاعات با بيان اينکه رديف بودجه مربوط به کاربردها و خدمات شبکه ملي اطلاعات نبايد براي پروژه هاي مرکز تحقيقات مخابرات که پايان آن هم معلوم نيست هزينه شود، اضافه کرد: از وزارت ارتباطات انتظار مي رفت هزينه هاي اين بخش را در قالب حمايت از بخش خصوصي مي ديد تا شاهد تقويت و تسريع توليد محتواي نرم افزاري باشيم.

وي با توضيح اينکه هزينه‌کرد رديف بودجه «خدمات و کاربردهاي شبکه ملي اطلاعات» و اختصاص آن به بخش خصوصي، ملموس نبوده است افزود: با وجودي که اين اعتبارات در دولت هزينه شد اما شاهد توليد محصول خاصي در حوزه محتواي الکترونيکي و ديجيتال نبوديم. تنها موضوع موتور جستجوي ملي مطرح شده است که هنوز هم ماهيت آن کامل نيست.

رئيس دفتر فناوري هاي نوين مرکز پژوهشهاي مجلس با اشاره به اينکه در حوزه حمايت از استارتاپها نيز وزارت ارتباطات به عنوان يک شتابدهنده عملکرد موفقي نداشته و در اين خصوص معاونت علمي، موفق تر عمل کرده است، تاکيد کرد: بخش خصوصي اين حوزه، تنها سازمان نظام صنفي رايانه اي نيست و شرکتهاي دانش بنيان کوچک بسياري هستند که براي نيازمندهايهاي اوليه، به حمايت دولت نيازمندند.

وي با طرح اين سوال که جنس حمايت و امکاناتي که وزارت ارتباطات به استارتاپها ارائه داده است چيست؟ گفت: مطابق با اهداف اقتصاد مقاومتي بايد توليد محتواي ديجيتال ظرف 5 سال 10 برابر شود که تا پايان سال 95 به دو برابر مي رسيد اما مستندات آن مشخص نيست.

فقيهي خاطرنشان کرد: موضوع ارائه پهناي باند رايگان و خريد ترافيک اطلاعات از توليدکنندگان محتواي ديجيتال از جمله راهکارهاي حمايتي است که در تمام دنيا براي توليدکنندگان محتوا درنظر گرفته مي شود اما وزارت ارتباطات در اين زمينه موفق عمل نکرده است.

رئيس دفتر فناوري هاي نوين مرکز پژوهشهاي مجلس با بيان اينکه تخفيف پهناي باند تنها براي ترافيک داخلي درنظر گرفته شده است، اضافه کرد: توليدکننده محتوا نيازمند پهناي باند رايگان است و دولت بايد در قالب خريد ترافيک اطلاعات از اين توليدکنندگان حمايت کند و سهمي از درآمد اپراتورها و زيرساخت به عنوان مشوق به اين توليدکنندگان اختصاص يابد.

منبع: ايسنا

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو