معاون اموردولت، مجلس و استان هاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به اجراي طرح تکاپو از سال گذشته گفت: برنامه اين وزارتخانه در حوزه کسب و کارهاي نوپا ،کمک به اتصال اين کسب و کارها به بازار است.
وايمکس نيوز- مرتضي براري معاون امور دولت، مجلس و استان هاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در چهارمين همايش سراسري مديران اين وزارتخانه با اشاره به اينکه دولت اعتقاد دارد که حوزه ICT زير بناي توسعه کشور است ، افزود : نخستين قانوني که در اين دولت در مجلس شوراي اسلامي تصويب شد؛ در بخش ارتباطات و فناوري اطلاعات بود که نشان از توجه حداکثري به اين بخش دارد.
وي با اشاره به اينکه در بخش ICT در چند سال گذشته بيش از 20 هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري شده است، تاکيد کرد : شبکه انتقال در کل کشور بيش از 7 تا 10 برابر رشد داشته است به همراه توسعه شبکه فيبر نوري ، توسعه شبکه نسل 3 و 4 تلفن همراه و توسعه زيرساخت ها به مناطق روستايي و محروم از ديگر اقدامات انجام شده در چند سال گذشته است.
معاون اموردولت ، مجلس و استان هاي وزارت ارتباطات و فناوري به توسعه اينترنت در 25 هزار روستا و قرار داشتن 18 هزار روستا در برنامه اشاره کرد و گفت : مردم بايد از اتفاقاتي که در اين بخش افتاده است مطلع شوند و براي همين منظور مديران استاني وزارت ارتباطات بايد براي اطلاع رساني اين اقدامات و دستاوردها به مردم و مديران بخش هاي مختلف در استان ها تلاش کنند .
وي توسعه جايگاه ادارات و مديران استاني را يکي ديگر از دلايل توسعه ارتباطات و فناوري اطلاعات در کشور بيان کرد و در ادامه اظهار داشت : مديران استاني بايد رويکرد هوشمندانه و به همراه حل مسئله براي نظارت بر کميت و کيفيت خدمات در استان ها داشته باشند و شاخص ها را نظارت کنند و آنلاين باشند تا تداوم خدمات در اين مناطق دچار مشکل نشود.
براري با اشاره به اينکه زيرساخت هاي خوبي در استان ها بوجود آمده است و مهمترين محور برنامه ها در 2 سال گذشته استفاده حداکثري از اين زيرساخت ها بوده ، افزود : حجم بازار اين حوزه به شدت در حال رشد است و در پايان برنامه ششم توسعه به 3 برابر و از 39 هزار ميليارد توماني به حدود 120 هزار ميليارد تومان مي رسد .
وي تصريح کرد : در حال حاضر اقتصاد اين حوزه از اقتصاد شبکه سخت افزاري به اقتصاد محتوا در حال تغيير شکل است و پيش بيني مي شود در چند سال آينده بيش از 80 درصد اين بازار مربوط به اقتصاد محتوا باشد و اين به معني يک فرصت براي تمام استان ها است .
معاون امور دولت ، مجلس و استان هاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات اقتصاد محتوا را مبتني بر نيروي انساني ، نوآوري و کار آفريني بيان کرد و اظهار داشت : براي ورود به اين بازار به دو عامل زيرساخت و نيروي انساني نياز داريم که درهر دو مورد هيچ مشکلي در اين استان ها نداريم و در حوزه زيرساخت ها اين سرمايه گذاري بوسيله بخش خصوصي و دولتي انجام شده است و در حوزه نيروي انساني هم بيش از 4 ميليون و850 هزار در کل کشور دانشجو داريم که اين خود يک فرصت است و ابزار حضور در بازار فراهم است .
وي ويژگي اقتصاد محتوا را اتصال به بازار جهاني دانست و تاکيد کرد : اگر ما در استان ها بتوانيم يک سرويسي را راه اندازي کنيم در ابتدا تمام بازار استان را داريم اما به دليل اينکه موبايل تنها شبکه يکپارچه جهاني است مي توانيم به بازارهاي دنيا نيز به سادگي دسترسي داشته باشيم.
براري به طرح تکاپو به عنوان يکي از برنامه هاي توسعه کسب و کارهاي نوآورانه در يک سال گذشته اشاره کرد و افزود : در سال نخست اين دولت از 10 رويداد کارآفريني در سال گذشته به 1600 رويداد کارآفريني افزايش يافته است و در استان ها نيز که رويدادي برگزار نشده بود ، بيش از 800 رويداد برگزار شده است و هدف ما در اين رويداد ها اين است که دانشجويان ما با يک ايده و کسب و کار وارد جامعه شوند.
وي به نسل چهارم دانشگاه ها در دنيا نيز اشاره اي کرد و تاکيد داشت : در اين دانشگاه ها به جاي فارغ التحصيلان ، کسب و کار و شرکت تحويل جامعه دهند و اين سونامي کسب و کاري که در سال 2005 از آمريکا آغاز شده و 2008 به اروپا رسيده است و 2014 وارد تهران شده هنوز به استان ها نرسيده است .
معاون امور دولت ، مجلس و استان هاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات از برنامه ريزي اين وزارتخانه براي اتصال کسب و کارهاي کوچک به بازار خبر داد و تاکيد کرد: طوري برنامه ريزي شده است که استان ها بتوانند به ميزان جمعيت خود در تمام بخش ها مانند گردشگري ، کشاورزي و خدمات و استفاده از مزيت هاي منطقه خود به سهم بازار خود از اين حوزه دست پيدا کنند .
وي تصريح کرد : با حضور بزرگان کسب و کار ها در استان ها ، در کسب و کارهاي کوچک سرمايه گذاري مي شود .