وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، در آيين بهر برداري از افتتاح فاز اول اتصال فيبر نوري به منازل گفت: حلقه مفقوده شبکه ملي اطلاعات با بهره برداري از اين طرح پايان يافت؛ بنابراين تانوما مي تواند تحول اساسي در دسترسي و شبکه ملي اطلاعات به وجود آورد.
وايمکس نيوز- محمود واعظي در آيين بهر برداري از افتتاح فاز اول اتصال فيبر نوري به منازل که صبح امروز برگزار شد گفت : امروز ديگر نگاه تشريفاتي و فانتزي به فناوري هاي ارتباطي وجود ندارد و کارايي هاي اين تکنولوزي هاي ارتباطي در دنيا، گسترش يافته است .
وي با تاکيد بر اين که سياست دولت رويکرد توسعه است ادامه داد: با تمام محدوديتها تلاش کرده ايم اعتماد بخش خصوصي را جلب کنيم.
اين مقام مسئول با تاکيد بر اينکه نبايد با بخش خصوصي رقابت کنيم افزود: دولت به عنوان حمايت گر و ناظر بخش خصوصي است.
عضو کابينه ي دولت يازدهم با اشاره به اينکه ما بايد نه فقط در حوزه ي ICT بلکه در نگاه کل کشور نگرش دانش بنيان داشته باشيم افزود : آنچه در اين دولت، مدنظر بوده است، نگاه تحول گرا است .
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات دسترسي آزاد به اطلاعات را مهم ارزيابي کرد و گفت : اين دولت حقوق شهروندي را حق همه مردم مي داند و بر اساس اين حقوق برخورداري از شبکه هاي اجتماعي به جز موارد غير اخلاقي و آنچه عليه امنيت کشور و اسلام است جزو حقوق مردم است .
واعظي در آيين افتتاح فاز اول اتصال فيبر نوري به منازل ادامه داد: برخي که سرمايه گذاري زيادي براي خريد کانال ها و شبکه هاي اجتماعي کرده اند ، امروز زمزمه بستن اين شبکه ها را مطرح مي کنند ، اما مردم بدانند دولت تدبير و اميد دسترسي به اطلاعات و شبکه هاي اجتماعي را جزو حقوق شهروندي ميداند و اکنون برخلاف همه فشارها فعاليت شبکه هاي اجتماعي تداوم يافته است
به گفته واعظي يکي از سياستهاي اين وزارت خانه کاهش ديجيتالي در کشور است که همواره توجه دولت يازدهم به مناطق محروم بوده است.
وي ايجاد 100 هزار شغل در حوزه اي ICT را حايز اهميت بر شمرد و افزود : لازم است دولت و مرکز ملي مجازي موانع کسب و کارهاي نو را رفع کنند .
واعظي با تاکيد بر اينکه در بخش آب و خاک در حوزه ي کشاورزي و در بخش منابع در حوزه صنعت و معدن با کمبود منابع روبرو هستيم؛ ادامه داد؛ براي توسعه اشتغال در بخش خدمات هيچ محدوديتي نداريم و بستر زير ساختي لازم براي توسعه اشتغال، وجود دارد .
وزير ارتباطات تصريح کرد: براي گسترش شبکه ملي اطلاعات حلقه گمشده در شبکه ملي اطلاعات داشته ايم که همان فيبر نوري بود و امروزه با افتتاح مرحله نخست اتصال فيبر نوري اين مانع بر طرف شد تا بتوانيم از طريق فيبر به تمام منازل ، دانشگاهها بنگاههاي تجاري خدمات ارايه دهيم.
واعظي اظهارکرد: از همه همکاران در شرکت مخابرات ايران که مدتها است اين فعاليت را آغاز کرده اند تشکر مي کنم و اميدوارم با اين بهره برداري تحول اساسي در بخش دسترسي و شبکه ملي اطلاعات ايجاد شود.
وي درباره شبکه ملي اطلاعات گفت: اين شبکه بعد از 14 سال تصويب و گنجانده شدن در اسناد بالادستي در دولت يازدهم اجرايي شد که همواره مورد نظر مقام معظم رهبري بود.امابرخي افراد به دنبال تخريب دولت هستند و مي خواهند دستاوردهاي آن را ناديده بگيرند. کسي که خودش وزير ارتباطات بوده و مسووليت راه اندازي شبکه ملي اطلاعات را داشته است؛ حالا مي گويد کاري که صورت گرفته ، بزرگ نيست و اين تنها 10 درصد کار بوده است که انجام شده؛ اما من خوشحالم که اعلام کنم کار بزرگي صورت گرفته است.
واعظي خاطر نشان کرد: اگر بخواهيم نسبت به آنچه که از ابتداي ورود مخابرات و آي تي به کشور طي سه سال و نيم گذشته رخ داده است. مقايسه اي صورت گيرد بايد بگوييم شبکه انتقال کشور در اين مدت 11 برابر شده ، شبکه پهن باند نيز افزايش 15 برابري يافته است و 27 هزار روستا به اينترنت تجهيز شده اند.
در مراسم افتتاح شبکه فيبر نوري منازل 5 تفاهمنامه همکاري با دانشگاه هاي شريف، اميرکبير، تبريز، اصفهان و فني و حرفه اي با حضور معاون اول رئيس جمهور و وزير ارتباطات مسئولان مخابرات ايران و روساي دانشگاه هاي اعلام شده به امضا رسيد.
اين تفاهم نامه ها با هدف تربيت نيروي انساني در دانشگاه ها و بومي سازي دانش شبکه دسترسي فيبر نوري منعقد شد؛ همچنين تفاهم نامه اي با سازمان نظام مهندسي کشور براي استانداردسازي اين تکنولوژي و نيز تفاهم نامه همکاري با سنديکاي صنعت مخابرات براي توليد تجهيزات مرتبط با اين شبکه امضا شد.