عضو هيات عامل سازمان فناوري اطلاعات از تدوين مصوبهاي با موضوع آموزش سواد رسانهاي با همکاري اين سازمان و شوراي عالي فضاي مجازي خبر داد.
وايمکس نيوز- خسرو سلجوقي درباره آموزش سواد رسانهاي اظهار کرد: يکي از موضوعاتي که از طريق شوراي عالي فضاي مجازي به دنبال آن هستيم، الزامي کردن بحث آموزش سواد رسانهاي و اطلاعاتي است که اگر مصوب و اجرايي شود، به دانش مردم براي مقابله با شايعات و وبگاههاي هرز و اتلاف وقت کمک خواهد کرد.
وي با بيان اينکه تفکر و سواد رسانهاي جزو پروژههايي است که در سال 1395 آن را آغاز کرديم و محتواي آن آماده شد، افزود: اما فراگير شدن آن جزو پروژههايي است که اميدواريم در سال 1396 در شوراي عالي فضاي مجازي نسبت به اجباري کردن آن، اهتمام لازم را داشته باشند. همراهي بين سازمان فناوري اطلاعات و شوراي عالي فضاي مجازي در برنامه شوراست. مصوبهاي در شورا در حال تهيه است براي اينکه آموزش سواد رسانهاي و اطلاعاتي نهادينه شود.
عضو هيات عامل سازمان فناوري اطلاعات ادامه داد: کارهايي هم به موازات اين پروژه شروع شده است. براي مثال ما زماني که سال گذشته اين برنامه را شروع کرديم، آموزش و پرورش هم همراهي کرد و يک کتاب تحت عنوان «تفکر و سواد رسانهاي» نوشت که در حال حاضر در پايه دهم آموزش داده ميشود. اينها حرکاتي است که بعدها ميتوان در جامعه آثار بلند مدتش را فهميد.
سلجوقي افزود: سعي کرديم انجمن سواد رسانهاي را در کشور راه بندازيم که در حال حاضر مراحل آخرش را طي ميکند و به زودي راهاندازي ميشود. يک سري کتاب درباره سواد آموزشي ترجمه و تاليف شده است، همچنين کتابهايي که سرفصل آنها ترجمه و محتواي آنها تاليف است و خود اين کتابها خوراک اوليه براي اين مرکز را فراهم ميکند.
وي همچنين خاطرنشان کرد: بنابراين يکي از کارهايي که انجام ميدهيم قوانين، مقررات، تعرفهها و پروژههايي است که ميتواند به تحول بازار کمک کند. نمونه اين کار را سال 80 هم انجام داديم. در مورد آموزش مهارتهاي هفتگانه دولت يک ريال هم پول نگذاشت اما با يک بخشنامه که براي کارکنان دولتي الزامي است، موسسههاي آموزشي راه افتاد، کتاب ترجمه و پاور پونيت آمده شد و عملا ناگهان توان دانش جامعه افزايش يافت.
منبع: ايسنا