یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴

پاسخ وزير ارتباطات به سئوالات نمايندگان مجلس شوراي اسلامي

واعظي

چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۳:۰۰


وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با حضور در صحن علني مجلس ، به سوالات نمايندگان پاسخ داد و نمايندگان مجلس از پاسخ هاي دکتر واعظي قانع شدند

وايمکس نيوز- سوال نخست  درباره توجه به وضعيت معيشتي، رفاهي و شغلي کارکنان شرکت مخابرات ايران که در راستاي اجراي اصل 44 قانون اساسي به بخش خصوصي واگذار شده است، بود و سوال دوم در رابطه با نظارت و کنترل بر محتواي مطالب مغاير اصول و موازين شرعي و مصالح و منافع ملي در فضاي مجازي مطرح شد.

 دکتر واعظي در پاسخ به سوال اول گفت:  برخي فراموش کرده اند که شرکت مخابرات ايران در تاريخ 88/8/18 بر اساس اصل 44 قانون اساسي خصوصي شده است و عملا به شرکتي بر مبناي  قانون تجارت تبديل شده است و بالاي 50 درصد از سهامداران آن از بخش خصوصي هستند.

وي ادامه داد:‌ آنچه که مربوط به وزارت ارتباطات است از جمله مسايل فني ، سياستگذاري ها و تعرفه ها است که بنده مسووليتش را مي پذيرم.

 اين مقام مسوول تاکيد کرد: آنچه که مربوط به بحث طبقه بندي مشاغل ، مسايل پرسنلي ، حقوق مزايا، بازنشستگي و طبقه بندي مشاغل در مخابرات است را دنبال مي کنم اما مسووليت آن  بر عهده وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، نيست.

 وي با اشاره به اينکه به هيچ يک از کارمندان شرکتها ي زيرمجموعه بدهي نداريم  تاکيد کرد:‌ در ارتباط با شرکت مخابرات ايران برخي مشکلات وجود دارد که تلاش کرده ايم آن ها را حل کنيم.

 وزير ارتباطات خاطرنشان کرد: در شرکت مخابرات ايران رسيدگي به وضع بازنشستگان ، بيمه ، بيمه تکميلي و عمر و امکانات تربيت بدني  بسيار بالاتر از ساير شرکتها ي خصوصي انجام مي شود.

وي بر تلاش دولت يازدهم بر ارتقاي خدمت رساني درحوزه ICT تاکيد کرد و افزود: اکنون تقريبا همه روستاهاي بالاي 10 خانوار داراي تلفن هستند و روستاهاي 25 يا 30 خانوار در منزل از نعمت تلفن برخوردارند و  در دولت تدبير و اميد،‌ 27 هزار روستا به اينترنت پرسرعت تجهيز شدند.

 وزير ارتباطات در  پاسخ به سوال دوم در خصوص فضاي مجازي ، گفت : در زمينه فضاي مجازي با شرايط جديدي روبرو هستيم که فقط مربوط به ايران نيست و همه کشورهاي دنيا با مسئله فضاي مجازي مواجه هستند و فقط نوع مشکلات آنها با هم متفاوت است .

وي با اشاره به اينکه هيچ کشوري در دنيا به دليل وجود فرصت و تهديد درکنار هم ، فضاي مجازي را مسدود نمي کند ، افزود : هيچ  کدام از بزرگان کشور هم چنين چيزي را عنوان نکردند و از مقام معظم رهبري هم نقل قول هايي فراواني داريم که همواره بايد از همه فرصت هاي فضاي مجازي استفاده کنيم و برنامه ريزي کنيم و تمام تلاش ما اين باشد که تهديدهاي آن را کاهش دهيم  تا جايي که اين تهديدات به صفر برسد.

 واعظي با اشاره به همکاري هاي انجام شده با دانشگاه هاي مختلف در اين زمينه ، تاکيد کرد : با 14 دانشگاه و مرکز پژوهشي براي صيانت از محتواي فضاي مجازي همکاري داريم و تلاش مي کنيم هر آنچه که در اين زمينه نياز داريم از توليد بومي باشد.

وي درباره شبکه ملي اطلاعات نيز گفت : راه اندازي شبکه ملي اطلاعات 14 سال در کشور بر اساس برنامه پنج ساله چهارم و پنجم و حکم مقام معظم رهبري براي تشکيل شوراي عالي فضاي مجازي بايد انجام مي شد اما کساني که در گذشته بودند اين موضوع را مطرح مي کردند ولي شبکه ملي اطلاعات راه اندازي نشد.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با تاکيد بر اينکه در اين دولت پروژه شبکه ملي اطلاعات در اولويت برنامه هاي ما قرار گرفت ، افزود : براي اين پروژه سرمايه گذاري انجام شد و شبکه انتقال کشور از 900 گيگا بيت بر ثانيه به بالاتر از 10 هزار گيگا بيت بر ثانيه افزايش يافت و شبکه پهن باند کشور از 624 گيگا بيت تبديل به 11 هزار گيگا بيت شده است که 15 برابر شده است و اگر اين زيرساخت ها نبود چگونه مي توانستيم شبکه ملي اطلاعات را در اين بستر پايه گذاري کنيم.
دکتر واعظي در زمينه توليد محتوا داخلي نيز با اشاره به اينکه محتوا بر اساس اساسنامه وزارت ارتباطات و تمام ماموريت هاي واگذار شده ه عهده وزارت ارتباطات نيست ، افزود : در اين زمينه شوراي عالي فضاي مجازي ، کارگروه تعيين مصاديق مجرمانه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را داريم که بر اساس قانون و مقررات و مصوبات موجود مسوول محتوا هستند .

 در پايان نمايندگان مجلس از پاسخگويي وزير  ارتباطات و فناوري اطلاعات، قانع شدند.

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو