یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴

معاون وزير ارتباطات اعلام کرد:

آخرين وضعيت انتقال سرور تلگرام به ايران

نصرالله جهانگرد

شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۳:۰۰


معاون وزير ارتباطات با بيان اين که شبکه‌هاي اجتماعي خارجي اگر مي‌خواهند در ايران فعاليت کنند، بايد سرورهايشان را به ايران بياورند و به آنها فرصت داده‌ شده گفت: به همين دليل تلگرام هم بايد اين موضوع را بپذيرد. در غير اين صورت مشمول سياست‌هاي مصوب خواهند شد.

وايمکس نيوز- نصرالله جهانگرد امروز در نشست سازمان فناوري اطلاعات در سالن دولت الکترونيک در نمايشگاه الکامپ گفت: مصوبه شوراي عالي فضاي مجازي در حمايت از شبکه‌هاي اجتماعي بومي اين است که اگر آنها داخل کشور سرويس دهند، خدماتي از جمله پرداخت، خدمات صوتي و ساير ارزش‌هاي افزوده را به آنها خواهيم داد. همچنين شبکه‌هاي اجتماعي خارجي الزام دارند که هاست خود را به داخل کشور منتقل کنند.

وي در پاسخ به سوالي مبني بر چگونگي الزام انتقال سرور شبکه‌هاي اجتماعي بيان کرد: شبکه‌هاي اجتماعي خارجي اگر مي‌خواهند در ايران فعاليت کنند، بايد سرورهايشان را به ايران بياورند و ما به آنها فرصت داده‌ايم و به همين دليل تلگرام هم بايد اين موضوع را بپذيرد، در غير اين صورت مشمول سياست‌هاي مصوب خواهند شد.

وي با بيان اينکه در دنيا تمامي خدمات از طريق يک سرويس ارائه مي‌شود، افزود: در ايران موتورهاي جستجو، ايميل‌هاي بومي و شبکه‌هاي اجتماعي عمدتا به صورت مستقل از هم وارد بازار شده‌اند، در حالي که در دنيا اين طور نيست که اين خدمات در هر سرويس جدا باشد بلکه شبکه مرکبي از خدمات وجود دارد.

رئيس سازمان فناوري اطلاعات خاطرنشان کرد: همچنين ما به دنبال امکانات اقتصادي هستيم تا در ماه‌هاي آينده از اين ابزارها در نظام داخلي استفاده کنيم.

شبکه ملي اطلاعات در تعامل با مرکز ملي فضاي مجازي است

جهانگرد با بيان اينکه آنچه در شبکه ملي اطلاعات انجام مي‌شود، بر اساس مصوبه شوراي عالي فضاي مجازي است، افزود: گزارش فازهاي اول و دوم شبکه ملي اطلاعات به شورا داده شده است و با راه‌اندازي فاز سوم نيز در جلسات آتي گزارش آن را مي‌دهيم تا فعاليت‌هاي ما در تعامل با مرکز ملي فضاي مجازي باشد.

وي در پاسخ به اخباري مبني بر خودداري دستگاه‌ها از اتصال شبکه ملي اطلاعات گفت: اين اخبار صحت ندارد. در حال حاضر هر اطلاعات ديتا و صوتي که در ايران جابجا مي‌شود، در بستر شبکه ملي اطلاعات است. بنابراين اين اخبار ممکن است درباره سوئيچ تبادل ترانزيت ديتا باشد که برخي مي‌خواهند از طريق IXP منتقل شود.

رئيس سازمان فناوري اطلاعات با اشاره به فرايند تکميل دولت الکترونيک اظهار کرد: توسعه دولت الکترونيک در دو بخش انجام مي‌شود بخش اول که به طور متمرکز توسط شوراي اجراي فناوري اطلاعات هدايت مي‌شود، تامين استانداردها و برنامه‌هاي نرم‌افزاري و نحوه تعامل بين آنهاست. بخش دوم نيز فعاليت دستگاه‌ها در اين دفتر است.

جهانگرد ادامه داد: در دسته اول هشت پروژه داشتيم که به انجام رسيده و پيشرفته‌ترين بحث آن دولت موبايلي است که به واسطه آن تمامي خدمات دولتي روي موبايل دريافت مي‌شود. اين پروژه تا روز سه‌شنبه اعلام خواهد شد.

رئيس سازمان فناوري اطلاعات درباره بخش دوم اقدامات سازماني نيز توضيح داد: دسته دوم فعاليت با دستگاه‌هاست. ما با اداره استخدامي که مسئول ادارات ايران هستند، همکاري داريم. در چهار سال گذشته فعاليت 14 دستگاه احصا شده است. 2000 مجوز در نظام اداري ايران وجود دارد و ما بايد با شناسنامه رسمي از اداره استخدامي سمت الکترونيکي کردن آنها برويم. 

وي با بيان اينکه در حال حاضر تمامي دستگاه‌ها داراي پورتال هستند، افزود: از نظر تکامل پنج مرحله وجود دارد که شامل حضور دستگاه‌ها، مبادله ديتا، پذيرش پردخت و دريافت و ارائه خدمات، چابک‌سازي و يکپارچه‌سازي و بوروکراسي نهايي مي‌شود. دستگاه‌ها اکنون تا مرحله سه پيش رفته‌اند.

وي خاطرنشان کرد: هر کشوري داراي نقاط دسترسي است ما نيز بخشي از شبکه اينترنت جهاني هستيم اما ارتباطات داخلي ما از داخل انجام مي‌شود و اين تناقضي با استفاده از شبکه اينترنت ندارد.

رئيس سازمان فناوري اطلاعات با اشاره به وضعيت موتورهاي جست‌وجوي بومي بيان کرد: در سطح ملي حدودا هشت موتور شکل گرفته که دو موتور پارسي جو و يوز توسط وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات مورد حمايت قرار گرفته‌اند و تا حدودي موفق بودند.

جهانگرد ادامه داد: در حال حاضر در موتورهاي جستجوي بومي بيش از چهار ميليارد صفحه فارسي وجود دارد. ما در ادامه همچنين به دنبال ايجاد امنيت و فراهم کردن بسترهاي اقتصادي براي پايداري سرويس هستيم.

جهانگرد خاطرنشان کرد: در راستاي راه‌اندازي سامانه دسترسي آزاد به اطلاعات، اسناد کل خدمات دولت بايد در اين سامانه قرار گيرد. در حال حاضر تمامي 108 دستگاه کشور به هم متصل هستند.

رئيس سازمان فناوري اطلاعات با اشاره به اپليکيشن‌هاي موبايلي گفت: تاکنون بيش از 140 هزار اپليکيشن ايجاد شده که بسياري از آنها از APهاي اطلاعات دولت استفاده مي‌کنند. اگر دستگاه‌ها اطلاعات خود را در اختيار قرار دهند، اپليکيشن‌هاي بيشتري ساخته مي‌شود. زيرا افق اين برنامه بيش از يک ميليون اپ است. ما نيز از نقطه‌نظر ايمني در مرکز ماهر به آنها امکانات مي‌دهيم.

وي در پاسخ به سوالي مبني بر مشکلات ايجاد شده براي دامنه‌هاي دات کام در خارج کشور اظهار کرد: ما پيش از اين هم درباره ديتابيسهايي که خاص آنها در خارج از کشور بود، دچار مشکل بوديم و اين احتمال وجود دارد که سرويس يک ارائه دهنده دچار مشکل باشد. البته سياست‌هاي کلي تحريمي درباره دامنه‌هاي ايراني وجود نداشته است.

جهانگرد با تاکيد بر فناوري اينترنت اشيا بيان کرد: اينترنت اشيا، جديدترين کاربرد شبکه‌هاي دسترسي است و بستر اين کار در کشور آماده شده در حال حاضر اپراتور اول و دوم امکان دسترسي بهاينترنت  اشيا را فراهم کرده‌اند و دو شرکت خصوصي نيز در حال تست شبکه دسترسي اينترنت اشيا هستند. همچنين چند پايلوت درباره بکارگيري سنسورها انجام شده است؛ از جمله همکاري وزارت ارتباطات با پژوهشگاه فضايي براي کنترل مصرف آب در دشت مغان کنترل مصرف انرژي توسط وزارت نيرو است.

در اين نشست همچنين رضا باقري اصل اظهار کرد: بسياري از سرويس‌هايي که انتظارش را داشتيم، اکنون آماده بهره‌برداري هستند. اقداماتي که براي کاهش مراجعه حضوري و يکپارچگي سيستم‌ها انجام شده است.

وي ادامه داد: سيستم کارورزي، کارپوشه ملي ايرانيان، صدور مجوزهاي کسب و کار که به سمت الکترونيک شدن مي‌رود، از جمله اين اقدامات هستند.

باقري با بيان اينکه گام اول دولت الکترونيک روز سه‌شنبه افتتاح مي‌شود، اظهار کرد: اميدواريم با فشاري که رسانه‌ها روي دستگاه‌ها مي‌گذارند شاهد مراجعه کمتر حضوري، شفافيت و ارتقاي نظام اداري باشيم.

منبع: ايسنا

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو