ممکن است بسياري از شهرونداني که از بستههاي اينترنت خانگي با سرعت بالا استفاده ميکنند، گاهي نگران کمفروشي در حجم يا سرعت کمتر از سرعت اسمي خريداري شده باشند. براي حل اين مشکل امکان سنجش سرعت و کيفيت اينترنت خانگي و همچنين پيگيري قانوني شکايات فراهم شده است.
وايمکس نيوز- با اجرايي شدن فاز دوم شبکه ملي اطلاعات، متوسط سرعت دسترسي پهنباند ثابت چهار مگابيت بر ثانيه و متوسط سرعت دسترسي پهنباند همراه به سه مگابيت بر ثانيه رسيده است. اين ارقام، در شرايطي اعلام شده که پيش از اين و در فاز اول شبکه ملي اطلاعات متوسط سرعت دسترسي پهنباند ثابت سه مگابيت بر ثانيه و متوسط سرعت دسترسي پهنباند سيار، دو مگابيت بر ثانيه اعلام شده و ضريب نفوذ دسترسي پهنباند ثابت خانگي در فاز اول 40 درصد بوده و ضريب نفوذ دسترسي پهنباند سيار 30 درصد اعلام شده بود.
همچنين سرانه ترافيک در فاز اول شبکه ملي اطلاعات 14 کيلوبيت برثانيه بوده و نسبت ترافيک داخلي در مرحله دوم به 45 درصد عنوان شده است. در همين راستا معاون مشتريان شرکت مخابرات ايران با اشاره به امکان انتقال ديتا با سرعت بالا تا يک گيگابيت بر ثانيه توسط فيبر نوري و تجهيز يک ميليون نقطه به اين سرويس، از تلاش براي تجهيز ساير نقاط تا پايان امسال خبر داد.
زارعيان در گفتوگو با ايسنا اظهار کرده است که فيبر نوري بستر انتقالي است که در آن امکان انتقال ديتاي پرسرعت بالا از گيگابيت وجود دارد. يعني اگر تاکنون اينترنت نهايتا 80 مگابيت بر ثانيه سرعت داشت، با فيبر نوري اين امکان وجود دارد که سرعت تا هزار مگابيت يا يک گيگابيت بر ثانيه به مشتري تحويل داده شود.
با افزايش سرعت اينترنت و ضريب نفوذ دسترسي آن در كشور شاهد رشد قابل توجهي در توليد و مصرف محتوا در كشور خواهيم بود. استفاده از خدمات ويديويي و شبكههاي اط?ع رساني و اجتماعي موجب شده است تا پيشبيني شود استفاده از محتوا در كشور خصوصا از طريق اينترنت خانگي با رشد قابل توجهي داشته باشد.
آنلاين سرعت اينترنت و نرخ اينترنت خود را بسنجيد
اما با راه اندازي سرويسهاي پرسرعت اينترنت خانگي توسط شرکتهاي خصوصي ارائه دهنده اينترنت، اهميت نظارت بر عملکرد آنها و نرخ فروش و کيفيت سرعت خدمات اين شرکت ها ضرورت پيدا مي کند. در همين راستا سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي با راه اندازي سامانه در سايت خود امکان سنجش سرعت و نرخ حجم اينترنت مصرف خانگي و اندرويدي را به تفکيک اپراتورهاي ارائه دهنده اين خدمات فراهم آورده است.
مشترکين شرکتهاي ارائه دهنده خدمات اينترنتي مي توانند از طريق لينکهاي معرفي شده نسبت به سنجش شاخصهاي کيفيت سرويس دريافتي خود از قبيل latency، packet los، سرعت دانلود و آپلود اقدام کنند و در صورت عدم تطبيق موارد فوق الذکر با مقادير مندرج در قرارداد سرويس نسبت به درج شکايت بر اساس کد رهگيري تخصيص يافته توسط همين سامانه اپراتور اقدام کنند.
همچنين با توجه به اينکه برخي از اپراتورها به منظور حفظ سوابق اندازه گيري سرعت و کيفيت، امکان استفاده از آن را منوط به ورود به سيستم مشترکين آن شرکت مي داند، مشترکين بايد بدين منظور با نام کاربري و کلمه عبور دريافتي از اپراتور وارد سامانه مذکور شوند و سپس اقدام به اندازه گيري کنند.
در زمان تست سرعت به منظور محاسبه دقيق تر سرعت ارسال و دريافت سرويس خود، نسبت به قطع اتصال VPN و کليه دانلود هاي درحال اجرا و يا مرورگر هاي در حال استفاده از اينترنت اقدام کرده و ارتباط کليه وسايل استفاده کننده از سرويس از قبيل موبايل، تبلت و ساير تجهيزات مشابه قطع گردد.
با توجه به اينکه سامانه تست سرعت هر اپراتور متفاوت است پيشنهاد شده که تنها از طريق سامانه سنجش سرعت شرکت ارائه دهنده سرويس دريافتي خود جهت سنجش سرعت اقدام کنيد تا سرعت اتصال در شبکه اپراتور و نيز سرعت اتصال به شبکه اينترنت به درستي انداره گيري شود.
پيگير حقوق خود از شرکتها باشيد
غلامرضا داداشزاده - معاون سابق نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديوئي، در اين باره گفته بود: با توجه به اهميت موضوع اندازهگيري و کنترل سرويس ارائه شده به مشترکين اينترنت پرسرعت، تمامي اپراتورهاي WiMAX، PAP و شرکت مخابرات ايران ملزم شدند ابزارهاي معتبر سنجش سرعت و کيفيت را بر روي پورتال خود نصب و راهاندازي کنند.
وي با اشاره به اينکه لينک تجميعي دسترسي به اين سامانه در سايت رگولاتوري ايجاد شده است، گفته بود: کاربران اينترنت پرسرعت ميتوانند با استفاده از اين ابزارها و انجام تست سرعت و کيفيت، ضمن اطمينان از وضعيت سرويس دريافتي خود، براساس تستهاي انجام شده در فرايند نظارت و ارزيابي کيفيت اپراتورها مشارکت کنند.
او تصريح کرد: سامانههاي سنجش سرعت و کيفيت اينترنت پرسرعت براساس ابلاغيههاي رگولاتوري و با هدف احقاق حقوق مردم ايجاد شده است و مشترکين درصورت مشاهده عدم تطابق مشخصات سرويس خود با نتايج تستهاي انجام شده در سامانه مربوط به اپراتور خود ميتوانند با ذکر شماره پيگيري تست انجام شده، شکايت خود را در سامانه 195 ثبت کنند تا موضوع از سوي رگولاتوري در سريعترين زمان رسيدگي شود.
اما به نظر مي رسد با اقدامات صورت گرفته توسط سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي عاملي فراهم شود تا ديگر شهروندان نگران کم فروشي در حجم يا کاهش سرعت دريافتي از سرعت وعده داده شده توسط اپراتورهاي ايراني نباشند. با سامانه هاي راه اندازي شده شهروندان مي توانند موارد تخلف را به سازمان تنظيم مقررات گزارش دهند و به لحاظ قانوني پيگير حقوق توافق شده باشند.
منبع: ايسنا