جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

افزایش‌10درصدی تماس با اورژانس در روزهای‌آلوده

آلودگي هوا

سه شنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۵:۰۰


آلودگی هوای پایتخت تا آخر هفته تداوم دارد. سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری روز گذشته خود اعلام کرد که آلودگی هوا پنجمین عامل مرگ‌ومیر در دنیاست.

وایمکس نیوز- سخنگوی اورژانس تهران هم گفت: در روزهای آلوده تماس با اورژانس تا 10درصد افزایش پیدا می‌کند. به گفته خالدی بیشترین مراجعات در روزهای آلوده مربوط به بیماران تنفسی و قلبی است.بسیاری از متخصصان و پزشکان هم معتقدند که بین تعداد روزهای آلوده سال با افزایش مرگ‌ومیر رابطه‌ای مستقیم وجود دارد. رئیس کارگروه سلامت هوای وزارت بهداشت، نیز در ابتدای آبان‌ماه از مرگ 4 هزار و 810 نفر از ساکنان تهران براثر آلودگی هوا در سال95 خبر داد. به‌گزارش تسنیم، عباس شاهسونی در نشست تشریح راهکارهای کاهش آلودگی هوا در کلانشهرها گفت: اندازه‌گیری تعداد جانباختگان بر اثر آلودگی هوا به جمعیت شهرها نیز بستگی دارد و قطعا تهران با توجه به جمعیت بالایی که دارد بیشترین آمار مرگ‌ومیر در آلودگی هوا را به‌خود اختصاص می‌دهد. آلودگی هوای تهران در شرایط نگران‌کننده‌ای قرار دارد و تداوم این شرایط برای همه افراد جامعه خطرناک است.

البته این مقام مسئول در شرایطی این آمار را اعلام کرد که روز گذشته خبرنگار همشهری با دیگر مسئولان وزارت بهداشت هم دراین‌باره تماس گرفت تا جزئیات دقیق‌تری از خطرات آلودگی هوا و آمارهای آن را در اختیار مخاطبان روزنامه قرار دهد که مسئولان این وزارتخانه از ارائه آمار خودداری کردند و معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت هم اعلام کرد آمار مرگ‌ومیر ناشی از آلودگی هوا باید از سوی سازمان پزشکی قانونی ارائه شود. اما مدیر روابط عمومی پزشکی قانونی در تماس همشهری گفت آمار مرگ‌ومیر ناشی از آلودگی هوا در زمره مرگ‌های غیرطبیعی قرار ندارد و به همین دلیل آمار در اختیار وزارت بهداشت است.

    هشدار به گروه‌های حساس جامعه

آلودگی هوا داستان تکراری پاییز و زمستان کلانشهرهای کشور ازجمله تهران است. هوا که همه‌ساله رو به سردی می‌رود بر تعداد روزهای آلوده افزوده می‌شود و معمولا نخستین تصمیم هم برای مهار این پدیده افزایش محدودیت‌های تردد شهروندان و تعطیلی مدارس است. همچنین هشدار می‌دهیم به کودکان و سالمندان و زنان باردار تا از خانه‌هایشان بیرون نیایند. سخنگوی اورژانس کشور به همشهری می‌گوید: براساس شاخص‌ها پیش‌بینی می‌شود تا انتهای هفته میزان ذرات معلق موجود در هوا به شاخص 150برسد که در این صورت اورژانس در میادین مهم سطح شهر مستقر می‌شود. البته هم‌اکنون آمبولانس‌ها و موتورلانس‌های اورژانس به‌صورت روزانه در 150نقطه شهر حضور دارند.

حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته در نشست خبری خود درباره علل آلودگی هوا گفت: افزایش بی‌رویه خودرو و موتورسیکلت و ارزان بودن بنزین و پارکینگ مهم‌ترین عامل افزایش آلودگی هوا در شهرهای ایران است. علاوه بر آلودگی ناشی از سوخت‌ها مسئله ریزگردها مشکلی است که در 10سال اخیر با آن مواجه شده‌ایم و امسال هم از آبان و زودتر نسبت به سال‌های گذشته با این پدیده مواجه شده‌ایم و ذرات کوچک‌تر از 2.5میکرون مهم‌ترین عوامل خطرساز ریزگردهاست که عوارض بلندمدت دارند.

ایرج حریرچی گفت: مشکل اصلی آلودگی هوا در شهرهای بزرگ آلاینده‌های ناشی از سوخت‌های فسیلی مثل بنزین است به‌خصوص اینکه نسبت تولید و ورود خودروهای تولید داخل و موتورسیکلت‌ها به جمعیت به‌طور مداوم رو به افزایش است. البته در سال‌های اخیر میزان آلاینده سرب در اکثر استان‌ها کاهش داشته است.

وی گفت: آلودگی ریزگردها، هم منشا اقلیمی داخلی و هم منشا اقلیمی خارجی دارد و تغییرات اقلیمی سال‌های اخیر و مصرف کالاهای ساختمانی و گسترش کارخانه‌ها در افزایش آلودگی هوا مؤثر بوده است. البته برای کاهش آلودگی هوا 2رویکرد وجود دارد؛ یکی اینکه دولت و حکومت به وظایف خود عمل کند که شامل اقدامات سیاست داخلی و سیاست و تعاملات خارجی می‌شود و سیاست‌های توسعه صنعتی، کشاورزی و نگهداری از مراتع و جنگل‌ها نیز باید با توجه به وضعیت کشور مدیریت شده و از سیاست‌های غلط مالی پرهیز شود.

قائم‌مقام وزارت بهداشت افزود: رویکرد دوم، توجه به وظیفه ما مردم است به‌خصوص اینکه می‌بینیم در شهرهای بزرگ به‌طور مداوم تعداد خودروها رو به افزایش است. خودروهای تک‌سرنشین هر روز بیشتر می‌شوند و با تردد این خودروها که منشا آلودگی هوا هستند، آلاینده‌ها نیز بیشتر می‌شود.

به هر حال برای کاهش آلودگی هوا نیازمند عزم ملی در همه دستگاه‌ها و نیز در بین مردم هستیم و اقدامی که وزارت بهداشت در این مسیر انجام می‌دهد نیز آگاهی‌سازی‌ مردم، تعامل و مذاکره با دستگاه‌های مسئول و ذینفع برای کاهش آلودگی هواست.

حریرچی اضافه کرد: براساس قانون تمام صنایع کشور ازجمله صنایع خودروسازی نیز باید پیوست سلامت داشته باشند. اقدام مهم دیگری که در این مسیر باید انجام شود، بازنگری در قیمت بنزین و پارکینگ است. قیمت بنزین در ایران بین یک‌دوم تا یک‌هشتم قیمت جهانی است. قیمت پارکینگ نیز در ایران بسیار ارزان است درحالی‌که بسیاری از کشورهای اروپایی که آلودگی هوا را کاهش داده‌اند با اجرای این دو سیاست توانسته‌اند میزان آلودگی هوا را کاهش دهند.

    آلودگی هوا و عواقب آن برای مردم

دکتر محمدرضا مسجدی، استاد دانشگاه علوم پزشکی:تهران یکی از آلوده‌ترین شهرهای جهان محسوب می‌شود و بیماری‌ها و امراض قلبی و عروقی، تنفسی و سکته مغزی در آن زیاد است. شواهد هم نشان داده در روزهایی که آلودگی هوای ناشی از ذرات معلق زیاد بوده، موارد پذیرش افرادی که دچار مشکلات قلبی و عروقی و نارسایی تنفسی، بیماری ریوی، آسم، برونشیت و عفونت تنفسی بوده‌اند هم بسیار بیشتر بوده است؛ به همین سبب تأکید می‌کنم اگر بیماران قلبی و تنفسی مجبور به خروج از خانه در روزهای آلوده هستند باید داروهای خود را به همراه داشته باشند. همچنین مصرف لبنیات کم چرب، مایعات و سبزیجات توصیه می‌شود. افراد در روزهای آلوده دست و صورت خود را بشویند تا از آلودگی پاک شوند و در معرض آلودگی نباشند. از ورزشکاران هم می‌خواهیم در روزهای آلوده به‌هیچ‌وجه در فضای باز ورزش نکنند.

منبع:همشهری آنلاین

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو