اعلام تعرفههاي جديد اينترنت و حرکت از سمت اينترنت حجمي به غيرحجمي بر مبناي مصرف منصفانه، تقليل هزينه استفاده از پيامرسانهاي مجاز در شبکههاي موبايل و ثابت به يکسوم نرخ هزينه اينترنت و تلاش براي بهبود ارتباطات مناطق زلزلهزده، از مهمترين اخبار هفته گذشته در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات بود.
وايمکس نيوز- محمدجواد آذري جهرمي - وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات - با اشاره به راهاندازي فاز دوم سامانه رسيدگي به شکايات پيامکهاي تبليغاتي نوشت: فاز دوم سامانه پيامکي 195 نيز فعال شد. اکنون اين سامانه قابليت دريافت گزارش پيامکهاي مزاحم تبليغاتي با شمارههاي تلفن ثابت و نيز سرشمارههاي 1000، 2000و 3000 را يافته است. در يک ماه اخير و با راهاندازي اين سامانه و همکاري مردم، حجم قابلتوجهي از پيامکهاي مزاحم رفع شده است.
جزئيات تعرفههاي جديد اينترنت ثابت
يکي ديگر از اخباري که کاربران اينترنتي بسيار منتظرش بودند، اعلام تعرفههاي جديد اينترنت ثابت بود. غيرحجمي کردن تعرفه اينترنت ثابت در کشور از وعدههاي بزرگ محمدجواد آذري جهرمي براي تصدي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات بود.
در اين طرح قرار است مدل محاسبه هزينههاي اينترنت ثابت از مدل فعلي که بر مبناي ميزان حجم مصرف شده است به مدل غيرحجمي و مبتني بر سرعت بالاتر تغيير يابد.
جهرمي در حالي که روز يکشنبه از تصويب مدل غيرحجمي تعرفه سرويسهاي ثابت در کميسيون تنظيم مقرراتخبر داد، اعلام جزئيات آن را به روزهاي آينده موکول کرد و در نهايت در روز سهشنبه اين تعرفهها با جدول قيمتي اعلام شد.
جهرمي با انتشار جدول جديد تعرفههاي اينترنت ثابت، نوشت: اين تعرفه سرويسهاي غيرحجمي مبتني بر يک مصرف منصفانه (Fair Usage Policy) بنا شده و سقف مصرف منصفانه در بين 18 شرکت فعال در ارائه سرويس به رقابت گذاشته خواهد شد. شرکتها موظفند جزئيات مصرف منصفانه خود را به اطلاع مشترکين برسانند. طبيعتا فضاي رقابتي به نفع مصرفکننده نهايي فراهم است.
وي تاريخ اجراي اين مصوبه را پيش از دهم آذرماه اعلام کرد و گفت: اين سرويس حجمي نيست و در صورت عدول يک مشترک از مصرف عادلانه، شرکتها موظف به ارائه سرويس در حداقل سرعت پايه (128 کيلو بيت در ثانيه) تا پايان دوره ماهانه خواهند بود.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات همچنين با تاکيد بر اينکه اين تعرفهها صرفا براي دسترسي ثابت است، اظهار کرد: در مصرف منصفانه ترافيک داخلي حداقل دو برابر ترافيک بينالملل لحاظ ميشود.
او با اشاره به کاهش هزينه حداقل 30 درصدي در قياس با تعرفه قبلي اينترنت ثابت، گفت: حتي با وجود مفهوم مصرف منصفانه بيش از 80 درصد کاربران ديگر نيازي به خريد حجم يا پرداخت هزينه اضافه نخواهند داشت. همچنين سرعت خريداري شده بايد بهوسيله شرکتها تضمين شود و اشتراک بين تعداد زياد کاربر در اينجا معنا ندارد.
همچنين در راستاي حمايت از پيامرسانهاي بومي، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اينکه با تصويب کميسيون تنظيم مقررات، هزينه استفاده از پيامرسانهاي مجاز در شبکههاي موبايل و ثابت به يکسوم نرخ هزينه اينترنت ميرسد، اظهار کرد: مرکز ملي فضاي مجازي ليست پيامرسانهاي مجاز را به زودي اعلام خواهد کرد.
جهرمي با اشاره به استفاده از شبکه ملي اطلاعات در حمايت از اين پيامرسانها نيز بيان کرد: در خصوص اختصاص فضا و نيز هزينههاي اتصال به شبکه ملي اطلاعات، وزارت ارتباطات تسهيلات ويژهاي را براي اين پيامرسانها در نظر گرفته است. از محل وجوه ادارهشده نيز وامهاي کمبهره براي پرداخت به اين شرکتها در نظر گرفته شده است.
صادق عباسي شاهکوه - معاون رگولاتوري- نيز گفت: با توجه به رقابتيبودن هر يک از بازارهاي خردهفروشي سهگانه صوت ثابت، داده ثابت و همراه (شامل صوت و داده)، از اين پس جداول تعرفه خدمات، مبتني بر چند اصل کلي از سوي ارايهکنندگان خدمات تنظيم ميشود.
وي با اشاره به اينکه سياست استفاده منصفانه (Fair Usage Policy) براساس شرايط رقابتي از سوي ارايهکنندگان خدمات يکي از اين اصول است، افزود:ارايهکنندگان خدمات دسترسي به اينترنت پرسرعت ثابت از طريق فناوريهاي سيمي (شامل سيم مسي يا فيبر) بايد جداول تعرفهاي خود را مبتني بر سرعت و به صورت غيرحجمي (Connection based) تنظيم کنند و ارايهکنندگان خدمات دسترسي به اينترنت پرسرعت مبتني بر فناوريهاي بيسيم (شامل همراه و ثابت) ميتوانند جداول تعرفهاي خود را مبتني بر بر حجم، تنظيم کنند.
عباسي درباره وضعيت مشترکاني که استفاده آنها بيش از استفاده منصفانه ماهانه باشد، گفت: درصورت عبور مشترک از آستانه استفاده منصفانه ماهانه، دارنده پروانه ميتواند سرعت کاربر را تا حداقل سرعت kbps128کاهش دهد و يا براساس اطلاعرساني قبلي و دريافت تاييديه از کاربر، نسبت به فروش حجم اضافه ترافيک بينالملل و داخلي به مشترک اقدام کند.
وضعيت ارتباطي مناطف زلزلهزدهي غرب کشور
زلزلهي شامگاه يکشنبه از مهمترين اخبار هفتهي گذشته بود. در شرايطي که هموطنان کرد در غرب ايران آسيبهاي بسياري را به دليل اين حادثه متحمل شدهاند، يکي از امدادهايي که در اين زمينه به آنها انجام گرفت، تلاش براي بهبود برقراري ارتباطات آنها بود.
داوود زارعيان - معاون امور مشتريان شرکت مخابرات ايران- روز پس از زلزله، با بيان اينکه وضعيت ارتباطات در حوزه اينترنت و تلفن ثابت در هر دو استان ايلام و کرمانشاه و مشکل خاصي ندارد، گفت: تيمهاي معين را به استانها اعزام کرديم تا اگر ظرفيت مکالمات از حدي بيشتر شد، افزايش پهناي باند و افزايش ترافيک را پيشبيني کنيم.
وي درباره وضعيت تلفنهاي همراه نيز اظهار کرد: در بخش تلفن همراه مخابرات مشکل خاصي ندارد اما در برخي از مناطق برق قطع است و از آنجايي که آنتنها به کمک باتري روشن بوده، اگر برق وصل نشود ممکن است مشکلاتي ايجاد شود. به همين دليل از استانهاي مختلف و در حال حاضر استانهاي معين همجوار در حال انتقال تجهيزات ژنراتوري به استان هستند که بتوانيم مشکلات آنها را حل کنيم.
زارعيان درباره پيشبينيهاي انجامشده توسط شرکت مخابرات در صورت افزايش ظرفيت ارتباطات معمول خاطرنشان کرد: تيمهاي معين را به استانها اعزام کرديم تا اگر ظرفيت مکالمات از حدي بيشتر شد، افزايش پهناي باند و افزايش ترافيک را پيشبيني کنيم.وي همچنين از هموطنان درخواست کرد با برقراري تماسهاي کوتاه به سيستم مخابراتي کمک کرده و از مکالمات طولاني با مناطق زلزلهزده پرهيز کنند.
همچنين وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات از ارسال مولد برق اضطراري براي سايتهاي مذکور به دليل قطعي برق در برخي مناطق زلزلهزده خبر داد و درباره پيشبينيهاي صورتگرفته و تلاشبراي حل اين مشکل نيز توضيح داد: همکاران در حال ارسال مولد برق اضطراريبراي سايتهاي مذکور هستند.
در آخرين اظهارات نيز جهرمي با اشاره به تلاشهاي انجام شده براي حل مشکل ارتباطي مناطق زلزله زده، نوشت که از همان ابتدا که از موضوع باخبر شدم با تماس با مديران اپراتورها و مسئولين استاني پيگير حل مشکل ارتباطي بودم و در حال حاضر با تلاش همه عزيزان ارتباطات منطقه زلزله زده نسبتا پايدار است و همکاران بنده در حال رفع نقايص موجود هستند.
منبع:ايسنا