شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

کلاهبرداري اينترنتي زير سايه جام جهاني فوتبال

کلاهبرداري اينترنتي

سه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۴:۰۰


برخي از مناسبت­‌ها و رويدادهاي مهم که در جهان موجب منتشر شدن اخبار زيادي از آن در سايتها مي­‌شود، سوژه­‌اي جهت سوء استفاده کلاهبرداران اينترنتي و سارقان اطلاعات است؛ آن‌ها با ترفندهاي بسياري برروي وقايع و مناسبت­‌هايي که رخ مي‌­دهد، برنامه‌ريزي کرده و نسبت به به‌دام انداختن کاربران جهت سرقت اطلاعات و کلاهبرداري اقدام مي­‌کنند.

وايمکس نيوز- جام جهاني فوتبال 2018  نيز  يک رويداد بزرگ ورزشي است که مورد توجه مجرمان اينترنتي واقع شده و سوژه­‌اي است که به روش­‌هاي مختلفي اقدام به کلاهبرداري و سرقت اطلاعات مي­‌کنند.

راه اندازي سايت‌هاي شرطبندي يک نمونه از کلاهبرداري­‌هاي اينترنتي است که مجرمان با راه­‌اندازي اين سايت­‌ها کاربراني که طرفدار  و مشتاق  حدس  زدن نتايج تيم­هاي فوتبال جام جهاني هستند را فريب مي­‌دهند. مجرمان ابتدا به پرداخت جايزه‌هاي کوچک با مبالغ کم اقدام کرده و سپس کاربران را ترغيب به سرمايه گذاري بيشتر مي‌کنند و زماني که کاربر بعد از چند نوبت برنده شدن به سايت شرط بندي اعتماد مي­‌کند، در يکي از نوبت ها اقدام به سرمايه گذاري با مبالغ بسيار زياد مي­‌کنند و بعد از دريافت مبلغ شرط­بندي از کاربر، سارق صاحب سايت مذکور کليه سرمايه وي را بلوکه و از اين به بعد پاسخي به تعاملات و پيام هاي کاربران و قربانيان نمي‌دهد.

در مواردي نيز کلاهبرداران جهت دريافت مبلغ شرطبندي از کاربر با قرار دادن درگاه جعلي پرداخت الکترونيک بانکها (فيشينگ) روي وب سايت شرط بندي و مراجعه کاربر جهت واريز مبلغ فوق، اطلاعات بانکي کاربر را سرقت مي­‌کنند.

در مواردي نيز با توجه به اشتياق هموطنان به ديدن بازي­هاي جام جهاني فوتبال، کلاهبرداري­‌ها از طريق درج آگهي‌هاي فريبنده­ برخي از آژانس­هاي مسافرتي و تور­هاي گردشگري جعلي و غير واقعي در تارنماهاي اينترنتي، شبکه­‌هاي اجتماعي و تبليغاتي، کاربران را فريب مي­‌دهند.

اين آژانس‌ها به بهانه‌هاي مختلف مثل تهيه بليت مسابقات جام جهاني تاکنون مبالغ هنگفتي از هموطنان عزيز کلاهبرداري کرده‌اند. البته در اين بين نبايد از حسن اعتماد بيش از حد مردم به سادگي گذشت چرا که برخي از شهروندان  با مشاهده آگهي‌هاي مختلف و اغواکننده در اين زمينه و بدون تحقيق و بررسي‌هاي لازم در مورد شرکت يا فرد منتشر کننده آگهي اقدام به همکاري و ثبت نام مي‌کنند.
 
بر اساس اطلاعات سايت پليس فتا، به گواه آزمايشگاه‌هاي فعال در اين حوزه، روزانه سايت‌هاي مشکوک به فيشينگ در حوزه جام جهاني کشف مي‌شوند که بيشتر براي به سرقت بردن اطلاعات خصوصي کاربران (نام کاربري- رمز عبور- اطلاعات بانکي) طراحي مي‌شوند. آنها با تغيير بسيار جزئي در آدرس سايت مورد نظر سعي بر سرقت اطلاعات مهم کاربران دارند که تشخيص آنها براي کاربران به سادگي امکان پذير نيست.
 
از اين رو به هموطنان توصيه شده است همواره دقت داشته باشند با رعايت نکات امنيتي فريب تبليغات افراد سودجو را نخورند:

مراقب ايميل­‌هاي اسپم با موضوعات جذاب در مورد جام­ جهاني باشيم، مجرمان اينترنتي با خبرهاي غيرواقعي قصد جلب توجه نکردن کاربران به آن را دارند تا بتوانند اعمال مجرمانه خود را انجام دهند.

فريب نرم‌افزارهاي تبليغاتي مبني بر پخش زنده مسابقات جام جهاني را نخوريد. اينگونه سايت‌ها امکان دارد نرم­‌افزارها را به بدافزار آلوده کرده باشند. هرگونه اطلاع‌رساني در اين زمينه از طريق منابع رسمي مسابقات و فدراسيون جهاني فوتبال صورت مي‌پذيرد.

مسافران و گردشگران براي اطمينان خاطر از عملکرد اين شرکت­‌ها و موسسات از اداره کل نظارت و ارزيابي گردشگري، معاونت گردشگري ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اطلاعات لازم را دريافت کنند.

هموطنان بهتر است از سايت‌هاي داراي نماد اعتماد الکترونيک(E-namad) معتبر  استفاده کنند. نماد اعتماد الکترونيک نشانه‌اي است که مرکز توسعه تجارت الکترونيک وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت الکترونيک جهت راه اندازي کسب و کارهاي اينترنتي به فروشگاه‌هاي الکترونيکي اعطاء مي­‌کنند.

منبع: ايسنا

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو