معاون فناوري و نوآوري وزير ارتباطات در هفتمين کنفرانس سلامت الکترونيک، گفت: درحوزه اينترنت اشيا، هر پديده اي در نظام سلامت هوشمند مي شود.
وايمکس نيوز- نصرالله جهانگرد معاون فناوري و نوآوري وزيرارتباطات و فناوري در همايش هفتمين کنفرانس سلامت الکترونيک و دومين کنگره ملي انفورماتيک، با اشاره به اينکه يکي از شريف ترين حوزه هاي خدمت، حوزه سلامت است، گفت: در هر جامعه اي کيفيت و نحوه ارايه خدمات و نحوه تعامل خدمتگزاران حوزه سلامت با مردم بسيار حائز اهميت است و بايد از تکنولوژي و بهره وري نهادها و بهبود استانداردها، براي بالا برد ن کيفيت بهره برد.
وي تصريح کرد: در روند ارتباطات در دنيا، تقريباً سه دسته محصول در دنياي IT داريم که شامل بسترسازي شبکه، محتواي شبکه که شامل داده و سرويس ها است و دسته سوم ترمينال ها که ابزارهاي واسط بين سيستم و انسان هستند.
جهانگرد در ادامه سخنان خود با اشاره به اينکه در حوزه شبکه سازي، شبکه نسل پنجم و ابري را پيش رو داريم، گفت: معماري دنياي ارتباطات با نسل پنجم به طور کلي تغيير مي يابد و از نسل پنجم به بعد به دليل ورود هوشمند سازي در پيرامون ما، ديتاي زيادي داريم که در جايي متمرکز شده و بسته به انواع کاربردها کنترل مي شود و معماري و ساختار ارتباطات تغيير زيادي مي کند.
وي افزود: درحوزه اينترنت اشيا،هر پديده اي در نظام سلامت هوشمند مي شود و حتي مي توان در مورد نحوه کارکرد آنها دستور داد.
معاون فناوري و نوآوري وزير ارتباطات، هوش مصنوعي، رباتيک و بکارگيري ابزارهاي الکترومکانيک را در حوزه سلامت الکترونيک حائز اهميت دانست.
وي تصريح کرد: اينترنت اشيا و بيگ ديتاها و داده هاي مبتني بر پارامترهاي بيولوژيک و زيستي در حوزه سلامت از موضوعات استراتژيکي هستند که متأسفانه به آن پرداخته نشده و کمي در آنها عقب هستيم.
جهانگرد نقش گوشي ها و شبکه هاي اجتماعي در حوزه سلامت را بسيار مهم دانست و خاطر نشان کرد: هوش مصنوعي، نرم افزارها و علوم داده ها بايد به کمک حوزه سلامت بيايند.
وي با اشاره به زنجيره بلوکي و تعريف و نقش آن در حوزه سلامت، گفت: دانشکده انفورماتيک، مرکز تحقيقات مخابرات( پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات)، دانشکده مهندسي پزشکي و شرکت هاي فعال در اين حوزه بايد بتوانند با پلتفرم مشترک، کارهاي کاربردي و پژوهشي که پاسخگوي نظام سلامت ايران باشد را انجام دهند.