اين روزها مسيريابي آنلاين براي کاربران هنگام استفاده از خودرو در داخل و خارج از شهر از اهميت بالايي برخوردار شده است و آگاهي از مسيرهاي جايگزين با مدت زمان مربوطه کمک به سزايي به صرفهجويي در وقت و هزينه خواهد داشت.
وايمکس نيوز- اپليکيشن نقشه گوگل (گوگل مپ) يکي از قدرتمندترين و کاملترين برنامههاي نقشه جغرافيايي است که به کاربران در سراسر جهان موقعيتهاي موردنظرشان را نشان داده و آنها راهنمايي ميکند.
اپليکيشن مسيرياب و موقعيتياب ويز هم توسط شرکت گوگل خريداري و توسعه داده شده است و با بهرهگيري از موقعيتيابهاي فوقپيشرفته توانسته است از رقيب قدرتمند خود يعني گوگل مپ (Google maps) جلو بزند.
به گفته برخي کارشناسان فعال در حوزه فناوري و اطلاعات، نميتوان دقيقا گفت که کداميک از اين دو اپليکيشن مسيرياب بهتر از ديگري است اما مسلما کاربران بايد با توجه به نيازهاي خود از اپليکيشنهاي مختلف استفاده کنند. البته برنامه گوگل مپ بهصورت پيش فرض برروي تمامي گوشيهاي هوشمند اندرويدي نصب شده است بنابراين نيازي نيست که کاربران يک برنامه از فروشگاههاي آنلاين و اينترنتي دانلود کنند. اما براي استفاده از اپليکيشن ويز (Waze) بايد به فروشگاههاي آنلاين نظير گوگل پلياستور مراجعه کرده و آن را بهعنوان يک اپليکيشن مجزا دانلود، دريافت و استفاده کنند.
اين دو اپليکيشن در قابليتهاي گوناگون باهم تفاوت چنداني ندارند و کاربران بايد باتوجه به نيازهاي مختلف خود يکي از اين دو را دانلود و استفاده کنند. مجموعه قابليتهاي اين دو مسيرياب در زير اشاره شده است:
ويز (Waze):
1. ارائه مسير دقيق از وضعيت ترافيک لحظه به لحظه
2. ارائه مسيرهاي جايگزين با مدت زمان مربوطه
3. امکان انتخاب ميان صداي گوينده ويز
4. اخطار براي حضور پليس راهنمايي و رانندگي
5. نمايش تصادف خودروها در مسير پيش روي کاربران
6. يادآوري خيابانها و مسيرهاي موردنظر
7. قابليت يکپارچهسازي با اپليکيشن اسپاتيفاي
8. قابليت پشتيباني از تبليغات
گوگل مپ (Google Maps):
1. ارائه مسيرهاي مناسب براي رانندگي، پيادهروي و دوچرخهسواري
2. امکان زمانبندي بر حسب استفاده از وسيله حمل و نقل عمومي يا شخصي
3. راهنمايي صوتي از طريق گوينده مسيرياب
4. نمايش پشت زمينه شب و روز در ساعات مختلف شبانه روز
5. امکان موقعيتيابي و مسيريابي آفلاين بدون نياز به اينترنت
منبع: ايسنا