یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴

تحول در اقتصاد ديجيتال، تا 10 سال آينده قطعي است

جهرمي

دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۵:۰۰


وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به اينکه پيوند فناوري اطلاعات و صنايع باعث رشد و بهره وري مي شود، گفت: تحول در اقتصاد ديجيتال اتفاقي است که در 10 سال آينده رخ مي دهد و بايد براي آن برنامه داشته باشيم.

وايمکس نيوز-  محمد جواد آذري جهرمي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در همايش مشترک وزارت ارتباطات و وزارت نيرو درباره  سند اقدام مشترک توسعه کاربردهاي فناوري هاي نوين فناوري اطلاعات با اشاره به اينکه منابع سنتي در اقتصاد دنيا مانند نفت، معادن و ذخاير زيرزميني در حال افول است، گفت: اما اقتصاد دنيا در حال رشد است و اين رشد با بهره وري امکانپذير است و بهره وري نيز با ابزار فناوري اطلاعات تجلي پيدا مي کند.

وي به تاثير شگرف فناوري اطلاعات در صنايع مختلف اشاره کرد و افزود: پيوند فناوري اطلاعات و صنايع مختلف باعث رشد و بهره وري در اين حوزه ها مي شود.

آذري جهرمي با اشاره به اينکه انقلاب صنعتي چهارم در حال وقوع است، خاطر نشان کرد: در اين انقلاب کاربر نهايي به سمت استفاده از کارکردهاي آن مي رود و اگر در اين حوزه برنامه نداشته باشيم، بازار و منافع  و ثمره اقتصادي آن براي ديگران مي ماند.

وي افزود: مقام معظم رهبري در جمع اعضاي شوراي عالي فضاي مجازي به اين نکته اشاره کردند که آينده به گونه اي رقم مي خورد که مديريت تحولات شهرهاي ما در شهرها  يا در کشورهاي ديگر به وسيله  شرکت ها انجام مي شود.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات تحول ديجيتال را تحولي بزرگ و تاثيرگذار عنوان کرد و گفت: امروز داده هاي مصرف انرژي و آب در دنيا توسط دستگاه‌هاي امنيتي جمع آوري و پردازش شده و براي اهداف اقتصادي استفاده مي شود و اين موضوع بسيار مهم است.

وي رويکرد وزارت ارتباطات را حضور فعالانه در عرصه اقتصاد ديجيتال اعلام کرد و افزود: تحول در اقتصاد ديجيتال اتفاقي است که در 10 سال آينده رخ مي دهد.

آذري جهرمي تصريح کرد: نبايد مانند کساني که در سال هاي گذشته مسئوليت داشتند و درباره موضوع شبکه هاي اجتماعي و فضاي مجازي کاهلي کردند و در حال حاضر در مقابل اين مباحث انتقاد مي کنند، زمان را از دست دهيم و در چند سال آينده شاهد عقب افتادگي در اين حوزه باشيم.

وي به دستور و تاکيد رييس جمهوري و دولت براي حضور در عرصه هايي که نياز به تحول با فناوري اطلاعات دارد اشاره کرد و افزود: يکي از اين عرصه‌ها، نيرو بود که با آغاز همکاري هاي مشترک بين وزارت ارتباطات و وزارت نيرو مطالعات ميداني و تطبيقي انجام و روش هاي گذشته در اين حوزه آسيب‌شناسي  و با  مشخص شدن تکاليف و اقدامات لازم، تفاهم نامه اي بين وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات براي تحول در اين حوزه منعقد شد.

آذري جهرمي هدف از برگزاري اين نشست مشترک را تعيين و تبيين مدل اقتصادي تحول ديجيتال در حوزه آب و برق عنوان کرد و گفت: به طور مثال در هوشمند سازي کنتورها نمي توانيم به کاربر نهايي الزام کنيم که هزينه هوشمندسازي را بپردازد  بلکه بايد نحوه تخصيص اعتبار آن استخراج و براي انجام آن مدل اقتصادي تعريف شود.

وي با توصيه به اينکه بهتر است وزارت نيرو از تصدي گري در اين حوزه خارج شود و فقط استانداردسازي کند، افزود: داده هاي اين حوزه را آزاد کنيم تا بخش خصوصي بتواند از آنها استفاده کند و از منابع حاصل از صرفه جويي در اين حوزه براي تقويت فعالان اين بخش استفاده شود.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات اعلام آمادگي کرد که از منابع پست بانک ايران براي حمايت از شرکت هايي که در حوزه تحول ديجيتال در بخش آب و برق فعاليت مي کنند، استفاده شود.

وي با تاکيد به اينکه در اين حوزه توليدات داخلي مناسبي داريم، افزود: بايد تلاش کنيم در اين حوزه از توانمندي هاي داخلي استفاده کنيم مگر اينکه نتوانيم محصولي را خودمان توليد کنيم.

آذري جهرمي با اشاره به فشارهاي همه جانبه اي که به صنعت آب و برق وارد مي شود، تصريح کرد: فشارهاي زيست محيطي، تغييرات آب و هوايي و تحريم ها، فشارهاي همه جانبه اي هستند که مي تواند انگيزه بالايي براي حرکت در مسير بهبود بهره وري ايجاد کند تا اقتصاد ديجيتال را براي کشور خود بسازيم.

وي به مصرف بالاي آب در کشاورزي نيز اشاره کرد و افزود: تفاهم نامه اي در اين حوزه با وزارت جهاد کشاورزي منعقد شده که بر اساس پيش بيني ها با هوشمند سازي آبياري کشاورزي تا 35 درصد در مصرف آب صرفه جويي مي شود که رقم بسيار مناسبي در اين حوزه است.

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو