کاربران گوشيهاي هوشمند که اين روزها از کاهش سرعت عملکرد موبايلهاي خود به شدت ناراضي هستند، اين گزارش ميتواند با پيشنهاد راهکارهاي کاربردي در افزايش سرعت دستگاههاي اندرويديشان کمک کند.
وايمکس نيوز- يکي از مشکلاتي که کاربران گوشيهاي هوشمند همواره از آن گله و شکايت دارند، کاهش سرعت عملکرد دستگاه و به اصطلاح " Lag" زدن سيستم عامل به هنگام اجراي يک يا چند برنامه است.
بسياري از کارشناسان و متخصصان فعال در حوزه فناوري اطلاعات و رايانه در اين باره به پيشنهاد مجموعه اقداماتي در زمينه جلوگيري از کاهش عملکرد و سرعت سيستم عامل اندرويد پرداختهاند که در زير به مرور و معرفي مختصري از مهمترين آنها خواهيم پرداخت.
1. حداقل يک سوم حافظه داخلي گوشي را خالي نگه داريد
يکي از دلايل مهمي که موجب ميشود سيستم عامل در اجراي برنامههاي مختلف با مشکل مواجه شود و يا سرعت گوشي به شدت کاهش يابد، کمبود فضاي کافي و حافظه داخلي گوشي است. بنابراين کاربران بايد به اين نکته دقت و توجه ويژهاي داشته باشند که حداقل يکسوم حافظه داخلي دستگاه اندرويدي خود را خالي نگه دارند و از پر شدن حافظه به شدت خودداري کنند.
راهحلي که کارشناسان به کاربران گوشيهاي هوشمند در اينجا ارائه ميدهند، خالي کردن اطلاعات شخصي نظير تصاوير و ويديوهاي ذخيره شده گوشي و انتقال آنها به حافظههاي جانبي و خارجي نظير هارد اکسترنال و فلش مموري، رايانه شخصي و غيره است. کاربران بدين ترتيب گاهي بايد گوشي هوشمند خود را از اطلاعات اضافي که سرعت و عملکرد سيستم عامل را پايين ميآورد، خالي کند تا بتواند لذت بيشتري از کاربري گوشي خود ببرند.

2. والپيپرهاي متحرک را غيرفعال کنيد
يکي ديگر از عواملي که ميتواند سرعت عملکرد سيستم عامل گوشيهاي اندرويدي را پايين بياورد، استفاده از والپيپر (تصاوير پشت صحنه) متحرک است. بسياري از کاربران خود با فعالسازي اين قابليت عليرغم زيبايي و جذابيت بصري، به اين نتيجه رسيدهاند که از سرعت و عملکرد گوشي آنها به شدت کاسته شده است. بنابراين آسانترين کار آن است که اين والپيپرهاي متحرک را در اولين وهله غيرفعال کنيد.

3. عدم فعالسازي تعداد زيادي از ويجتهاي کاربردي
شايد اندکي عجيب باشد اما بايد بدانيد که استفاده بيش از اندازه از ويجتهاي کاربردي و آوردن آنها برروي صفحه اصلي گوشي اندرويديتان ميتواند تا حد زيادي در کاهش سرعت و عملکرد سيستم عامل مقصر باشد. بنابراين کاربران بايد تنها آن دسته از ويجتهاي کاربردي را که بسيار بيشتر از ساير ويجتها از آنها استفاده ميکنند، به صفحه اصلي گوشي منتقل کرده و از آنها استفاده کنند، در غير اين صورت بگذارند در همان قسمت پنهاني گوشي و غيرفعال باقي بمانند.

4. برنامههاي فعال را ببنديد
يکي ديگر از اشتباهاتي که بسياري از کاربران گوشيهاي هوشمند مرتکب ميشوند، بعد از باز و اجرا کردن برنامههاي مورد استفاده خود نظير پيامرسانها، شبکههاي اجتماعي و سيار اپليکيشنهاي کاربردي، آن را نميبندند و باز باقي ماندن آنها به معناي اجراي آن تلقي ميشود و اجراي چندين برنامه بهطور همزمان نيز سرعت سيستم عامل گوشي را به شدت کاهش ميدهد. پس کاربران بايد توجه داشته باشند که بعد از اتمام کار با يک اپليکيشن خاص، آن را حتما ببندند.

5. حافظه نهاني اپليکيشنهاي مختلف را پاک کنيد
يکي از مسائلي که کاربران اپليکيشنهاي پيامرسان و شبکههاي اجتماعي با آن مواجه شدهاند، دانلود و باقي ماندن حجم زيادي از اطلاعات ناخواستهاي است که بهصورت حافظه پنهاني (cache) در حافظه داخلي گوشيهاي هوشمند ذخيره و به مرور باعث کاهش سرعت سيستم عامل ميشوند. بنابراين کاربران بايد هر از گاهي (حداقل هفتهاي يکبار و حداکثر يکبار در ماه) به پاکسازي حافظه نهاني و حذف فايل و اطلاعات ناخوسته و اضافي گوشي خود اقدام کنند.
آنها بدين منظور بايد به My files در گوشي اندرويدي خود رفته و با مراجعه به قسمت حافظه داخلي گوشي، فايل مربوط به اپليکيشن موردنظر نظير تلگرام يا اينستاگرام را بيابند و تمامي تصاوير و ويديو و فايلهاي صوتي که در آن دانلود و نگهداري شده است، را حذف کنند.

6. از قابليت مدير هوشمند استفاده کنيد
يکي ديگر از قابليتهاي گوشيهاي هوشمند اندرويدي، قابليت مدير هوشمند يا device maintenance است که به کاربران اين امکان را ميدهد تا به بهينهسازي و افزايش سرعت عملکرد گوشي و سيستم عامل خود بپردازند. در اين قسمت، کاربران با چهار زيرمجموعه تحت عنوان memory، storage، battery و device security مواجه خواهند شد که ميتوانند با کليک بر روي هر کدام از آنها، به بهينهسازي و پاکسازي قسمتهاي مربوطه در گوشي خود اقدام کنند.
