یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴

آذري جهرمي در سمپوزيوم مخابرات:

95 درصد دستگاه هاي کشور آمادگي ورود به تحول ديجيتال را ندارند

جهرمي

سه شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۹:۳۸:۰۰


وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اينکه تحول ديجيتال و انقلاب صنعتي چهارم زودتر از آن چيزي که فکر مي کنيم رخ مي دهد، گفت: گزارش ها از وضعيت دستگاه ها و سازمان هاي کشور براي ورود به حوزه تحول ديجيتال حاکيست که 95 درصد آنها آمادگي لازم را ندارند.

وايمکس نيوز- محمدجواد آذري جهرمي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در نهمين سمپوزيوم بين المللي مخابرات در پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات يکي از مهمترين چالش ها در عرصه تحول ديجيتال را افزايش شناخت مجموعه هاي مختلف نسبت به تحول ديجيتال دانست و گفت: مديريت شهري، اداري، اجرايي، قضايي و قانونگذاري بايد با مفهموم هوشمندي آشنا شوند.

وي با اشاره به تصميم گيري هاي روزمره در عرصه هاي مختلف افزود: در کنار توسعه فناوري يکي از مهمترين وظايف ما افزايش شناخت هاي بين بخشي و دستگاهي است و همانطور که مفهموم دولت الکترونيک در گذشته به عنوان اتوماسيون اداري نهادينه شده بود کلمه هوشمندسازي نيز ممکن است اشتباه جا بيفتد.

وزير جوان دولت تدبير و اميد با اشاره به يکي از کارهاي خوب پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات که از سال گذشته آغاز شده است، اظهار کرد: پژوهشگاه ارتباطات دوره هايي را براي آشنايي بخش هاي مختلف با مفهموم تحولات رخ داده به زيان ساده آغاز کرده و اين اقدام اگرچه خوب است اما گزارش آن بشدت نگران کننده است چراکه بنابه اين گزارش 95 درصد دستگاه ها و سازمان هاي ما آمادگي ورود به اين عرصه را ندارند.

آذري جهرمي، تصريح کرد: جمهوري اسلامي در عرصه هاي مختلف اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي بايد ايده داشته باشد و همانطور که در عرصه اقتصاد مفاهيم اقتصاد کمونيستي، اقتصاد ليبرالي و ... وجود دارد، مفهوم اقتصاد در جمهوري اسلامي، اقتصاد مقاومتي است که در جاهايي مشاهده شده که به جاي پرداختن به آن به پروژه تبديل شده است.

عضو کابينه دوازدهم با تاکيد بر اينکه شبکه ملي اطلاعات نيز مغهوم توسعه فضاي مجازي از ديدگاه انقلاب اسلامي است، خاطرنشان کرد: شبکه ملي اطلاعات راهبردي است که به پروژه هايي تبديل مي شود که هيچ گاه توقف ندارد. دقيقا همچون تحول ديجيتال که پروژه نيست بلکه فرايند است.

وي با اشاره به يکي از دستاوردهاي متخصصان ايراني افزود: «ترگمان»(ماشين ترجمه) به عنوان يک محصول ،کار متخصصان ايرانيست که اخيرا با ارتقاي آن و توافقات با کشورهاي ديگر توانسته به زبان هاي روسي و ژاپني نيز کار ترجمه را انجام دهد.

وزير ارتباطات با بيان اينکه بي ترديد امروز قدرت ترگمان در ترجمه زبان فارسي از گوگل بيشتر است، گفت: در اينترنت اشيا ،در حوزه کشاورزي نيز توسعه خوبي شکل گرفته است که نياز به تجاري سازي دارد ضمن اينکه در هوشمندسازي نيز خيلي از مولفه هاي شهر تهران به سمت مديريت هوشمند در حال حرکت است.

آذري جهرمي به وقوع انقلاب صنعتي چهارم اشاره کرد و ادامه داد: بي ترديد زمان وقوع انقلاب صنعتي چهارم بسيار سريعتر از انقلاب صنعتي سوم رخ مي دهد و در آينده اي نه چندان دور دنيا را دچار تحول و تغييرات شگرفي مي کند.

وزير جوان دولت تدبير و اميد با بيان اينکه زماني جلوي توسعه نسل سه تلفن همراه و پهن باند در کشور گرفته شد و با شروع دولت يازدهم به يکباره توسعه صورت گرفت، اظهار کرد: اگر الان براي اين مسايل زمينه سازي نکنيم نمي توانيم اقتصاد ناشي از انقلاب صنعتي چهارم و تحول ديجيتال را در کشور داشته باشيم.

وي با بيان اينکه اثرات انقلاب صنعتي چهارم فراتر از حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات است، افزود: وقتي فضاي مجازي توسعه پيدا کند به تبع خود آثار فرهنگي، اجتماعي و رسانه اي بوجود مي آورد که ساده ترين راه برخوردبا آن توقف توسعه است درحاليکه اگر توسعه همه جانبه رخ دهد مشکلي بوجود نمي آيد چراکه در کنار توسعه ارتباطات و فناوري اطلاعات بايد فرهنگ، مولفه هاي اقتصادي و اجتماعي نيز رشد کند.

عضو کابينه دولت دوازدهم توجيه نبودن افراد مسوول در قبال تحولات رخ داده را باعث ايجاد کاريکاتوري از توسعه دانست و تصريح کرد: در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات وظيفه نداريم به کودکان و صيانت از آنها و همينطور به رسانه هاي نوين بپردازيم اما به علت نپرداختن ديگران به اين مسايل ما مجبوريم و به آن عمل مي کنيم . هرچند آنها که در اين حوزه مسووليت اصلي را داشتند و وارد موضوع نشداند حالا زبان  به انتقاد گشوده اند

وي با بيان اينکه انقلاب صنعتي چهارم و تحول ديجيتال يک اتفاق بسيار بزرگ است، گفت: تحول ديجيتال باعث ايجاد تغيير ناگهاني در مولفه هاي حاکميتي کشور مي شود و امروز در ITU يکي از چالش هاي موجود همين مساله است.

وزير ارتباطات با اشاره به نشانه هايي از وجود يک جانبه گرايي از سوي برخي از اعضاي ITU اظهار کرد: عده اي در ITU علاقمند هستند که مقررات گذاري را به سمت بخش هايي چون ICANN ببرند که تحت سلطه آمريکا قرار دارد درحاليکه دنيا يکجانبه گرايي را نمي پذيرد.

آذري جهرمي با بيان اينکه اروپا نيز در مورد اين نوع از يکجانبه گرايي به صدا در آمده است، تصريح کرد: شاهديم که روساي جمهوري اروپا نيز در مورد يکجانبه گرايي در توسعه ICT و همينطور اينترنت به دنبال راه حل هستند.

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو