رييس کميته فضاي مجازي کميسيون فرهنگي مجلس گفت: راه حل فضاي مجازي «فيلترينگ» نيست، مردم و جوانان بايد از ظرفيتها و خدماتي که اين عرصه در اختيارشان ميگذارد، برخوردار باشند.
وايمکس نيوز- حجتالاسلام والمسلمين نصرالله پژمانفر با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در ديدار با مردم قم مبني بر اينکه «جوانان با هوشمندي، فضاي مجازي را به ابزاري براي زدن تو دهني به دشمنان تبديل کنند»، گفت: مرزهاي فضاي مجازي با توجه به اقتضائات و شرايط حاکم بر اين فضا متفاوت است.
نماينده مردم مشهد در مجلس ادامه داد: بايد به اين سوال پاسخ داد که مخاطبِ محتواي عرضه شده در فضاي مجازي شهروندان ايراني هستند يا شهروندان جهاني که به نظر بنده بايد به هر دو عرصه توجه کرد. از يک سو با توجه به انتظاري که دنيا از گفتمان انقلاب اسلامي دارد بايد در فضاي مجازي رويکرد آفند داشت و از سوي ديگر در مقابله با تهاجمات دشمن بايد رويکرد پدافند اتخاذ کرد. بايد به شبهاتي که دشمنان جمهوري اسلامي براي مردم و جوانان ايراني طرح ميکنند ورود کنيم. در کنار آن به دليل بنبستي که در حوزههاي فکري – اعتقادي براي دنيا به وجود آمده جهان منتظر ارائه راهحلهاي ايران براي خروج از اين بنبستهاست.
وي ادامه داد: اگر به رفتار مقام معظم رهبري نگاه شود، ايشان هم به مسائل داخلي نگاه ميکنند و هم جوانان غربي را مورد غفلت قرار نميدهند و هر از گاهي پيامها و سلسله مطالبي را متناسب با نيازها و مسائل آنان بيان ميکنند.
رييس کميته فضاي مجازي کميسيون فرهنگي مجلس متذکر شد: «فضاي مجازي» فرصت بسيار خوبي است به شرطي که برنامه معلوم و قرارگاه مشخص داشته باشد، به نحوي که بتوان محتواي اين فضا را نظم داد، به درستي هماهنگ کرد و رويکرد جبههاي را بر آن اعمال کرد کرد. اگر نيروهاي بسيجي در دوران دفاع مقدس رها بودند و سازماندهي نشده بودند و بدون سازماندهي عمليات ميکردند قطعا اقداماتشان نتيجهبخش نبود. مسئلهاي که در دفاع مقدس موجب عملياتهاي موفق و غرورآفرين شد، وجود قرارگاه و فرماندهي متمرکز بود. فرماندهان در قرارگاه، برنامهريزي و تقسيم کار ميکردند و ادوات و جنگافزارها را بسته به اهميت ميدانهاي رزم در سراسر جبهه به خدمت ميگرفتند و در پي آن فتوحاتي بود که در سراسر سالهاي دفاع مقدس حادث شد.
وي تاکيد کرد: امروز هم بايد «نقشه راه عمليات در فضاي مجازي» در هر دو حوزه داخلي و خارجي داشته باشيم تا علاوه بر پاسخ به تهديدات و شبهات مطرح شده، بتوانيم فرصتهاي خوبي را در اين عرصه به نفع خودمان به وجود بياوريم.
پژمانفر در پاسخ به اين پرسش که چقدر ضرورت دارد نهادها و مسؤولان اجرايي و قضايي در فضاي سهگانه بستر حضور جوانان در فضاي مجازي را فراهم کنند، گفت: بسيار روشن است که يک تقسيم کاري وجود دارد و آن اينکه يک نفر به عنوان ديدبانِ الهي، کشتي انقلاب اسلامي را که دائما در معرض تلاطمهاي گوناگون است ديدهباني، راهنمايي و هدايت ميکند تا به سلامت به ساحل برسد. طبيعتا همه خدمه کشتي با توجه به ماموريت، مسؤوليت و جايگاهشان بايد وارد کار شوند و به اعلام خطرِ ناخداي کشتي توجه کنند و با اقدامات مناسب جهتِ حرکت کشتي را تغيير دهند در غير اين صورت تلاطمها، امواج و خطرات گوناگون موجب اختلال در حرکت کشتي خواهد شد.
نماينده مردم مشهد در مجلس تاکيد کرد: ضرورت دارد هر قوه و دستگاهي در جايگاه خودش بيآنکه بخواهد پايش را در کفش ساير قوا يا دستگاهها بکند، انجام وظيفه کند، در اين صورت صلاح و رستگاري در انتظار کشور خواهد بود.
وي متذکر شد: متاسفانه مسؤولاني که بيش از شش سال است سکان مسؤوليت قوه مجريه در اختيارشان است همچنان ميگويند که «بايد چنين و چنان بشود» غافل از اينکه بايد پاسخ دهند چرا کشور در اين دوره هنوز چنين و چنان نشده است؟ حالا که در سراشيبي تحويل دولت هستند باز ميگويند که «بايد چنين و چنان بشود» و هيچ اقدامي در حوزه فضاي مجازي انجام نميدهند.
رييس کميته فضاي مجازي کميسيون فرهنگي مجلس در پاسخ به اين پرسش که فيلترينگ فضاي مجازي در راه تحقق هدف مدنظر مقام معظم رهبري چقدر مانع ايجاد ميکند، گفت: در همه کشورها بسته به سياست و نگاه کشورها، فيلترينگ وجود دارد اما راه حل فضاي مجازي «فيلترينگ» نيست. مردم و جوانان بايد از ظرفيتها و خدماتي که اين عرصه در اختيارشان ميگذارد، برخوردار باشند.
پژمانفر ابراز تاسف کرد: متاسفانه نخواستهايم براي تامين نيازهاي مردم در فضاي مجازي کار اثباتي مناسبي انجام دهيم و مردم هم خواسته يا ناخواسته با حضور در سايتها و فضاهاي اينترنتي مديريت نشده، دچار آسيبهاي مختلفي ميشوند؛ البته در همه کشورهاي جهان براي مديريت اين سايتها، فيلترينگ اعمال ميشود به طور مثال در کشورهاي پيشرفتهِ هم، اينترنت کودک با محدوديت در دسترس کودکان قرار ميگيرد به بيان روشنتر حتي در کشورهاي غربي هم براي گروه هاي مختلف، محدوديتهاي متناسبي اعمال ميشود که به نظر بنده اين محدوديتها ضروري است اما اگر در کنار اين محدوديتها بتوانيم به نيازهاي مردم پاسخ دهيم، مسير کاملي را پيشرفتهايم.
منبع: ايسنا