عضو هيأتمديره يک شرکت دانشبنيان گفت: مشکلات بهوجود آمده براي کاربران ايراني اپليکيشنهاي هاتگرام و تلگرام طلايي که در پي نقض آشکار حريم خصوصي توسط شرکت گوگل اتفاق افتاده است، با راهکارهاي شرکت بومي و کارشناسان ايراني توليدکننده اين اپليکيشنها، بهزودي برطرف خواهد شد.
ticnews - مصطفي انوشه گفت: از روز چهارشنبه هفته گذشته (4 ارديبهشت) در اقدامي هماهنگ با سياستهاي خصمانه دولت آمريکا، گوگلپلي بدون کسب مجوز از کاربران، در اقدام کمسابقهاي که مصداق بارز نقض حريم خصوصي است، اپليکيشنهاي هاتگرام و تلگرام طلايي را حذف کرد.
وي افزود: همکاران ما در شرکت دانشبنيان از زمان چنين اقدامي تاکنون بيش از 50 بار با اين مجموعه مکاتبه کردهاند تا ضمن پاسخگويي به ادعاهاي نادرست و کذبي که از سوي گوگل مبنيبر بدافزار بودن و انجام عمليات جاسوسي توسط اين دو اپليکيشن بومي مطرحشده بود، مشکلات بهوجود آمده را حل کنند اما تاکنون اين مجموعه هيچگونه پاسخي به تماسهاي ما نداده است و عجيبتر اينکه نسخههاي متنوعي را نيز که از اين اپليکيشن ارائه کردهايم بر مبناي همان ادعاهاي واهي حذف کرده است و همه اينها در حالي است که پوستههايي مانند تلگرام پلاس که در اسپانيا فعاليت دارد، همچنان به فعاليت خود ادامه ميدهند.
انوشه ادامه داد: پرواضح است مشکل بهوجود آمده براي حدود 40 ميليون کاربر ايراني اين دو اپليکيشن فني نيست و نتيجه خصومت آشکار شرکت گوگل است که حتي براي تبعيت از دولت آمريکا حاضر شده شعارهاي خود مبنيبر حفظ حريم خصوصي کاربران را نيز آشکارا نقض کند. از اينرو حل اين اختلال با راهکارهاي فني مانند ارائه بهروز سازيهاي جديد قابلحل نيست و اميدواريم در اسرع وقت راهحلي براي ارائه خدمت به مردم عزيز آماده کنيم.
اين فعال حوزه فناوري اطلاعات با اشاره به نيازهايي که ايجاد پوستههايي مانند هاتگرام و تلگرام طلايي را ضروري ميکرد، گفت: پوستههاي تلگرام طلايي و هاتگرام با رويکرد ايجاد فضاي پاک براي کودکان سالها قبل توليد شد. پس از فيلترينگ تلگرام و با تأييد مرکز ملي فضاي مجازي بنا شد، اين کلاينت جهت کنترل و مديريت فضاي ترويج خشونت و غيراخلاقي تلگرام به ادامه فعاليت خود بپردازد؛ تا ضمن ارائه کلاينت بومي، به ارائه خدمات پرداخته شود. پس از انتشار گزارش مرکز ماهر در خصوص مخاطرات ناشي از کلاينتهاي تلگرام، اين مجموعه بهعنوان اولين و تنها مجموعه در راستاي ايجاد شفافيت به سازمان فناوري اطلاعات مراجعه و ضمن انتشار کليه دسترسيها بر روي سايت و نيز در حين نصب اپليکيشن کليه نکات سازمان مذکور را در خصوص رعايت حريم خصوصي رعايت کرديم که اين مطلب پيشتر بهصورت رسمي به اين سازمان در تاريخ 97/04/11 ارسالشده است و آماده ارزيابي کارشناسان امنيتي ذيصلاح در خصوص مجوزهاي دسترسي اپليکيشنهاي خود هستيم.
انوشه تأکيد کرد: اميدواريم با بوميسازي هرچه بيشتر صنعت IT کشور، به نفوذ سلطهجويانه گوگل و ديگر ابزارهاي خارجي ديگر شاهد اين هجمهها که مبين نقض حريم خصوصي کاربران و سلب آزادي مردم در انتخاب فناوري است، خاتمه داده شود.
منبع: ايسنا