معاون شرکت ارتباطات زيرساخت دلايل افزايش قيمت مکالمات بين الملل را افزايش نرخ ارز عنوان کرد و گفت: بيشترين تماس صادره و وارده ايران مربوط به کشور افغانستان است.
ticnews - اسماعيل رادکاني معاون شرکت ارتباطات زيرساخت درباره دلايل افزايش نرخ مکالمات بين الملل براي کاربران ايراني توضيح داد و گفت: پرداختهاي شرکت ارتباطات زيرساخت در بخش بينالملل بهصورت ارزي صورت ميپذيرد. به اين معني که پرداختها به اپراتورهاي خارجي که مکالمه از ايران را ترمينيت ميکنند و در مقصد به مشتري ميرسانند بهصورت ارزي بوده و به همين جهت، قيمت مکالمه با توجه به نرخ ارز تغيير ميکند.
وي با اشاره به تغيير سطح بندي کشورها و نرخ مکالمات بر مبناي اين سطح بندي افزود: ممکن است به دلايل مختلف از جمله دلايل برگزاري رويدادهاي مناسبتي، سطوح نرخ گذاري اپراتورهاي خارجي ارائه دهنده خدمات تلفن بين الملل با کاهش قيمت و يا افزايش قيمت، تغيير کند. براي مثال کشور روسيه در زمان برگزاري جام جهاني، افزايش قيمت قابلتوجهي براي مکالمات در اين کشور در نظر گرفت.
معاون شرکت ارتباطات زيرساخت با بيان اينکه در نماي کلي تمامي سطوح در حوزه تلفن بين الملل افزايش قيمت داشته است، گفت: مبناي سطح بندي کشورها در برقراري تماس بين الملل، نرخي است که اپراتور خارجي براي انتقال ترافيک از کشور ما اعلام ميکند و از آنجايي که اين نرخ، ارزي است، پس از تبديل آن به ريال شاهد افزايش قيمت خواهيم بود که آن را براي مشترکان اعمال ميکنيم.
وي در مورد اينکه بيشترين مکالمه بينالملل در سال 97 با کدام کشور انجام گرفته است، اظهار داشت: ايران بيشترين تماس وارده و صادره را با کشور افغانستان دارد.
رادکاني درباره واگذاري خدمات تماس بين الملل به بخش خصوصي و از بين رفتن انحصار شرکت ارتباطات زيرساخت در اين زمينه، گفت: منتظر ابلاغ مصوبه کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات هستيم و پساز آن روند اجرايي واگذاري اين خدمات به اپراتورهاي ارتباطي صورت ميپذيرد.
وي درباره علت تأخير در ابلاغ مصوبه کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات در اين زمينه که قرار بود در سال 97 اجرايي شود، خاطرنشان کرد: اين اقدام، کار ساده اي نيست. بخش زيادي از اين حوزه اعم از شرکت ارتباطات زيرساخت، سازمان تنظيم و مقررات راديويي، مخابرات و اپراتورها و پروانههايي که در اين خصوص صادر شده است، متأثر از اين حوزه هستند و بايد جوانب کار به درستي سنجيده شود.
معاون شرکت ارتباطات زيرساخت با تاکيد بر اينکه اين مصوبه نيازمند کار کارشناسي بود، گفت: مدل ورود بخش خصوصي و اپراتورها به عرصه ارائه خدمات تماس بين الملل، متفاوت از ساير بخشها است و به همين دليل بايد کار کارشناسي بيشتري در اين خصوص صورت ميگرفت. اما ارادهاي براي جلوگيري از اجراي اين مصوبه ديده نميشود.
به گزارش مهر، شرکت ارتباطات زيرساخت در نامهاي از شرکت مخابرات ايران خواست که در راستاي افزايش تعرفه مکالمات بين الملل، از تاريخ 15 مهرماه 97، نرخهاي جديد را براي تماس با شبکه ثابت و سيار کشورهاي مدنظر اعمال کند.
جدول نرخهاي جديد مکالمات ثابت و سيار با 214 کشور در اين لينک قابل دريافت است.
منبع: مهر