رئيس مرکز ملي فضاي مجازي با بيان اينکه وزارت ارتباطات سروري نخريده که در اختيار تلگرامهاي فارسي قرار دهد، گفت: با اقدام شرکت گوگل، فرآيند استقلال هاتگرام و طلاگرام سرعت گرفته است و به زودي خبر استقلال آنها را ميشنويم.
ticnews- سيدابوالحسن فيروزآبادي امروز (سهشنبه) در حاشيه امضاي تفاهمنامه ميان شوراي عالي فضاي مجازي و شوراي عالي انقلاب فرهنگي، در پاسخ به نحوه حمايت از پيامرسانهاي داخلي اظهار کرد: در تصميماتي که در کميسيون مربوطه در مرکز ملي داشتيم، بنا شد به دليل محدوديت در امکانات، از دو يا سه پيامرسان بيشتر حمايت نکنيم که اينها از لحاظ عده امکانات و تيم فني و کاربران و پارامترهايي که وجود داشته، در اولويت حمايت دولت قرار دارند. البته اين بدان معني نيست که ديگر پيامرسانها صلاحيت ندارند و افراد از اينکه با آنها همکاري کنند نهي شوند.
وي ادامه داد: همچنين جلساتي را با قسمتهاي مختلف دولت برگزار ميکنيم که خدمات دولت الکترونيک روي اين پيامرسانها برود. البته بحثهايي بود مبني بر اينکه وزارت ارتباطات امکانات سختافزاري و زيرساختي براي آنها فراهم کند که سازمان برنامه بودجه ميگويد اين امکانات بايد از محل برنامههاي خودش هزينه شود، اما از آنجايي که اين وزارتخانه درگير بودجه است، روند فرآيند آن کمي کند است.
دبير شوراي عالي فضاي مجازي دربارهي ادامه وضعيت تلگرامهاي فارسي بيان کرد: اين بحثها مقداري سياسي شده است. هاتگرام و طلاگرام از همان ابتدا با مجوز به فعاليت خود ادامه دادند، زيرا شرکت حمايتکننده از اين پيامرسانها مسلماً براي فعاليت نياز به پهناي باند داشته که توسط وزارت ارتباطات تأمين شده است و بر مبناي مجوز قوه قضائيه و مرکز بوده. قوه قضائيه اين حق قانوني را دارد که مجوز دهد که مجوز را به مرکز ملي داده و مرکز هم مجوز را به اين شرکت ابلاغ کرد که ميتواند به فعاليتش ادامه دهد.
حمايتهاي نجومي از تلگرامهاي فارسي صحت ندارد
فيروزآبادي با اشاره به ارقامي حمايتي دولت از تلگرامهاي فارسي اظهار کرد: اعدادي که مطرح ميشود بسيار نجومي است و صحت ندارد. گفته شده براي اينکه هاتگرام و طلاگرام مستقل شوند، به حجم سرمايهگذاري بالايي نزديک به 250 ميليارد تومان نياز دارد، اما دولت تا کنون چنين پولي را واگذار نکرده و شايد اينکه اين پيامرسانها نتوانستند مستقل شوند، علتش عدم توانايي شرکت در تأمين اين پول بوده است.
وي با بيان اينکه وزارت ارتباطات سروري نخريده که در اختيار تلگرامهاي فارسي قرار دهد، افزود: اگر بوده هم خيلي محدود بوده است و آنطور که بعضي ميگويند صدها سرور بوده نيست. شرکتها وقتي ميخواهند بزرگ شوند، به دنبال شرکا ميگردند. اين شرکت پشتيبان هاتگرام و طلاگرام براي بزرگ شدن و تبديل به يک پيامرسان ملي، توانايي سرمايهگذاري نداشته و به دنبال شريک بوده است که شرکايش سرور آوردند اما اين شريک وزارت ارتباطات نيست.
دبير شوراي عالي فضاي مجازي در پاسخ به وضعيت تلگرامهاي فارسي پس از حذف آنها از فروشگاه آنلاين گوگل بيان کرد: خبرهاي خوبي وجود دارد و به خصوص فشاري که آمريکاييها وارد ميکنند باعث شده که سرعت بگيرند و به زودي اعلام ميکنند که اين استقلال اتفاق ميافتد.
پيامرسانهاي داخلي شکست نخوردهاند
فيروزآبادي با بيان اينکه مخالف اين حرف هستم که پروژه پيامرسان داخلي شکست خورده است، گفت: به هيچ وجه در استقلال، حوزه تکنولوژيکي و خدمات به مردم شکست نميخوريم. ما مردم توانمندي هستيم و انتظارمان بالاست که اين روند سرعت بگيرد و پيامرسانهاي داخلي غالب شوند. در همين يک سال اخير که از ارديبهشت، پيامرسانهاي داخلي را پشتيباني کرديم، تعداد کاربران، تنوع پيامرسانها، حرکت پيامرسانها به سمت تخصصي شدن، ظهور و بروز سکوهاي پيامرساني که چندين خدمت ارائه ميدهند، مناسب بوده است.
وي ادامه داد: سرعت تحولات ما در رشد پيامرسانهاي داخلي کمتر از سرعت رشد پيامرسانهاي خارجي در کشور خودشان نبوده است. البته ما تصوري داشتيم و مردم و مسؤولان انتظار داشتند که ظرف شش ماه يا يک سال به خودکفايي برسيم اما اين موضوع زمان برده است. البته من اميدوار به آينده هستم که به زودي با رشد پيامرسانهاي داخلي، مردم چشمي به پيامرسانهاي خارجي نداشته باشند.
رئيس مرکز ملي فضاي مجازي دربارهي موضوع نحوه حمايت وزارت ارتباطات و صداوسيما از پيامرسانهاي داخلي گفت: اين مباحث به نوعي سياسي شده است. بررسيهاي ما نشان ميدهد هر دستگاهي به مقدار اختياراتش کمک کرده، کساني هم که کمک نکردند يا گفتند اشکال قانوني وجود دارد يا به آنها از ردههاي بالاتر مجوز داده نشده است.
وي ادامه داد: صداوسيما تشکيلات بزرگي است و مديرانش هم تلاش کردند اين طرح با موفقيت اجرا شود، اما در ردههاي مختلف، نظرات مختلف و مقاومتهايي وجود دارد که ممکن است براي وزارت ارتباطات گله ايجاد کند و در مقابل وزارت ارتباطات هم در برخي حوزهها ممکن است به دليل اينکه مجوز يا بودجه نداشتن، به آنچه که قول داده عمل نکرده باشد که اين مورد اعتراض صداوسيما قرار ميگيرد، اما ما اينجا هستيم که مشکلات کشور را حل کنيم.
بررسي نقش فضاي مجازي در مرگ طلبه همداني
دبير شوراي عالي فضاي مجازي همچنين درباره نقش فضاي مجازي درباره مرگ طلبه همداني گفت: در اين حادثه بايد بررسي کنيم ببينيم چه کسي مقصر بوده و چرا کوتاهي صورت گرفته است. اين موضوع قصور يا تقصيرات کساني که در اين حوزه نقش داشتهاند را نفي نميکند. نهادهايي مانند نيروي انتظامي، وزارت ارتباطات يا حتي دستگاههاي رسانهاي کشور، در اين حوزه نقش دارند و ما اين موضوع را با کمک قوه قضائيه رسيدگي ميکنيم.
وي درباره انتقادات از وزارت ارتباطات دربارهي عدم مديريت فضاي مجازي، بيان کرد: در کشورهايي که اختيار فناوري را دارند و قدرت اقتصادي بالاتري از ما دارند نيز اين اتفاقات در فضاي مجازي رخ ميدهد و به بيان ديگر اين حوادث برآمده از فضاي مجازي است. البته بايد تلاش کنيم که اين اتفاق رخ ندهد. حرف ما اين است که فضاي مجازي يک فضاي نو و پيچيده است. اينکه گفته ميشود در اين حوزه قانوني نداريم يا منتظر وضع قانون و مقررات هستيم، صحيح نيست. موضوع اين است که مسئولان در هر حوزهاي از امنيتي، انتظامي، ارتباطات، مخابرات و رسانه نميتوانند تقصير را به گردن ديگري بيندازند.
امضاي تفاهمنامه بين مرکز ملي فضاي مجازي کشور و شوراي عالي انقلاب فرهنگي
به گزارش ايسنا به نقل از مرکز ملي فضاي مجازي، امروز مرکز ملي فضاي مجازي به منظور ارتقاي سطح تعاملات و همکاريها براي ارتباط فعال و مؤثر و بهرهگيري بهينه از توانمنديها، امکانات و ظرفيتهاي موجود با شوراي عالي انقلاب فرهنگي تفاهمنامه امضا کرد. اين تفاهمنامه در راستاي اهداف مشترک در حوزه سياستگذاري و تدوين اسناد ملي در حوزههاي مشترک، باز مهندسي نظام حکمراني علم، فرهنگ و فضاي مجازي با توجه به فناوريهاي نوين و نقشآفرينان آن، تبادل تجارب، دستاوردها، پژوهشها و مطالعات و بررسي و بهرهمندي از ملاحظات فرهنگي و فضاي مجازي در فرايند تدوين، تصويب و راهبري اجراي سياستها و اسناد راهبردي و حضور نمايندگان طرفين در جلسات تخصصي امضا شده است.
همچنين هدايت بخشي از ظرفيتهاي پژوهش و فناوري دانشگاهها و مراکز ذيربط به سمت رفع نيازهاي کشور در عرصه فضاي مجازي، باز تدوين محتواي آموزشي رشتههاي موجود و همچنين تعريف و راهاندازي رشتههاي جديد در حوزههاي مختلف علمي مرتبط با فضاي مجازي، راهبري ايجاد سکوها و سامانههاي مجازي عرصه فرهنگ و علم کشور و رصد، پايش و آيندهنگري و ارائه ارزيابي و تحليل حوزه علم، فرهنگ و فضاي مجازي از ديگر اهداف اين تفاهمنامه است.
منبع: ايسنا