به عقيده کارشناسان، تحريمهاي جديد واشنگتن توانسته سد مقاومت هواوي را بعد از يک سال بشکند و فروش گوشيهاي هوشمند آن را با کاهش قابل توجهي روبرو کند.
ticnews- با اينکه بيشتر از يک سال از جنگ تجاري چين و آمريکا و کشمکشهاي دولت ترامپ و شرکت چيني هواوي ميگذرد، بسياري از کارشناسان بر اين باورند که فروش گوشيهاي هواوي تاکنون چندان دستخوش تغيير و ريزش شديدي نشده است اما حالا تازهترين بررسيهاي صورت گرفته از سوي محققان و پژوهشگران فعال در مؤسسه تحقيقاتي فابون آنالتيکس نشان ميدهد که تحريمهاي جديد واشنگتن و افزودن نام هواوي در فهرست سياه شرکتهاي ممنوعه براي تجارت با آمريکا که لغو لايسنس سيستم عامل اندرويد و قطع همکاري ساير غولهاي تکنولوژي با اين شرکت چيني را در پي داشت، قادر خواهد بود ميزان فروش گوشيهاي هواوي را در سال 2019 ميلادي نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 4 الي 24 درصد کاهش دهد.
رقمي که به عقيده تحليلگران فعال در حوزه فناوري، براي يک غول تکنولوژي در ابعاد گسترده و با احتساب ميزان فروش برند مذکور در بازارهاي جهاني و کشورهاي مختلف بسيار گزاف تمام خواهد شد و خسارات سنگين و جبران ناپذيري را رقم خواهد زد.
بر اساس گزارشي که در وب سايت phonearena آمده است، اين کارشناسان و محققان علت ريزش شديد ميزان فروش گوشيهاي هواوي بعد از محدوديت و تحريمهاي جديد آمريکا را بيشتر متأثر از لغو لايسنس سيستم عامل اندرويد و عدم دسترسي کاربران موبايل به سرويسهاي ارائه شده توسط گوگل ميدانند.
بدين ترتيب، کاربران و علاقمندان به گوشيهاي هوشمند مبتني بر سيستم عامل اندرويد از اين مساله واهمه دارند که در صورت عدم همکاري گوگل به عنوان توسعه دهنده اندرويد با هواوي، چه بلايي بر سر آينده و سرنوشت گوشيهاي آنها خواهد آمد.
لغو لايسنس اندرويد براي برند هواوي، به معناي عدم انتشار نسخههاي جديد آپديت اندرويد نظير بهروزرسانيهاي نرم افزاري و امنيتي که هر از گاهي منتشر شده و به منظور جلوگيري از آسيب پذيريهاي امنيتي و برطرف شدن مشکلات کوچک و بزرگي که کاربران با آنها مواجه ميشوند، همچنين عدم دسترسي کاربران به تمام سرويسهاي ارائه شده از سوي گوگل نظير فروشگاه اينترنتي گوگل پلي استور و دانلود اپليکيشنهاي موردنظر از آن خواهد بود.
هفته پيش بود که دولت ترامپ فهرست جديدي از شرکتهاي ممنوعه براي تجارت و ايالات متحده را اعلام و منتشر کرد که در آن نام شرکت چيني هوآوي به عنوان بزرگترين توسعه دهنده تجهيزات مخابراتي و عرضهکننده گوشيهاي هوشمند در جهان نيز به چشم ميخورد.
بدون شک محدوديتهاي جديدي که آمريکا براي هواوي وضع و اعمال کرده است، تأثيرات منفي و تبعات گستردهاي را در پي خواهد داشت و اين بدان معناست که ديگر قادر نخواهد بود هرگونه سرويس اختصاصي ارائه شده توسط گوگل را استفاده کند و استفاده از سيستم عامل اندرويد توسط هواوي تنها محدود به لايسنسهاي متن باز و AOSP خواهد بود. بعد از آن شرکتهاي بزرگي همچون گوگل، مايکروسافت ، کوالکام ، اينتل، برودکام ، پاناسونيک در کنار بسياري از اپراتورهاي مخابراتي فعال در کشورهاي جهان اعلام کردند که به قطع همکاري با هواوي خواهند پرداخت تا شامل جريمههاي سنگين واشنگتن نشوند.
بدون شک مشکلات و کشمکشهاي دولت آمريکا با هواوي از جنجالبرانگيزترين و خبرسازترين اتفاقات سال 2018 ميلادي بود که به نظر ميرسد به اين زودي تمام نخواهد شد. هواوي که بزرگترين توليدکننده و توسعهدهنده تجهيزات مخابراتي و دومين سازنده و عرضهکننده موبايل در جهان محسوب ميشود، پيش از اين نيز در طول يک سال اخير از سوي دولت ترامپ تحت فشارهاي سياسي و تجاري زيادي قرار گرفته بود و نگرانيهاي امنيتي خود را به ساير کشورهاي هم پيمان آمريکا نظير استراليا، نيوزلند، کانادا، ژاپن و بريتانيا منتقل کرده بود تا آنها نيز به همکاري با اين شرکت چيني خاتمه بخشند تا بدين ترتيب بتواند در ادامه جنگ تجاري با چين، ضربه مهلکي بر اقتصاد اين کشور پهناور وارد کند و به عقيده بسياري از تحليلگران، جلوي رشد سرسامآور و شکوفايي سريع اقتصادي غولهاي تکنولوژي چيني را بگيرد.
با اينکه دولت چين و شرکت هواوي همه اين اتهامات و نگرانيهاي امنيتي را بارها رد و تکذيب کردند، به نظر ميرسد که نگراني در مورد جاسوسي از اطلاعات کاربران در کشورهاي مختلف عليه اين اپراتورهاي مخابراتي همچنان وجود دارد.
از طرفي ديگر، جنگ تجاري چين و آمريکا نيز به نگرانيهاي امنيتي عليه هواوي در توسعه زيرساختهاي مربوط به شبکه 5G مزيد بر علت شده و در حال حاضر آتش اختلافات آنها را شعلهورتر از قبل کرده است.
منبع: ايسنا