ابوالحسن فيروزآبادي گفت: متأسفانه شوراي عالي فضاي مجازي نظارت کامل و بودجه مناسبي براي اجراي مصوباتش ندارد تا مصوبات ضمانت اجرايي داشته باشند. شاهد يک عقبماندگي ساختاري و نهادي هستيم. در بسياري از حوزهها به جاي سازمانهاي متولي، ما در مرکز بحث را آغاز ميکنيم و مصوبه ميگيريم و آن مصوبه، چون از درون ساختار بيرون نيامده، ساختار احساس مسئوليت ندارد يا دچار اجتهادهاي آن سازمان ميشود.
پايگاه خبري فناوري اطلاعات و ارتباطات- وي درباره انتقادات موجود درباره عدم پيشرفت لازم در حوزه شبکه ملي اطلاعات گفت: دوستان وزارت ارتباطات حداقلي فکر ميکنند و علاقه دارند شبکه ارتباطات و اطلاعات را بهصورت کلاسيک در کشور توسعه دهند. البته نکات مصوبه را هم مورد توجه قرار ميدهند.
وي گفت:مثلا الان براي پيداکردن اطلاعات از گوگل استفاده ميکنيم که اين درست نيست. اطلاعات ما از طريق آمريکا بيايد، اين نقطه اختلاف ماست. يا در حوزه پيامرسان بدون اغراق بالاي 90 درصد محتواي پيامرسانها در کشور روي پلتفرمهاي خارجي است. تعداد کاربران پيامرسانهاي داخلي از 10 درصد بيشتر است، اما از لحاظ حجم کارکرد بيش از 90 درصد روي پيامرسانهاي خارجي هستيم که دليلي ندارد. اين يعني ما استقلال در فضاي مجازي نداريم و نميتوانيم اعمال حاکميت کنيم. وقتي من يک داروخانه را جست و جو ميکنم گوگل داروخانهاي را به من نشان ميدهد که پول آگهي گرفته است. امنيت هم نداريم، چون ممکن است ما را به جاهاي بدي ببرد که به صلاح کشور نيست. اين نکات مورد اختلاف ماست که متأسفانه در پيادهسازي شبکه ملي اطلاعات دوستان وزارت بهصورت شکلي زحمات زياد و خوبي را کشيدند به همين دليل هم آمارهاي عجيب و غريب ميدهند، ولي در عمل مردم بهطور عام به ارسال پيام، خبرخواني يا جستوجو نياز دارند که اين کارها در شبکهها و مسيرهاي خارجي است و الزاماتي مثل استقلال، حاکميت، امنيت و صيانت رعايت نشده و تا رسيدن به الزامات راه درازي باقي مانده و بيش از 20 درصدي است که آقايان ميگويند.
فيروزآبادي گفت: ما اعتقاد داريم همانطور که وزارت ارتباطات خود را موظف ميداند که مديريت ارتباطات زيرساختي را داشته باشد و موظف ميداند اينترنت جهاني را به کشور بياورد و توزيع کند، همان طور بايد خودش را موظف بداند که پيامرسان و موتور جست وجو ايراني باشد و مردم از نامهرسانهايي که آمريکايي هستند، خارج شوند.
منبع: روزنامه خراسان