دبیر ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی، جزئیات حمایت از استارتآپهای حاضر در الکامپ استارز را تشریح و از ارائه ۳ بسته حمایتی به برندگان ششمین دوره این رویداد خبر داد.
تیک نیوز- روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای اعلام کرد: مهدی محمدی با اشاره به برنامههای حمایتی ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی ریاست جمهوری برای رویداد استارت آپی الکام استارز گفت: این رویداد به دور از نمایش و بزرگنمایی، توانسته به بزرگ شدن شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها کمک کند و در کنار آن در شکلگیری مفهوم اقتصاد دیجتال در کشور نیز تأثیرگذار باشد.
وی با اظهار امیدواری از اینکه امسال با توجه به شرایط کرونا و برگزاری آنلاین این رویداد، شاهد تأثیرگذاری آن بر اکوسیستم استارتآپی کشور باشیم گفت: ما با مشارکت سازمان نظام صنفیرایانهای سعی کردهایم به صورت جدیتری اقدام به حمایت از شرکتهای استارتآپی و همچنین توسعه بخش سرمایهگذاری در این حوزه کنیم. براین اساس ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی از استارتآپهای برتر الکاماستارز در سه بخش حمایت میکند.
محمدی در مورد بخش اول حمایتهای این ستاد از برندگان الکاماستارز توضیح داد: بخش اول جوایز که مربوط به مسابقه اصلی الکاماستارز است. اینگونه برنامهریزی شده که به هر ۱۵ تیم استارتآپی برتر مسابقه، ۱۰ میلیون تومان جایزه به صورت مستقیم ارائه شود. از بین این ۱۵ تیم، ۱۰ تیم از سمت سازمان نظام صنفی رایانهای حمایت خواهند شد و جایزه ۵ تیم که در حوزههای هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، زنجیره بلوکی، فناوری مجازیسازی و ارائه راهکار در حوزه کرونا فعالیت کنند، نیز از سمت ستاد، تأمین میشود.
وی به در نظر گرفتن تسهیلات ۵۰ و ۱۵۰ میلیون تومانی برای ۱۵ تیم برنده الکاماستارز در قالب طرح دوم حمایتی اشاره کرد و گفت: بخش دوم حمایت ستاد اقتصاد دیجیتال به شرکتهای استارتآپی باز میگردد که ایدهای دارند و میخواهند این ایده را پیاده و به مرحله محصول برسانند و در واقع وارد فاز شتابدهی شوند. در این مرحله این امکان را فراهم کردهایم که اگر برندگان الکاماستارز بتوانند سرمایهگذاری را در فاز شتابدهی جذب کنند، برای ۱۰ تیم اول تا سقف ۵۰ میلیون تومان تسهیلات قابل تبدیل و بلاعوض در نظر بگیریم و برای ۵ تیمی که در حوزههای نوظهور امکان جذب سرمایه پیدا کردهاند، نیز ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات قابل تبدیل و بلاعوض تخصیص داده شود.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی، در نظر گرفتن مکانیزم «همسرمایهگذاری» با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی را طرح سوم حمایتی ستاد از برندگان الکام استارز عنوان کرد و توضیح داد: امکان دیگری که برای برندگان الکاماستارز ششم فراهم کردهایم در امکان جذب سرمایه در پاویونی به نام «استارز اینوست» است. در این مرحله با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی مکانیزیم سرمایهگذاری مشترک را از طریق ۹ صندوق سرمایهگذاری که چندتا از آنها در شهرستان هم هستند، فراهم کردهایم.
وی گفت: با این نوع حمایت تلاش کردیم تا استارتآپها امکان استفاده از منابع صندوق نوآوری و شکوفایی را نیز داشته باشند. مکانیزم این حمایت اینگونه است که اگر شرکتی در الکاماستارز بتواند یکی از ۹ صندوق سرمایهگذاری اشاره شده را به جذب یک ایکس سرمایهگذاری قانع کند، ما نیز بسته به ارزیابی که انجام میدهیم بین ۲ ایکس تا ۴ ایکس روی آن شرکت سرمایهگذاری میکنیم. یعنی اگر شرکتی در این رویداد موفق به دریافت یک میلیارد تومان از یکی از این ۹ صندوق شود ما بین ۲ تا ۴ میلیارد تومان به شیوه همسرمایهگذاری، سرمایه در اختیار این استارتآپ میگذاریم.
محمدی خاطرنشان کرد: با این نوع حمایت سعی کردهایم که سرمایهگذاری روی استارتآپها با مشارکت خصوصی-عمومی صورت گیرد و به جای اینکه به اصطلاح ماهی را در اختیار استارتآپها بگذاریم، ماهیگیری را یاد آنها دهیم. در این طرحهای حمایتی تلاش شده که در مقام دولت دست به ارزیابی و انتخاب استارتآپها نزنیم و افرادی که تجارت را بهتر متوجه میشوند و حاضر به سرمایهگذاری میشوند، وارد فضا شوند.
وی گفت: ۳۰۰ میلیون تومان هم این ستاد از طریق سامانه «راه نوآوری» برای ۱۵ برنده ششمین رویداد الکاماستارز در نظر گرفته است. این یک حمایت خارج از ۳ حمایت اصلی از برندگان الکاماستارز است. به نحوی که ما ۲۰ میلیون تومان کیف پول برندگان الکاماستارز را در سامانه راهنوآوری شارژ خواهیم کرد تا بتوانند از امکانات و خدمات آن استفاده کنند. این سامانه یکی از سامانههای تازه تأسیس از سمت ستاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که خدمات زیرساختی و دیجیتال مارکتینگ مورد نیاز استارتآپها و شرکتهای دانش بنیان را با تخفیف ویژه در اختیار این گروه میگذارد.
برگزاری ششمین رویداد الکام استارز امسال با توجه به شرایط کرونا، جایگزینی برای نمایشگاه الکامپ است که به صورت آنلاین از ۲۹ دی ماه آغاز و تا ۲ بهمن ماه ادامه خواهد داشت.