باتریهای روی – هوا ظرفیت کمی برای ذخیره سازی انرژی دارند و از سوی دیگر شارژ آنها ساده نیست و به طور مکانیکی صورت میگیرد. اما یک تحول مهم در این زمینه رخ داده است.
تیک نیوز- محققان آلمانی ترکیبی جدید از روی - هوا را برای تولید باتریهای مذکور به کار گرفتهاند که بهرهوری و قابلیت شارژ مجدد باتریهای یادشده را افزایش میدهد.
باتریهای روی - هوا بر خلاف سایر باتریها که تمامی مؤلفههای اساسی خود را در درون محفظه اصلی باتری جای دادهاند، از اکسیژن دریافتی از محیط اطراف برای تولید انرژی بهره میگیرد. تعامل اکسیژن این باتری با کاتد آن موجب تولید مولکولهایی میشود که از الکترولیت قلیایی خمیری این باتری عبور کرده، با آند روی واکنش داده و جریان الکتریکی ایجاد میکنند.
مشکل این باتریها آن است که آند روی پس از اکسید شدن کاملاً مصرف شده و این امر باعث میشود باتری دیگر قابل شارژ نباشد. برای حل این مشکل از الکترولیت جدیدی استفاده شده که باتریهای روی – هوا را قابل شارژ مجدد میکند. این الکترولیت مایعات بیشتری دارد و برای تولید آن از نمک تری فلوئورومتان سولفونات روی استفاده شده که آن را غیر قلیایی و از نظر شیمیایی باثبات تر و کاملاً قابل شارژ میکند.
این الکترولیت خلاقانه و غیرقلیایی باعث میشود که رقیبی تازه برای باتریهای لیتیومی به وجود آید که با محیط زیست نیز سازگاری بیشتری دارند، امنیت آنها بالاست و هزینه تولید کمتری دارند. نمونه اولیه این باتری بیش از ۳۲۰ بار شارژ مجدد شده و به مدت ۱۶۰۰ ساعت مورد استفاده قرار گرفته است.
منبع: مهر