شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ایرانسل:

بومی‌سازی تجهیزات ۵G با سرعت ادامه دارد

ایرانسل

چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۲:۰۶


در میزگرد آنلاین «بومی‌سازی صنعت ICT (دستاوردهای نوین اپراتورهای موبایل)» در بیست و نهمین کنفرانس مهندسی برق ایران، ایرانسل بر گسترش حمایت از بومی‌سازی در صنعت فناوری‌اطلاعات و ارتباطات ایران، به‌خصوص تجهیزات ۵G، تأکید کرد.

تیک نیوز-اخبار شرکت ها؛ به گزارش روابط عمومی ایرانسل، این میزگرد، بعدازظهر سه‌شنبه ۲۸ اردبیهشت ماه، با حضور دکتر حسن بولوردی معاون فنی و مهندسی ایرانسل، مهندس فرامرز رستگار دبیر و عضو هیأت‌مدیرۀ سندیکای مخابرات، دکتر حمید بهروزی قائم‌مقام، مهندس مرتضی طاهری‌بخش معاون فنی و مهندسی شبکه و دکتر وحید شاه‌منصوری معاون شبکه‌های نوین مرکز تحقیق و توسعۀ همراه اول، دکتر عباس محمدی عضو هیأت علمی دانشکدۀ مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دکتر محمدرضا پاکروان عضو هیأت علمی دانشکدۀ مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف و نیز جمعی از فعالان صنعت فناوری‌اطلاعات و ارتباطات به صورت آنلاین برگزار شد.

معاون فنی و مهندسی ایرانسل در این میزگرد، به برنامه ایرانسل در حمایت از بومی‌سازی صنعت فناوری‌اطلاعات و ارتباطات در ایران اشاره کرد و با بیان این که ایرانسل از ابتدای تأسیس، همواره به تولید داخل و ظرفیت‌های داخلی توجه داشته است، گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۸ و با افتتاح مجموعۀ «ایرانسل لبز» به عنوان بازوی تحقیق و توسعه، ایرانسل به صورت جدی گامی در استفاده از توان و ظرفیت شرکت‌های داخلی در راستای بومی‌سازی تجهیزات و نیازمندی‌های خود برداشته است.

وی افزود: ذیل مجموعۀ ایرانسل لبز، علاوه بر بخش تحقیق و توسعه، آکادمی ایرانسل و مرکز نوآوری ایرانسل نیز تشکیل شده است تا برای استفاده از توان استارتاپ‌ها و حمایت از آنها، اقدامات لازم به صورت متمرکز انجام شود.

بولوردی ادامه داد: مشارکت با دانشگاه‌ها و تعریف آزمایشگاه‌های مشترک و ایجاد زیرساختی برای استفادۀ دانشجویان، استادان و شرکت‌های دانش‌بنیان، از جمله مهمترین برنامه‌های ایرانسل است که در این زمینه، آزمایشگاه 5G ایرانسل در دانشگاه تربیت‌مدرس راه‌اندازی شده و در اختیار جامعۀ علمی کشور قرار گرفته است و تأسیس آزمایشگاه مشابه در برخی دیگر از دانشگاه‌ها نیز در برنامۀ ایرانسل قرار دارد.

وی افزود: از مهمترین نتایج عملیاتی اقدامات ایرانسل در بخش تحقیق و توسعه، این است که مودم بومی نسل پنج را تست کرده‌ایم و در مرحلۀ تولید انبوه آن با حمایت ایرانسل هستیم و حمایت از تولید آنتن بومی را نیز در برنامه داریم.

معاون فنی و مهندسی ایرانسل تأکید کرد: ایرانسل از سال ۱۳۹۵ مطالعه بر روی 5G را به صورت پایلوت و آزمایشگاهی شروع کرده بود و در سال ۱۳۹۶، برای نخستین بار در ایران، نمونه‌ای از شبکۀ کامل نسل پنج را در حضور وزیر ارتباطات و فناوری‌اطلاعات، آزمایش کرد. در اول مرداد ۱۳۹۹، ایرانسل موفق شد نخستین سایت تجاری 5G ایران را راه‌اندازی کند و هم‌اکنون در چهار شهر ایران، هفت سایت تجاری نسل پنج تلفن‌همراه را به بهره‌برداری رسانده است و این سایت‌ها در حال خدمات‌رسانی به مردم عزیز ایران هستند.

وی افزود: علاوه بر راه‌اندازی سایت‌ها، در ساختمان مرکزی ایرانسل، زیرساخت‌های لازم برای میزبانی از شرکت‌های فناور متقاضی تست در لایۀ دسترسی و هستۀ شبکه، هم به صورت آفلاین و هم در قالب شبکۀ آنلاین، آماده است.

بولوردی همچنین در پاسخ به پرسشی در زمینۀ سرمایه‌گذاری اپراتورها در بومی‌سازی پیشنهاد کرد که بخشی از سهم درآمدی دولت از اپراتورها، به صورت نظام‌مند و در قالب یک صندوق، در نهادی در وزارت ارتباطات و فناوری‌اطلاعات، تخصیص یابد و به صورت مستمر در بخش بومی‌سازی هزینه شود.

بیست و نهمین کنفرانس مهندسی برق ایران، با مشارکت و حضور ایرانسل به عنوان حامی اصلی، به صورت آنلاین و نیمه حضوری، برگزار می‌شود. ایرانسل در این کنفرانس، به انتقال تجربیات خود دربارۀ پیشتازی در زمینه‌هایی همچون راه‌اندازی 5G و مطالعات 6G می‌پردازد.

این کنفرانس در محورهای الکترونیک، قدرت، کنترل، مخابرات، کامپیوتر و مهندسی پزشکی، توسط انجمن علوم مهندسی برق ایران و دبیرخانه دائمی کنفرانس در دانشگاه امیرکبیر، از ۲۸ تا ۳۰ اردبیهشت ماه ۱۴۰۰ به صورت آنلاین و نیمه‌حضوری برگزار می‌شود و با سخنرانی دکتر بیژن عباسی‌آرند مدیرعامل ایرانسل، خاتمه می‌یابد.

ایرانسل، اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران و نخستین ارائه‌دهندۀ خدمات نسل پنجم تلفن‌همراه (5G) در ایران، با هدف شناسایی و تشویق ایده‌های نوآورانه در صنعت برق و مخابرات، بحث و تبادل نظر و انتقال تجربیات در زمینۀ ارائۀ خدمات مبتنی بر فناوری‌های نوین تلفن‌همراه مانند خدمات 5G و مطالعات در زمینۀ فناوری نسل ششم (6G)، ارائۀ خدمات زندگی هوشمند مبتنی بر فناوری اینترنت اشیا، تجربه‌های راه‌اندازی مرکز نوآوری ایرانسل و فعالیت در زمینۀ نوآوری، تحقیق و توسعه و آموزش و نیز ارائۀ مزیت‌ها و توانمندی‌های خود برای جذب فارغ‌التحصیلان نخبۀ دانشگاهی، در این کنفرانس حضور دارد.

در این کنفرانس که با هدف گسترش دانش فنی در گرایش‌های مختلف مهندسی برق، از طریق ایجاد محیطی جهت تبادل نظر علمی و تخصصی، ارائه آخرین یافته‌های تحقیقاتی و همچنین تشویق پژوهشگران برنامه‌ریزی شده ‌است، برنامه‌های جنبی شامل دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت، میزگرد تخصصی و نمایشگاه تجهیزات مهندسی برق نیز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و به صورت آنلاین و نیمه‌حضوری انجام می‌شود.

دکتر بیژن عباسی‌آرند مدیرعامل ایرانسل، پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت، در اختتامیۀ این کنفرانس، با موضوع «تحول دیجیتال؛ دروازه‌ای به آیندۀ تمام دیجیتال» سخنرانی می‌کند.

همچنین امروز سه‌شنبه ۲۸ اردبیهشت ماه، در میزگرد دیگری در قالب این کنفرانس، معاون منابع انسانی ایرانسل در زمینۀ «فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و اشتغال در صنعت برق و مخابرات»، با حاضران به بحث و تبادل نظر پرداخت.

در کارگاه جانبی این کنفرانس با عنوان «شبکه‌های موبایل و بهینه‌سازی رادیویی آن» نیز، ایرانسل تجربیات خود در این زمینه را با شرکت‌کنندگان به اشتراک گذاشته و پاسخگوی پرسش‌های آنان بود.

اطلاعات بیشتر دربارۀ بیست و نهمین کنفرانس مهندسی برق ایران، در وب‌سایت این کنفرانس به نشانی iceeconf.ir در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد.

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو