مدیرعامل شرکت زیرساخت میگوید کندی اینترنت مربوط به لایه میانی شبکه است و افزایش ظرفیت پهنای باند بینالملل همواره در حال انجام است.
تیک نیوز- در حالی که وزیر ارتباطات با استناد به آمار SpeedTest میگوید جایگاه سرعت اینترنت همراه در ایران نسبت به ماه گذشته سه پله بهبود پیدا کرده است اما کاربران نه تنها هیچ نشانی از افزایش سرعت نمیبینند بلکه همچنان با اختلال در دسترسی به اینترنت مواجه هستند. رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت این کندیها را بیارتباط با ظرفیت شبکه بینالملل و مربوط به لایه میانی شبکه میداند.
ظرفیت دائماً در حال افزایش است
حمید فتاحی، رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت، در گفتوگو با پیوست درباره میزان ظرفیت بینالملل گفت: «ظرفیت مورد استفاده مقداری است که شبکه نیاز داشته باشد. کارشناسهای فنی ما بر اساس نیازمندیهای شبکه از میزان نیازمندی تخمین میزنند.»
فتاحی در مورد عدد دقیق ترافیک بینالملل نیز گفت: «هنوز میزان دقیق ترافیک بینالملل مشخص نشده و میزان دقیق این عدد بعد از اینکه مشخص شد اعلام خواهد شد.»
او همچنین اضافه کرد: «ظرفیت دائماً ارتقا پیدا میکند. اختلالها و کندیها ربطی به این موضوع ندارد و بیشتر مربوط به لایه میانی است.»
ماه گذشته نیز مجید حقی، معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری، با این ادعا که وضعیت کیفیت اینترنت بهتر شده است گفته بود: «با افزایش پهنای باند بینالملل در شرکت ارتباطات زیرساخت و افزایش ظرفیت لینکهای داخلی به ویژه در لایه مخابرات در اپراتورها، در حال حاضر کیفیت شبکه اینترنت در حالت نرمال قرار دارد.»
حقی نیز مانند وزیر، علت کندیهای اخیر را افزایش استفاده از بستر سامانههای آموزشی بعد از بازگشایی مدارس و مراکز آموزشی در سال تحصیلی جدید میداند.
در این شرایط چندی پیش وزیر ارتباطات با حضور در صحن علنی مجلس اعلام کرده بود: «سال گذشته ۷۵ درصد ترافیک خارجی داشتیم و الآن به ۶۵ درصد رسیدهایم. نسبت ترافیک داخلی و خارجی باید برعکس شود و خواهد شد.»
پهنای باند واقعاً افزایش مییابد؟
زمانی که در دولت قبل مقرر شد شرکت ارتباطات زیرساخت با مجوز مرکز ملی فضای مجازی صورت بگیرد، این شرکت برای افزایش پهنای باند با مشکل مواجه شد. ابوالفضل روحانی، معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی، درباره ایجاد ممنوعیت خرید پهنای باند اینترنت جدید از سوی این مرکز این مساله را تکذیب کرده و گفته بود: «منعی برای توسعه پهنای باند در کشور وجود ندارد اما به دلیل بیتوجهی به توسعه زیرساختهای ارتباطی ثابت در چند سال گذشته، هر میزان از توسعه پهنای باند اینترنت پس از مدتی پاسخگوی نیازهای کشور نیست.»
برای پوشش دادن افزایش تقاضا در شبکه، ماهانه به طور میانگین باید بین هفت تا ۱۰ درصد به پهنای باند کشور اضافه شود. اگرچه رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت میگوید این افزایش ظرفیت دائماً انجام میشود اما با نگاهی به گذشته درمییابیم این افزایش ظرفیت به همین سادگی هم نیست و فرایند صدور مجوز افزایش ظرفیت از سوی مرکز ملی فضای مجازی به سرعت طی نمیشود.
منبع: پیوست