به دلیل سرعت زیاد تغییر و تحولات در حوزه فناوری اطلاعات باید با نگاهی راهبردی مسایل این حوزه را بررسی کرد.
وایمکس نیوز - رضا تقیپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم معارفه رییس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت و معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی با بیان این مطلب گفت: امروز نیازمند ساختارهای پوینده و بالنده در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات هستیم و مدیران ما به ویژه مدیران جدید باید این موضوع را مدنظر قرار داده و حوادث و اتفاقات را با این نگاه مدیریت کنند.
تقیپور با بیان این که از سال 83، با تغییر نام و فعالیت وزارت پست و تلگراف و تلفن به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تغییرات مختلفی را در این حوزه شاهد بودیم که از آن جمله بحث خصوصیسازی و آزادسازی است، گفت: در این حوزه باید با رویکرد و نگاه راهبردی بتوانیم همه اتفاقات را مدیریت کنیم؛ روز به روز نیاز کشور به این گونه خدمات بیشتر میشود، بنابراین باید خدمات این حوزه را مدیریت کرده و با کیفیت و سرعت بالاتر به مردم ارایه دهیم.
وی گفت: امروز پس از 5 سال تلاش برای تهیه سند راهبردی فناوری اطلاعات این سند به عنوان نقشه راه در دست ماست. بنابراین باید با توجه به این نقشه راه و دیدگاه روند شناسانه مطابق قانون فعالیت کنیم.
تقیپور با بیان اینکه امروز ما نیاز به جهشی در این حوزه داریم، گفت: در دورهای توقع این بود که مردم از ارتباطات صوتی بهره مند شوند، اما امروز دیتا و ویدئو نیز جزیی از توقعات مشترکان و کاربران را تشکیل می دهند که به پهنای باند زیاد و تاسیس شبکه های جدید نیاز دارد.
تقیپور با بیان اینکه در دنیای امروز صدور فرهنگ از طریق اینترنت و به شیوه مجازی انجام می شود، گفت: آنچه که در مقابله با تهاجم فرهنگی و جنگ نرم کشورمان میتواند کارساز باشد، در حوزه فرهنگ و ارتباطات است و امیدواریم با تغییراتی که دوستان نیز به آن اشاره کردهاند، بتوانیم جایگاه کشورمان را در شان و مقامی که لایقش است، قرار دهیم.
وی با بیان اینکه فناوری اطلاعات یک بخش نیست بلکه یک لایه است که در تمامی بخش ها گسترده می شود، گفت: فناوری اطلاعات با این ویژگی باید در خدمت عدالت باشد و امکانات یکسان را در اختیار مردم در سطوح مختلف قرار دهد.
وی افزود: زمانی که ما دفتر ICT روستایی را در روستاها ایجاد میکنیم؛ امکانات و اطلاعات شهر را در اختیار روستاییان نیز قرار میدهیم و با این کار از بسیاری از مهاجرتها جلوگیری میکنیم ، در واقع IT کمک می کند که امکانات در همه جای کشور به صورت یکپارچه تقسیم شود.
تقیپور با اشاره به بحث ایجاد مرکز مدیریت IT در وزارتخانه گفت: قرار است همه وزارتخانهها این مرکز را ایجاد کنند که این الگوی کوچکی است باید در سطح کشور صورت بگیرد و در وزارتخانه هم باید به صورت متمرکز برخورداری از شبکههای پیشرفته و استفاده از فناوری اطلاعات در فرایندهای کمک به توسعه IT انجام شود و این ماموریت اصلی مرکز است که آقای علی رستمی عهدهدار آن شده است.
وی گفت: امیدواریم وزارت ارتباطات اولین وزارتخانه الکترونیکی باشد که تمامی خدماتش را به مردم و اپراتورها و ذی نفعان به صورت الکترونیکی ارایه می کند و از این نظر الگوی خوبی برای سایر وزارتخانه ها در سطح ملی باشد.
گفتنی است مراسم معارفه فرقانی به عنوان معاون وزیر و رییس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت و مومن بالله به عنوان معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی و حکیم جوادی به عنوان معاون وزیر و رییس سازمان فناوری اطلاعات صبح امروز برگزار شد.