بر اساس بخشنامه کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات، تمامي ارائه دهندگان خدمات اينترنت، موظف به تفکيک ترافيک اينترنت از اينترانت شدند که به گفته معاون وزير ارتباطات، اين کار هماکنون در برخي شرکتها در حال انجام است.
به گزارش خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري فارس، چندي پيش در سايت متماي سازمان فناوري اطلاعات ايران، بخشنامه اي در خصوص جداسازي ترافيک اينترنت از اينترانت منتشر شد.
اين بخشنامه با استناد به مصوبه 120 کميسيون تنظيم مقررات و ارتباطات صادر شده و شرکت مخابرات، دارندگان پروانه انتقال خدمات انتقال داده، خدمات انتقال ماهوارهاي، دارندگان پروانه وايمکس، پروانه توزيع اينترنت، تمامي دستگاههاي دولتي داراي ميزباني وب و تمامي شرکتهاي ارائه دهنده خدمات ميزباني خصوصي، را مورد خطاب قرار داده است.
علي حکيم جوادي در گفتوگو با خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري فارس در توضيح بخشنامه جدا سازي ترافيک اينترنت از اينترانت، اظهار داشت: بايد در کشور به گونهاي اينترنت را از اينترانت جا کنيم و اين موضوع بسيار مهم است.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات افزود: اين اتفاق در بسياري از کشورهاي دنيا روي داده و زماني که يک کاربر ميتواند نياز خود را از منابع داخلي برآورده کند، دليلي به مراجعه به منابع خارجي نيست.
رئيس سازمان فناوري اطلاعات ايران تاکيد کرد: علاوه بر اين، اينترانت، باعث کاهش هزينهها و بهينه شدن استفاده از پهناي باند بينالملل و نيز افزايش حداکثري توليد محتوي در داخل کشور، ميشود.
دبير شوراي عالي فناوري اطلاعات در پاسخ به اين سوال که " اين بخشنامه دقيقا چه موضوعي را به مخاطبان ابلاغ ميکند"، توضيح داد: مخاطبان اين بخش نامه بيشتر اپراتورها هستند؛ بايد در بخش زيرساخت و اپراتورها، مسير اينترنت و اينترانت را جدا کنيم.
وي ادامه داد: به اين طريق کاربري که نياز به دسترسي داخلي دارد، از اينترانت استفاده کند و کاربري که نياز به اطلاعات خارجي دارد، از اينترنت استفاده کند.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات افزود: بالطبع، قيمت و سرعت اينترانت نيز بايد از اينترنت متفاوت باشد.
رئيس سازمان فناوري اطلاعات ايران تصريح کرد: اين شرکت ها، با برگزاري جلسات متعدد براي نحوه اين جدا سازي کاملا توجيه شدهاند.
حکيم جوادي در پاسخ به اين سوال که "آيا اجراي اين مصوبه زمانبر خواهد بود"، گفت: خير؛ بسياري از شرکـتها اين کار را انجام دادهاند؛ همچنين خوشبختانه برخي از شرکتهاي pap اين کار را انجام دادهاند.
وي در پاسخ به اين سوال که " يعني هم اکنون براي کاربران برخي از شرکتهاي pap، ترافيک اينترنت از اينترانت جدا شده " گفت: بله؛ براي برخي شرکتهايي که به صورت آزمايشي اين کار را پياده سازي کردهاند، ترافيک اينترنت از اينترانت جدا شده است و براي شرکـتهايي که در آينده اين کار را پياده سازي خواهند کرد، نيز اين کار به راحتي قابل اجرا است.