تحقیقات نشان میدهد که در سال 2012 و 2013 با صرف حدود 5.5 میلیارد دلار 33 سامانهی کابل زیردریایی جدید راهاندازی میشود و این در حالی است که قسمت زیادی از ظرفیت مسیرهای موجود، دست نخورده باقی مانده است.
وایمکس نیوز - طبق دادههای ارایه شده توسط گروه تلهجئوگرافی، ساخت کابلهای زیردریایی به تازگی در جهان جهش داشته است و در سال 2010 و 2011 میلادی 19 سامانه به ارزش مجموع 3.7 میلیارد دلار راهاندازی شد.
در سال جاری میلادی دو سامانهی کابلی در خاورمیانه راهاندازی شده است، یکی به نام گلفبریج اینترنشنال و دیگری کابل TGN-Gulf.
به گفتهی یکی از تحلیلگران تلهجئوگرافی، با توجه به آن که هنوز مقدار زیادی از ظرفیت کابلهای زیردریایی موجود خالی مانده است محرک اکثر طرحهای ساخت کابلهای زیردریایی کمبود ظرفیت نیست.
بهرهبرداران به دلایل مختلفی به سراغ راهاندازی سامانههای جدید رفتهاند که متنوعسازی مسیر،کاهش دادن تاخیر، مزیت های راهبردی و مقابله با گرانی برخی مسیرها از جملهی آنها است.
کابلهای در دست ساخت آسیا عبارتاند از کبا زیردریایی اکسپرس آسیا که قرار است در سه ماههی سوم سال جاری میلادی راهاندازی شود و کابل آسیای جنوبشرقی ژاپن که قرار است در سه ماههی سوم سال 2013 راهاندازی شود.
طبق پیشبینیهای تلهجئوگرافی، در فاصلهی سال 2010 تا 2013 1 میلیارد در ساخت کابلهای زیردریایی آسیا سرمایهگذاری میشود که قسمت اعظم آن مربوط به امسال و سال آینده است.
اما پیشبینی ها نشانگر آن است که آفریقا در این زمینه از آسیا پیشی گیرد و طی همین مدت چهار ساله نزدیک به 3 میلیارد دلار صرف ساخت کابلهای زیردریایی کند.