وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات با اشاره به افزايش پهناي باند داخل کشور که امروز با 500 گيگابيت برثانيه، ظرفيت در داخل کشور را تامين کرده است گفت: فکر ميکنم از نظر تامين زيرساختها چيزي کم نداشته باشيم.
به گزارش خبرنگار ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات درباره امکانات و ظرفيتهايي که اين وزارتخانه ميتواند در اختيار سازمان حفاظت محيط زيست قرار دهند، گفت: حوزه ارتباطات به عنوان بهترين دوست محيط زيست ميتواند کمکهاي زيادي در حفظ محيط زيست و ارتقاي کيفيت زندگي داشته باشند.
رضا تقيپور با اشاره به مباحث مطرح شده درباره دولت سبز، گفت: با توجه به محورهاي تعيين شده درجهت ايجاد و رونق دولت سبز حرکت ميکنيم؛ در اين ميان يک بحث دولت الکترونيکي است که خوشبختانه امروز با ايجاد زيرساختهاي مناسب ايجاد شده توسط اين وزارتخانه و همکاري بيشتر دستگاههاي اجرايي بيش از هزار و 400 خدمت به صورت الکترونيکي ارائه ميشود.
او ادامه داد: اين ظرفيت در کشور بسيار ارزيابي ميشود و ميتوان گفت به طور کلي يک چهارم از کل خدماتي است که مي تواند به صورت الکترونيکي در کشور ارائه شود و همچنين سه چهارم از خدمات يا تقاضاهايي که داريم ميسر است تا در اين ميان هم مردم با فرهنگ توسعه دانش و فرهنگ استفاده از خدمات الکترونيک آشنا شوند و هم دولت و هم دستگاههاي اجرايي بتوانند با آمادگي داخلي دستگاهها و ارائه خدمات الکترونيک به اهدافشان نزديک شوند و پيش بيني شده اين ميزان در برنامه پنجم توسعه به 70 درصد برسد.
وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات گفت: بحث دوم بحث رويکرد شبکهاي و مرتبط با صنايع و مراکزي است که به هر صورت از نظر آلايندگي محيط زيست به خود اختصاص ميدهند و تجربه در دنيا نشان داده با اين رويکرد ميشود آلايندگيها را هم در صنعت و هم خدمات در حمل و نقل کاهش داد که اين موضوع با همت سازمان محيط زيست شروع شده به شکل وسيع با توسعه اين فنآوريها و رويکرد شبکهاي ميتوانيم به کشورمان در حفظ منابع، جنگلها و آب و از همه مهمتر در فضاي تنفسي و هواي پاک کمک کنيم.
او درباره مصوبه الزام اتصال شبکهي اجرايي گفت: شبکه ملي اطلاعات که پيشتر به آن پرداختهايم هم به اين موضوع پرداخته و اين تاکيد وزارت است تا پايان برنامه پنجم توسعه که امسال در سال دوم آن هستيم، به اين شبکه متصل شوند.
به گفته تقيپور تامين امنيت در اين فضا بحث مهمي است همچنين از نظر کاهش هزينهها در کشور نقش خواهد شد. تامين پهناي باند مورد نياز همه دستگاهها در برنامه را داريم که به مرور زمان از سال دوم برنامه پنجم با ايجاد مراکز دادههاي استاني در همه استانها به اين کار سرعت بيشتري ميبخشيم.
به گزارش ايسنا، او ادامه داد: اين الزام امروز و در گذشته در بحث ايجاد اتصال مراکز ميزباني به داخل کشور وجود داشت و امروز بالاي 95 درصد از مراکز ميزباني دستگاههاي دولتي در داخل کشور است و اين بايد به بخش خصوصي تعميم داده شود. به ويژه بخش خصوصي که در اين مرحله ميتواند کمک موثري به بخش دولتي داشته باشد.