پنج شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴

خطر ناباروري گوشي هاي غيراستاندارد بيشتر از BTSهاست

گوشي تلفن همراه

چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۸:۵۸:۰۰


دکل هاي ارتباطات تلفن بي سيم از جمله راهکارهاي رايج در دنياي امروز براي برقراري ارتباطات بي سيم به شمار مي رود که با وجود استفاده اکثر کشورهاي پيشرفته از خدمات BTSها (آنتن هاي مخابراتي) در اين راستا همچنان برخي شبهات بر سر ايمني آنها وجود دارد.

رواج شايعات و سخن پراکني هايي حول آسيب رساني تجهيزات برقراري ارتباطات سيار و ماهواره يي به بدن انسان موجب برخي التهاب ها شده بود و همچنان نيز تا حدودي وجود دارد که بسياري از افراد به دليل نزديکي سکونت شان به دکل هاي ارتباطاتي ابراز نگراني مي کنند.

دکل هاي اپراتورهاي سيار که بر بلنداي خود امواج راديويي را حمل مي کنند تا برقراري ارتباطات سيار براي مشترکان يک اپراتور خاص ممکن شود، بيش از دو سه سالي است که همت اپراتورهاي خود را بر روي فرهنگ سازي و برطرف کردن ديدگاه هاي نادرست انساني در تعامل با اين آنتن ها که از ابزارهاي معمول برقراري ارتباطات بي سيم به شمار مي روند، گذاشته اند.

البته اين به معني بي خطر بودن اين پديده نيست چرا که از مصنوعات طبيعت به شمار رفته و حامل امواج راديويي است که مي توانند در ميادين مختلف با القاي تشعشعات محيطي و چندگانه، ميدان هاي مغناطيسي را به وجود آورند که در نهايت موجب انحصار انسان در ميدان امواج الکترومغناطيس شود.

اما خوب است که بدانيم تشعشعات BTSها تنها يک وجه قضيه هستند و در طرف ديگر اين مشترک اپراتور است که براي برقراري ارتباطات بايد خود را به اين آنتن ها معرفي کند که مسلما اين کار با ارسال امواجي از سوي ابزار برقراري ارتباطات بي سيم مشترک که همان تلفن همراه است صورت مي گيرد و زماني که اين امواج در تقاطع با امواج آنتن هاي سراسري قرار مي گيرند اصطلاحا برقراري ارتباط ممکن شده است و گوشي براي اتصال تماس آنتن مي دهد.

آنتن هاي مخابراتي به دليل برد محدودي که دارند، اگر در برابر فضاي جغرافيايي وسيعي قرار گيرند اجبارا بايد در نقاطي تقويت شوند تا پوشش دهي با خللي رو به رو نشود؛ در واقع مانند عملي است که در شبکه هاي رايانه يي صورت مي گيرد و براي تقويت سيگنال بسته هاي داده اي از ابزارهاي متعددي همچون روتر و سوييچ در فواصل معين استفاده مي شود تا اگر فرکانس با افت رو به رو شود، با تقويتي مجدد بسته را به سمت مقصد هدايت کنند.

دکل هاي مخابراتي براي انجام چنين موضوعي در فواصل مشخصي در ديد يکديگر قرار مي گيرند و امواج راديويي ايستگاه به ايستگاه حرکت مي کند تا نهايتا کل يک بخش يا ناحيه را پوشش دهد که به فضاي تحت پوشش هر يک از دکل ها يک سلول گفته مي شود و منظور از شبکه هاي سلولي در اختيار داشتن همين دکل هايي است که محدوده هاي جغرافيايي خاصي را تحت پوشش قرار مي دهند.

شهرداري در کلان شهري همچون تهران موانع بسياري را جلوي پاي اپراتورها و سرويس دهندگان بي سيم قرار داده است تا به راحتي نتوانند اقدام به تأسيس ايستگاه راديوي کنند چرا که به قول آنها زيبايي شهر را تحت تأثير قرار مي دهد و همن موضوع عامل شکل گيري اظهارنظرات متعددي حول آسيب رساني اين امواج به بدن انسان نيز شد و کار اپراتورهاي تلفن همراه را در برخي نقاط با مشکل رو به رو کرد.

بعد از گفت و گوهاي مسوولان وزارت ارتباطات با شوراي شهر در حدود يک سال و نيم گذشته تا حدودي اين موضوع رفع شد اما شروطي هم به ميان آمد که از آن به بعد اپراتورها بايد از سايت هاي مشترک استفاده کنند تا کمترين ضربه به زيبايي شهر وارد شود که ظاهرا چنين موضوعي جدي گرفت نشد و همچنان برخي اعمال محدوديت ها از سوي شهرداري براي برخي اپراتورهاي متقاضي تأسيس سايت وجود دارد.

در حوزه سلامت هم تست هاي متعددي در بخش هاي مختلف اعم از علمي و آزمايشگاهي براي رفع دغدغه مردم درباره آسيب زا بودن امواج BTS صورت گرفته است تا نهايتا تمامي آزمايش ها به عددي بسيار کمتر از حد استاندارد امواج رسيد و در اين باره سيد حسن سيدموسوي، مدير کل دفتر تحقيقات و مطالعات راهبردي شرکت ارتباطات سيار ايران گفته که بر اساس اندازه گيري هاي انجام شده چگالي امواج فرستنده هاي تلويزيوني بيش از 25 برابر اموج آنتن ها يBTS و چگالي امواج فرستنده ها و گيرنده هاي راديويي بيش از 10 برابر امواج اين آنتن هاست.

وي همچنين عنوان کرده که ميزان چگالي الکترومغناطيسي ناشي از آنتن هاي BTS يک پانصدم حد استاندارد است که اين ميزان در صورت افزايش تعداد سايتها و دکل هاي موبايل کمتر هم مي شود.

جالب اينجاست که آنقدر توجه مان به آنتن هاي BTS است از گوشي هاي خود غافل شده ايم و فراموش کرده ايم که ابزار اصلي ارتباط با BTSها همين گوشي هايي هستند که حاضريم بابت خريداري نمونه هاي مختلف يک گوشي با قيمت پايين تر کل بازار را بالا و پايين کنيم و يا حتي از محصولات قاچاق استفاده کنيم که ميزان تشعشعات ناخواسته آنها در ميادين دور و نزديک مشخص نيست و ميزان آنها با حد استاندارد گاها تفاوت هاي بسياري دارد.

با نگاهي گذرا به اين رويداد داستاني که چرخه عمل آنتن هاي BTS و نحوه تعامل آنها با گوشي هاي تلفن همراه را نشان مي دهد به راحتي مي توانيم به اين نتيجه برسيم که هرچه ميزان پوشش دهي يک شبکه ارتباطاتي در يک ناحيه دچار اختلال باشد، گوشي هاي تلفن همراه تلاش بيشتري براي پيدا کردن شبکه مي کنند و تشعشعات بيشتري را از کنار گوش ما براي سلول ارسال مي کنند تا بتوانند در ديد امواج قرار گيرند و نهايتا سردرد و به گفته برخي پزشکان عوارضي همچون ناباروري و خشک شدن آب موجود در سر را به دنبال خواهد داشت.

حال داشتن چنين شبکه اي با بهترين و بيشترين محدوده پوشش دهي اين نتيجه را به ارمغان مي آورد که تعداد بيشتر دکل هاي BTS موجب پوشش دهي بيشتر خواهد شد و در نهايت شبکه اي با کمترين افت و خيز را ايجاد مي کند؛ همانطور که آزمايش هاي سازمان تنظيم مقررات از بي خطر بودن امواج اين آنتن ها براي سلامت انسان را حکايت مي کند بهتر است که ترسي براي همکاري با تقاضاي احتمالي اپراتورهاي تلفن هاي همراه براي نصب دکل هاي ارتباطاتي نداشته باشيم.

منبع : سيتنا

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو