معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري استان آذربايجان غربي با اعلام رشد 300 درصدي جرايم رايانهاي، تاکيد کرد که براي جلوگيري از اين جرايم و آسيبهاي اجتماعي در فضاي توليد و تبادل اطلاعات، نياز به همکاري تمام سازمانها، ادارات و ارگانهايي است که به نحوي با اين موضوع درگير هستند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پرويز عليزاده در دومين جلسه پيشگيري از وقوع جرايم رايانهاي در دادگستري آذربايجان غربي تصريح کرد: جرايم رايانهاي در سال جاري بيشتر شده و رو به افزايش است؛ لذا اداره پيشگيريهاي سايبري و فضاي مجازي براي جلوگيري از اين جرايم و آسيبهاي اجتماعي در فضاي توليد و تبادل اطلاعات احتياج به همکاري تمام سازمانها، ادارات و ارگانهايي دارد که به نحوي با اين موضوع درگير هستند.
وي ادامه داد: با رشد 300 درصدي جرايم رايانهاي اگر امروز به فکر چاره نباشيم فردا دير ميشود زيرا اين جرايم روز به روز در حال افزايش است و فساد و فحشا و ازدواجهاي اينترنتي که منجر به طلاق ميشود و همچنين ساير جرايم رايانهاي باعث افزايش پروندههاي دادگستري شده است.
اين مقام قضايي در ادامه اظهار کرد: بيشتر اشخاصي که مرتکب جرايم رايانهاي مي شوند نسبت به جرم خود آگاهي ندارند و اشخاصي هم که واقعا به جرم خود آگاهند دسترسي به هويتشان ممکن نيست. اکثر قربانيان اين جرايم جوانان هستند و به دليل ناآگاهي والدين از سيستمهاي رايانهاي، نظارت آنها بر فرزندانشان در اين زمينه ضعيف است.
عليزاده خاطرنشان کرد: نظارت ضعيف از سوي برخي مراجع و ناآگاهي کاربران و صاحبان کافينتها و تذکر ندادن کاربران نسبت به رعايت مسايل امنيتي مانند حفظ پسورد و ساير مسايل باعث افزايش جرايم رايانهاي شده است.
معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري آذربايجان غربي تصريح کرد: اتحاديههاي صنفي موظفند از فعاليت کافينتها و فروشگاههاي عرضه محصولات فرهنگي پيش از اخذ مجوز، جلوگيري و متصديان اين واحدها را با شرح وظايفشان آشنا کنند.
عليزاده يادآور شد: آگاهيبخشي خانوادهها در خصوص نوع جرايم، انحرافات و سوء استفادههاي حوزه سايبري و فضاي مجازي، از مهمترين مسائلي است که بايد مد نظر قرار گيرد.
وي تامين منابع مالي و زيرساختهاي لازم براي آموزش تک تک افراد جامعه را ضروري دانست و اظهار کرد: تشکيل کارگروه تخصصي با حضور کارشناسان مجرب در ارائه راهکارهاي سازنده و کاربردي براي بررسي و حل مشکلات حوزه سايبري بسيار مهم و اساسي است.