یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

عضو هیئت مدیره همراه اول مطرح کرد

انحصار علت اصلی عقب‌ماندگی کشور در شاخص‌ باند پهن همراه و ثابت

يوسف پور

شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۳:۰۰


عضو هیئت مدیره همراه اول گفت: در نتیجه انحصاری که سالهای قبل برای توسعه بخش خصوصی در کشور ایجاد شد هم اکنون کشور در ضریب نفوذ باند پهن ثابت و موبایل بسیار عقب مانده است.

به گزارش خبرنگار فن‌آوری اطلاعات خبرگزاری فارس، ناصر یوسف‌پور در ششمین همایش فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات اظهار داشت: هم اکنون سمینار موبایل بارسلون در حال برگزاری است که از برگزاری این سمینار اطلاعاتی به دست آمده است.

عضو هیئت مدیره شرکت ارتباطات سیار گفت: براساس اطلاعات ارائه شده در سمینار موبایل بارسلون سال 2018 سال کلیدی برای اپراتورهای تلفن همراه خواهد بود زیرا در آن سال درآمد اپراتورهای موبایل از دیتا و اینترنت از سایر درآمدهای آنها (سرویس‌های صوتی و تصویری) پیشی می‌گیرد.

وی ادامه داد: این اتفاق از سال 2013 آغاز می‌شود و در سال 2018 توقف می‌یابد.

یوسف‌پور ادامه داد: پیشی گرفتن درآمدهای دیتا و اینترنت از صوت و تصویر در کشورها در زمان‌های مختلف تحقق می‌یابد از جمله در کشور آرژانتین در سال 2013، در کشور آمریکا در سال 2014 و در کشور کنیا در سال 2017 اما یک دلیل مشترک این موضوع به کارگیری M2M (ماشین به ماشین) است.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود در سال 2025، 50 میلیارد سیم‌کارت در دنیا از سرویس‌های دیتا و اینترنت استفاده خواهند کرد و بخش اعظم این سرویس‌ها در رابطه با M2M است.

یوسف‌پور ادامه داد: در 8 سال آینده هزار و 100 میلیارد دلار در بخش M2M در سراسر دنیا سرمایه‌گذاری خواهد شد و با این میزان سرمایه‌گذاری یک میلیون و 30 هزار شغل جدید ایجاد می‌شود.

عضو هیئت مدیره شرکت ارتباطات سیار ادامه داد: براساس اطلاعات دیگری از کنگره موبایل بارسلون هم اکنون ضریب نفوذ باند پهن ثابت در ایران یک درصد است این در حالی است که این رقم در ترکیه 10 درصد، در انگلستان 37 درصد، مالزی 28 درصد، فرانسه 36 درصد و کره 36 درصد است.

وی ادامه داد: همچنین ضریب نفوذ باند پهن همراه در ایران یک درصد است اما در ترکیه 9 درصد، در مالزی 17 درصد، فرانسه 46 درصد و در کره 106 درصد است.

یوسف‌پور گفت: این ارقام نشان می‌دهد که در زمینه باند پهن بسیار از دنیا عقب هستیم و یکی از دلایل این عقب بودن نیز انحصار در برنامه‌های توسعه بخش خصوصی است که نتیجه انحصار چند سال قبل امروز در کشور نمایان شده است.

وی ادامه داد: اگر این روند ادامه پیدا کند نتیجه انحصاری که در شرایط کنونی در کشور ادامه دارد، در سال‌های بعد در کشور نمایان خواهد شد.

یوسف‌پور گفت: این در حالی است که فرصت فعلی برای پیشرفت آینده بسیار مغتنم است و هم اکنون پتانسیل خوبی در کشور برای از بین بردن این انحصار وجود دارد. تنها این پتانسیل نیازمند شکوفا شدن و ارتقا است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به محدودیت سرعت اینترنت در ایران اشاره کرد و گفت: محدودیت‌ها در تولید محتوا نیز بسیار اثرگذار هستند و در کشور با محدودیت‌هایی زیرساختی مواجه هستیم.

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو