39 فونت متني و گرافيکي فارسي پس از اصلاح و استانداردسازي، توسط شورايعالي اطلاع رساني براي کاربران محيط رايانه ارائه شد.
وايمکس نيوز- فونتهاي فارسي اغلب در انطباق با استانداردهاي ملي و بينالمللي و همچنين از نظر قواعد زيباشناختي، کاستيهاي بسياري دارند. از اين رو کارگروه خط و زبان فارسي در محيط رايانهاي دبيرخانه شوراي عالي اطلاعرساني، اصلاح و استانداردسازي 39 خانواده فونت فارسي را در دستور کار خود قرار داد.
از مهمترين ويژگي فونتهاي اصلاح شده ميتوان به تنظيم درهمرفتگي (kerning) حروف و کاهش تقريبا 10 درصدي طول متن در برخي فونتها اشاره کرد که در کنار افزايش زيبايي متن، کاهش حجم صفحات يک کتاب، کاهش مصرف کاغذ و هزينه را موجب ميشود.
پشتيباني از نيازهاي خاص زبانهاي همخانواده فارسي مانند عربي، پشتو، اردو و کردي نيز از ديگر ويژگي فونتهاي اصلاح شده محسوب ميشود که با چنين رويکردي شاهد حفظ و افزايش نفوذ فرهنگي در کشورهايي که از اين زبانها استفاده ميکنند، خواهيم بود.
تصحيح محل اعراب، امکان درج فونت در فايلهاي PDF، مطابقت با آخرين نسخه استاندارد يونيکد، استاندارد ملي 6219، استاندارد Adobe Glyph Naming نيز در فونتهاي ياد شده انجام شده است؛ همچنين مناسب سازي حالت نرمال 10 فونت از اين مجموعه مانند لوتوس، بدر و نازنين براي استفاده در وب در اندازه 5 P.T انجام شده است.
در اين مجموعه سعي شده براي برخي از فونتهاي پرکاربرد مانند لوتوس اگر غير از حالت نرمال حالتهاي ايتاليک و بولد نيز وجود دارد استانداردسازي صورت گيرد، بنابراين اين مجموعه بالغ بر 59 حالت مختلف از 39 فونت فارسي است.
فونتهاي فارسي اصلاح شده در وبگاه scict.ir در دسترس است.
منبع : مهر