مراسم افتتاح فاز نخست پروژه بزرگ اوج (ترانزیت ارتباطات عراق از طریق ایران) با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزیر ارتباطات عراق برگزار شد.
وایمکس نیوز - در این مراسم که صبح امروز در مجتمع مخابراتی انقلاب شرکت ارتباطات زیرساخت کشور برگزار شد، وزیر ارتباطات از افتتاح 1200 کیلومتر پهنای باند و 1500 کیلومتر مسیر پشتیبان با ظرفیت انتقال 200 گیگابیت بر ثانیه خبر داد.
وزیر ارتباطات با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران برای برقراری ارتباطی از طریق پهنای باند یا انتقال صوت توضیحاتی را درباره مقدمات ایجاد اپراتور مشترک ایران و عراق، پروژه ایپک، تعرفههای اینترنت، ساماندهی پیامکهای تبلیغاتی و ادامه اجرای فیلترینگ هوشمند ارائه داد.
محمود واعظی همچنین در حاشیه این مراسم گفت: وزارت ارتباطات با توجه به موقعیت ایران برای کشورهای منطقه در زمینههای ارتباطی سرمایهگذاری کرده است و در حال حاضر یک مسیر ارتباطی بین نوردوز و قصر شیرین افتتاح شده است.
وزیر ارتباطات با اشاره به این که از روز گذشته دو کمیته در زمینه گسترش ارتباطات بین ایران و عراق برگزار شده بود تاکید کرد: گزارش این کمیتهها خوب بود و مسوولان کشور عراق نیز امروز به بازدید از بخش خصوصی و قسمتهای نرم افزاری و سخت افزاری کشور پرداختند و با توجه به تجربیات ایران در زمینههای ارتباطی علاقه زیادی برای همکاری با ایران دارند.
واعظی با اشاره به این که بخش ارتباطات سخت افزاری عراق به دلیل حضور گروهک تروریستی داعش دچار مشکلاتی شده است گفت: به دلیل وجود داعش در این کشور زیرساختهای ارتباطی عراق قطع شده و قرار است ایران این ارتباطات قطع شده را برقرار کند.
وی افزود: به دلیل مشکلاتی که در عراق تا به امروز وجود داشته است این کشور از نظر ICT عقب افتاده و به همین دلیل طبق توافقات به دست آمده قرار است متخصصان ایرانی پروژههایی را در این کشور هم در بحث اینترنت و هم در بحث دولت الکترونیک اجرا کنند.
سیم کارت مشترک ایرانی و عراقی
وزیر ارتباطات همچنین با اشاره به رفت و آمد شیعیان و زائران ایرانی در عراق و برعکس اظهار کرد: برای این که ارتباطات این افراد بهتر برقرار شود دو کشور نیازمند همکاریهای مشترک در زمینههای ارتباطات اپراتوری هستند.
وی در همین رابطه خاطرنشان کرد: به همین دلیل مقدماتی برای ایجاد یک اپراتور مشترک بین ایران و عراق و با همکاری بخش های خصوصی و اپراتورهای تلفن همراه فعال موجود در کشور انجام شده است.
واعظی افزود: با طراحی و راه اندازی این اپراتور مشترک، سیمکارت آن برای کاربران در هر دو کشور قابل استفاده است و ایران در این مورد آمادگی کامل را دارد و لازم است و طرف عراقی نیز در این زمینه تصمیم گیری کند.
افزایش ظرفیت مسیر ارتباطی اروپا - آسیا
وزیر ارتباطات همچنین در بخش دیگری از این صحبتها در مورد پروژه ارتباطی ایپک تصریح کرد: این پروژه متفاوت با خطوط ارتباطی پروژه اوج است و مسیر ارتباطی مربوط به آسیا و اروپا است.
وی در این باره خاطرنشان کرد: ظرفیت این مسیر در حال حاضر 200 گیگابیت بر ثانیه است که تا اوایل سال آینده به 500 گیگابایت بر ثانیه افزایش پیدا میکند.
واعظی همچنین خاطرنشان کرد: امیدوارم تا پایان سال 1394 نیز ظرفیت این خط به 3200 گیگابایت بر ثانیه افزایش پیدا کند.
انحصار شرکت زیرساخت ملغی نیست
وی همچنین در پاسخ این سوال که آیا قرار است انحصار خرید و فروش پهنای باند از شرکت زیرساخت گرفته شود، تصریح کرد: تنها یکی از خبرگزاریها درباره حرفهای من تیتر اشتباه زده بود. وزارت ارتباطات تنها تصمیم دارد برای خرید پهنای باند بین الملل مناقصهای را برگزار کند که آن را با ارزان ترین قیمت و بهترین کیفیت خریداری کند. از نظر ما همه میتوانند در این مناقصه شرکت کنند.
او افزود: وزارت ارتباطات با همان شیوه گذشته پهنای باند را خریداری میکند و شرکت زیرساخت نیز با تاسیسات پیچیده و سنگینی که در اختیار دارد آن را در اختیار شرکتهای تولیدکننده قرار میدهد.
وزیر ارتباطات افزود: مساله پهنای باند پیچیدگیهایی را دارد و مثل کالاهای دیگر نیست بلکه دارای مسائل امنیتی و مسائل مربوط به پالایش و محتوا و اخلاق است که فکر می کنم در حال حاضر مقدمات این امر ایجاد نشده که انحصار از شرکت زیرساخت در زمینه پهنای باند گرفته شود.
واعظی همچنین درباره تصمیم وزارت ارتباطات در زمینه تعرفههای پهنای باند تصریح کرد: هدف وزارت ارتباطات این است که در کنار توسعه اینترنت در کشور آن را با قیمت ارزانتری ارائه دهد. در طول امسال یکبار اینترنت 20 درصد ارزان شد و وزارت ارتباطات تصمیم دارد تعرفهها را باز هم ارزانتر کند.
تشکیل شورایی برای ساماندهی پیامکهای تبلیغاتی
وی همچنین درباره پیامکهای تبلیغاتی و مساله ساماندهی به این پیامکها اظهار کرد: در چند ماه گذشته وزارت ارتباطات جلسات متعددی را در این زمینه داشت که در جلسه اخیر وزارتخانه با شورای عالی فضای مجازی آیین نامه و مباحثی برای تعرفههای پیامکهای تبلیغاتی و ارزش افزوده در نظر گرفته شد و سیاست گذاری در این زمینه انجام شد.
وی از تشکیل کمیته ای با حضور 10 دستگاه مختلف به ریاست وزارت فرهنگ و ارشاد خبر داد و افزود: این کمیته وظیفه نظارت بر محتوای پیامکها را دارد و این پیامکها ساماندهی شده تا در صورت تخلف به آنها تذکر داده شود.
وی در پاسخ به این سوال که برنامه وزارت ارتباطات برای پیامکهای تبلیغاتی که از طریق وایبر ارسال میشود چیست؟ گفت: قصه وایبر متفاوت است زیرا این برنامه در اختیار خود افراد است و افراد می توانند در صورت نارضایتی آن را از موبایل خود حذف کنند اما در مورد خط موبایل نمی توانند این کار را انجام دهند.
سیاست وزارت ارتباطات گسترش شبکه اجتماعی داخلی
وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که آیا قوه قضاییه مهلت جدیدی به وزارت ارتباطات برای اجرای گستردهتر فیلترینگ هوشمند داده است گفت: من از این مهلتها مطلع نیستم اما از ابتدا دولت این را وظیفه خود میدانست که با اجرای طرح فیلترینگ هوشمند در زمینه پاکسازی سایتها از محتوای مجرمانه تلاش کند.
وی افزود: در این زمینه تا به حال تلاش گستردهای انجام شده است و همان طور که متخصصان در همه جای دنیا در بحث محتوای اینترنتی فعالیت میکنند در ایران نیز فعالیتهایی صورت می گیرد.
وی افزود: این امر در واقع یک جنگ نرم است که با تمام وجود تلاش میکنیم که اهداف کشور در راستای ارائه اینترنت قابل استفاده و پاک محقق شود.
واعظی خاطرنشان کرد: فضای مجازی نیز ممکن است مانند فضای واقعی کشور آلودگیهایی را داشته باشد. فیلترینگ هوشمند در سه مرحله یک ماه، سه ماه و شش ماه اجرا میشود که مرحله اول آن سپری شده است و ما در حال ورود به مرحله بعد هستیم.
موفقیت 83 درصدی اجرای فیلترینگ در اینستاگرام
وزیر ارتباطات همچنین با اشاره به اینکه فیلترینگ هوشمند در حال حاضر از طریق یک نرم افزار در کشور اجرا می شود، اظهار کرد: مرحله اول فیلترینگ هوشمند از طریق یک نرم افزار و برروی یک شبکه اجتماعی اجرا شد که طبق گزارش این اجرا 83 درصد موفق بوده است.
وی افزود: بنابراین وزارت ارتباطات تصمیم دارد مرحله دوم اجرای فیلترینگ هوشمند را توسعه داده و با استفاده از دو نرم افزار آن را در سایتهای دیگر نیز پیاده سازی کند.
واعظی همچنین با اشاره به اینکه سیاست وزارت ارتباطات در مورد فیلترینگ این است که مردم از شبکه های اجتماعی داخلی استفاده کنند گفت: میزبانی این شبکهها در داخل کشور است و چون مردم هنوز به خوبی فرهنگ استفاده از شبکههای اجتماعی را ندارند ممکن است اطلاعات و عکسهای شخصی خود را منتشر کنند و این اطلاعات از طریق کشورهای میزبانی شبکههای اجتماعی خارجی را دارند ممکن است مورد سو استفاده قرار گیرد.
وی با تاکید بر لزوم حفظ حریم شخصی مردم تصریح کرد: به همین دلیل وزارت ارتباطات از دانشگاهها و پژوهشگاههای داخل کشور برای ایجاد شبکههای اجتماعی داخلی حمایت کرده و امکانات مورد نیاز را در اختیار آنها قرار میدهد.
وزیر ارتباطات افزود: براساس گزارشها، یکی از شبکههای اجتماعی داخلی که حدود سه ماه قبل ایجاد شده بود در حال حاضر با استقبال خوبی مواجه شده است.
واعظی همچنین در پاسخ به این سوال که سیاستگذار نهایی بحث فیلترینگ هوشمند کدام سازمان یا ارگان است تصریح کرد: در عرصه فضای مجازی شورای عالی فضای مجازی تنها مرجع درباره سیاستگذاری و برنامهریزیهای کلان است و آنچه که این شورا تصویب میکند برای همه بخشها و سازمانهای مربوط لازم الاجراست.
وی همچنین درباره پروژه توانا که خط ارتباطی بین تهران و اصفهان است، تصریح کرد: در حال حاضر در بخش انتقال و تجهیزات مربوط به آن در کشور تولیدکنندگان خوبی وجود دارد و پروژه توانا که خط ارتباطی بین تهران و اصفهان ایجاد کرده است رضایت بخش بوده است. بنابراین تصمیم گرفته شده که عراق نیز از این دستگاههای ارتباطی استفاده کند.
آخرین تصمیمها در مورد سازمان فضایی
وزیر ارتباطات درباره وضعیت سازمان فضایی و تصمیم دولت در مورد این سازمان اظهار کرد: طبق اساسنامه سازمان فضایی این سازمان در وزارت ارتباطات ایجاد شده بود اما سه سال قبل دولت گذشته تصمیم گرفت که این سازمان را به ریاست جمهوری منتقل کند.
وی در این باره خاطرنشان کرد: دولت آقای روحانی اعتقاد دارد که همه بخشها باید از منظر اجتماعی در دستگاه مربوط خود فعالیت کند و دولت وظیفه سیاستگذاری و نظارت بر این سازمان دارد.
واعظی افزود: طبق تصمیم شورای عالی اداری آن بخش از سازمان فضایی که کار اجرایی انجام نمی دهد زیر نظر ریاست جمهوری باقی خواهد ماند و سازمان فضایی و پژوهشگاههای فضایی به وزارت ارتباطات منتقل میشوند.
وزیر ارتباطات با اشاره به این که برخی خبرها حاکی از این بوده است که دولت تصمیم دارد سازمان فضایی را منحل، تکه پاره و تضعیف کند، تصریح کرد: این اخبار صحت ندارد و تصمیم دولت قوت بخشیدن به این سازمان است.
وی همچنین اظهار کرد: هدف دولت ادامه فعالیت سازمان است و به محض تعیین تکلیف آن وضعیت نهایی این سازمان اعلام می شود.
واعظی همچنین اظهار کرد: برخی از خبرگزاریها معلوم نیست در کدام اتاق فکر بحث انحلال سازمان فضایی را مطرح کردهاند که این امر موجب ایجاد مشغولیت ذهنی برای مردم شده است اما همواره در جلسات تصمیمات دولت بر عکس این بوده و هدف دولت تقویت سازمان فضایی بوده است.
افتتاح دو موتور جستوجوی ملی در دهه فجر
وی همچنین با اشاره به اهمیت بحث موتور جستوجوی ملی در شبکه ملی اطلاعات این موتور را بخشی از شبکه ملی اطلاعات دانست و اظهار کرد: در این زمینه وزارت ارتباطات به پشتیبانی تمام دانشگاهها و پژوهشکدههایی که برای طراحی موتورهای جست و جوی ملی فعالیت میکنند میپردازد و در دهه فجر نیز قرار است دو موتور جستوجوی ملی رونمایی و شروع به کار کند.
آخرین اخطار برای ایرانیان نت
واعظی همچنین با اشاره به اینکه اپراتوری که وظیفه راه اندازی فیبر نوری به منازل در کشور را داشته است با برخی مشکلات مالی مواجه بود اظهار کرد: این مشکلات مالی باعث تاخیر در اجرای کار به راه اندازی فیبر به منازل شده است.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه آخرین هشدار به این شرکت از سوی وزارت ارتباطات داده شده است گفت: وزارت ارتباطات هشدار داده است که در صورت تاخیر این پروژه را واگذار خواهد کرد که طبق آخرین گزارش این شرکت سرمایه آن به 200 میلیارد افزایش پیدا کرده است و پروژه در حال پیشبرد است.
وی همچنین با اشاره به اینکه سیاست وزارت ارتباطات استفاده از امکانات در همه بخشهای خصوصی، پژوهشگاهها و دانشگاههای کشور است، گفت: دانشگاه شریف نیز یکی از همین بخشهاست و من به عنوان وزیر ارتباطات به این دانشگاه فارغالتحصیلان آن و پروژههای آن افتخار می کنم و اعتقادم بر این است که وظیفه همه بخشها این است که از دانشگاه و پروژههای آنها بهره ببرند.
منبع : ایسنا