دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

مخالفت واعظي با صدور مجوز تلويزيون اينترنتي توسط صدا و سيما

تلويزيون هوشمند

یکشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۸:۰۰


وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات نسبت به صدور مجوز ارائه خدمات تلويزيون اينترنتي در کشور توسط سازمان صدا و سيما واکنش نشان داد.

وايمکس نيوز - محمود واعظي امروز در نشستي خبري همزمان با برگزاري مراسم روز جهاني پست در پاسخ به سئوال مهر گفت: آنچه که مربوط به پخش برنامه‌هاي تلويزيوني و محتوا است مربوط به سازمان صدا و سيما مي‌شود و اين سازمان تنها مي‌تواند رگولاتر محتواي برنامه‌هاي توليد شده خود باشد.

وي در مورد واگذاري مجوز ارائه خدمات تلويزيون اينترنتي توسط سازمان صدا و سيما به 5 اپراتور در کشور، گفت: ارائه خدمات آي پي تي وي، آي پي مديا و ويدئوي درخواستي به دليل وابستگي به شبکه‌هاي ارتباطي بايد با مجوز وزارت ارتباطات انجام شود.

وزير ارتباطات با تاکيد بر اينکه هر گونه ارائه خدمات تصوير مبتني بر شبکه‌هاي ارتباطي ملزم به دريافت مجوز از وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات است، گفت: قانون موضوع پخش برنامه‌ها و ارتباطات را در دو تعريف کاملا استاندارد ارائه کرده است و بر اساس اين قانون تنها پخش برنامه‌هاي تلويزيوني و محتواي برنامه‌ها در اختيار سازمان صدا و سيما است و اگر اين موضوع بخواهد وارد شبکه ارتباطات کشور شود بايد از ضوابط اين وزارتخانه پيروي کند.

واعظي تصريح کرد: فضاي فرکانسي کشور در مالکيت حاکميت است و بر اساس قانون اختيار بهره‌برداري از اين فضاي فرکانسي در اختيار سازمان‌هايي قرار گرفته است و اين سازمان‌ها به هيچ عنوان حق واگذاري اين فضاي فرکانسي را به شخص ثالث ندارند.

 

درخواست 23 اپراتور بين‌المللي براي حضور در بازار موبايل ايران

وزير ارتباطات در خصوص آخرين وضعيت ارائه پروانه فعاليت اپراتورهاي ارتباطات ثابت (FCP) گفت: محدوديتي در واگذاري اين پروانه‌ها به بخش خصوصي نداشته‌ايم و در جهت ساماندهي فعاليت بيش از 1400 فعال حوزه اينترنت قرار است اين پروانه‌ها به زودي صادر شود.

وي با بيان اينکه صدور مجوز براي 8 شرکت تاکنون قطعي شده است، اضافه کرد: مابقي متقاضيان نيز مي‌توانند با تکميل شرايط خود از اين موقعيت استفاده کنند.

واعظي با تاکيد بر اينکه افزايش ميزان سرمايه‌گذاري، گردش اقتصادي و جمع خرده سرمايه‌ها از جمله اهداف ارائه مجوز جديد در حوزه اينترنت است، در مورد آخرين وضعيت اپراتورهاي مجازي موبايل نيز گفت: طبق مطالعات انجام شده برآورد ما اين است که تا 10 سال آينده 15 درصد سهم بازار تلفن همراه به اپراتورهاي مجازي اختصاص يابد.

وزير ارتباطات گفت: تاکنون 23 اپراتور بين‌المللي از 18 کشور جهان براي حضور در اپراتور مجازي موبايل ايران به عنوان سرمايه‌گذار در کنسرسيوم‌هاي ايجاد شده شرکت کرده‌اند و تاکنون 51 تقاضا براي دريافت اين مجوزها داشته‌ايم.

وي گفت: تاکنون 12 متقاضي شرايط دريافت پروانه فعاليت اپراتور مجازي موبايل را داشتند، اما درصدد هستيم در صورت تکميل تمامي مدارک متقاضيان، اين پروانه‌ها به صورت يکجا و در يک روز براي تمامي متقاضيان صادر شود.

 

پروانه اپراتور دوم پست به زودي نهايي مي‌شود

واعظي با اشاره به اقداماتي که براي ورود بخش خصوصي به عرصه پست کشور انجام شده است، گفت: اقدامات موثري در حوزه پست دولتي ايران انجام شده و اگر چه طي دو سال اخير ما به دنبال برخي از اهداف بوديم که به آن نرسيده‌ايم، اما اين مسير ارتقاي پست بايد ادامه پيدا کند.

وزير ارتباطات افزود: درآمد جهان از سرويس‌هاي پستي حدود يک و نيم تريليون دلار برآورد مي‌شود و بر اساس ارزيابي‌هاي بازار ايران، 15 ميليارد دلار اين درآمد مي‌تواند سهم درآمد پست ايران باشد.

وي با تاکيد بر برنامه‌هاي اين وزارتخانه براي رونق کسب و کار شرکت پست، گفت: براي ايجاد رقابت در اين بازار، ورود اپراتور خصوصي پست را به عنوان اپراتور دوم پست تعريف کرده‌ايم و بررسي‌هاي آن در مجلس به پايان رسيده و قرار است به زودي در صحن علني مجلس مطرح شود.

وي گفت: هم‌اکنون بخش خصوصي که در حوزه پست فعاليت مي‌کنند نظام‌مند شده‌اند تا آمادگي حضور براي اپراتور خصوصي پست را داشته باشند. اين اقدام در جهت ارتقاي کيفيت خدمات پستي و کاهش تعرفه‌ها صورت مي‌گيرد.

 

راه‌اندازي سامانه سنجش سرعت اينترنت براي کاربران

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات موضوع کاهش بسته‌هاي اينترنتي توسط اپراتورهاي موبايل که از سوي برخي کاربران اعلام مي‌شود را نپذيرفت و گفت: تا به امروز هيچ تخلفي در زمينه کم‌فروشي اينترنت موبايل بر روي بسته‌هاي ديتا، از سوي اپراتورها گزارش نشده است.

واعظي افزود: اعتبار اپراتورهاي تلفن همراه بيشتر از آن است که بخواهند با اين وضعيت درآمدي کسب کنند و آنها به خاطر دريافت چند ريال از کاربر، اعتبار خود را زير سئوال نخواهند برد.

وي با بيان اينکه در گذشته کاربران براي باز کردن يک صفحه اينترنت دقايق بسياري را صرف مي‌کردند، افزود: امروز با وجود افزايش سرعت اينترنت بر روي گوشي‌هاي موبايل شايد اين احساس به وجود مي‌آيد که حجم بسته‌هاي اينترنتي سريع به اتمام مي‌رسد، اما اين به معناي تخلف اپراتورها در حجم بسته‌هاي اينترنتي نيست.

وزير ارتباطات از طراحي سامانه‌اي خبر داد که کاربران اينترنت مي‌توانند از صحت حجم بسته‌هاي اينترنتي خود و نيز ميزان مصرف و باقيمانده آن مطلع شوند و گفت: اين سامانه در سايت سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي و تمامي اپراتورهاي موبايل تا دو هفته آينده فعال مي‌شود و کاربران مي‌توانند با دانلود اين اپليکيشن از صحت حجم و سرعت اينترنت خود آگاه شوند.

واعظي گفت: هم‌اکنون اين اپليکيشن براي اينترنت ثابت ADSL نهايي شده و کاربران مي‌توانند از اين امکان استفاده کنند.

وي با بيان اينکه اين سامانه آزمايشي بوده و در صورت اعلام ايرادها، مشکلات آن برطرف خواهد شد، تاکيد کرد: کاربران موبايل بايد به اين نکته نيز توجه داشته باشند که به روز رساني اپليکيشن‌‌هايي که به صورت اتوماتيک به روز مي‌شوند هزينه کيلوبيتي دارند و بر اين اساس کاربران بايد در بخش ستينگ گوشي خود بخشي را که به روز کردن اپليکيشن با اجازه دارنده گوشي است را فعال کنند.

 

آماده‌سازي شبکه ارتباطي براي اربعين حسيني

وزير ارتباطات در مورد وضعيت شبکه ارتباطي در مواجهه با بحران نيز گفت: ما يک فرکانس جداگانه‌ را براي مواقع بحران تعريف و تعدادي آنتن BTS را براي اين موارد تعبيه کرده‌ايم و ان‌شا‌ء‌الله در بدترين حالت ممکن نيز در مواقع بحران به مشکلي برنخوريم.

واعظي در مورد ترافيک ارتباطي در ايام اربعين در کشور عراق نيز گفت: کميته‌اي از دو ماه گذشته با مسئوليت شرکت ارتباطات زيرساخت و عضويت اپراتورهاي تلفن همراه و مخابرات راه‌اندازي شده است تا آمادگي ارائه خدمات در اين ايام را داشته باشيم.

وي گفت: 50 درصد موضوع از طرف ما قابل حل است، اما 50 درصد مابقي نيز مربوط به اپراتورهاي عراقي مي‌شود که آنها آمادگي ارائه خدمات براي اين جمعيت عظيم را ندارند و به همين دليل به دنبال مديريت بحران در اين زمينه به خصوص هستيم.

 

هيچ وقت به دنبال دولتي کردن مخابرات نبوده‌ام

وزير ارتباطات در مورد موضوع بازگرداندن شرکت مخابرات به دولت که چند روز اخير از سوي يکي از نمايندگان مجلس مطرح شد نيز گفت: طي دو سال اخير بارها موضع خود را در مورد مخابرات اعلام کرده‌ام.

واعظي افزود: ما به هيچ عنوان به دنبال دولتي کردن مخابرات نيستيم و تاکنون نيز کوچکترين قدمي در اين زمينه برنداشته‌ام.

وي با بيان اينکه تمامي اقداماتي که تاکنون انجام شده در راستاي توسعه شرکت مخابرات و خدمات‌دهي به مردم بوده است، خاطرنشان کرد: انحصاري که هم‌اکنون در اختيار مخابرات است، به کل فعاليت‌هاي آينده شبکه ارتباطي کشور آسيب مي‌زند. براي مثال شبکه ملي اطلاعات به توسعه مخابرات نياز دارد و هم‌اکنون بسياري از شرکت‌هاي مخابراتي دنيا بر روي آي پي به مردم سرويس مي‌دهند و ما نيز بايد روي شبکه مخابرات نوآوري ايجاد کنيم.

وزير ارتباطات با تاکيد بر اينکه ما با هيچ جايي کشمکش نداريم، در مورد افزايش تعرفه‌هاي مخابرات گفت: در گذشته 30 ميليون مشترک تلفن ثابت ماهانه 30 تومان آبونمان پرداخت مي‌کردند، اما امروز به طور متوسط هر خط تلفن ثابت 750 تومان آبونمان ماهانه دارد. آنچه که در اين رابطه افزايش داده شده است به اندازه افزايش تعرفه‌ها درآمدزايي دارد.

واعظي گفت: ما مخابرات را تنها در بخش تلفن ثابت نمي‌بينيم و پروانه اين شرکت بخش تلفن همراه را نيز در بردارد و اين اپراتور مي‌تواند درآمد موبايل را خرج توسعه کند و نمي‌شود که با درآمد خود تنها قسط‌هايشان را پرداخت کنند.

وي تصريح کرد: برخي به جاي اينکه به دنبال منافع مردم باشند به دنبال افزايش تعرفه‌هاي مخابراتي هستند و اين به هيچ عنوان قابل قبول نيست.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: اينکه مجلس در حال جمع‌آوري امضا براي بازپس‌گيري مخابرات است، ما پاسخگوي آن نيستيم، اما اين ايراد از ابتدا نيز به مجلس وارد بود که خصوصي‌سازي مخابرات به اشتباه انجام شد و نبايد انحصار سيم مسي در چند دهه در انحصار يک شرکت باقي بماند، بلکه بايد تنها سوئيچ‌هاي مخابراتي به بخش خصوصي واگذار مي‌شد.

 

ايرانسل فعلا واگذار نمي‌شود

واعظي در مورد واگذاري سهام شرکت ارتباطي ايرانسل که قرار بود مردادماه امسال در بورس انجام شود نيز گفت: واگذاري ايرانسل کنسل نشده است، اما به تعويق افتاده است.

وي افزود: شرکت‌هاي بزرگ بايد اين آمادگي را در داخل خودشان به وجود بياورند که بتوانند وارد بورس شوند، اما در شرايطي که تمامي شرکت‌هاي مختلف دنيا براي همکاري و سرمايه‌گذاري در ايران آماده مشارکت هستند، نبايد در اين شرايط به اين شرکت فشار بياوريم که وارد بورس شود.

وزير ارتباطات با تاکيد بر اينکه بايد در اين زمينه سنجيده عمل کنيم، گفت: موضوع رفتن ايرانسل به بورس چيز خاصي نيست که يک دغدغه و مسئله باشد و بايد بيشتر سعي کنيم فضاي اقتصادي جامعه را براي سرمايه‌گذاري خارجي آرام‌تر نگه داريم.

 

منبع : مهر

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو