یکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳

آیا رویای'اینترنت همراه' با آمدن تلفن همراه نسل سه تحقق خواهد یافت؟

تیک نیوز

یکشنبه ۲۸ شهریور ۱۳۸۹ - ۰۹:۵۱:۰۰


تهران - اینترنت روی موبایل یا gprs از فناوری‌های جذابی است که در چند سال اخیر توسط اپراتورهای تلفن همراه راه‌اندازی شد، ولی ضعف های این سرویس به گونه‌ای است که بسیاری معتقدند هنوز 'اینترنت همراه' در ایران راه‌اندازی نشده است.

وایمکس نیوز-ایرانسل نخستین اپراتوری بود که در سال 1386 امکان اتصال به شبکه اینترنت از طریق تلفن همراه (gprs) را برای کاربران ایرانی میسر کرد، بعد از آن اپراتور همراه اول در نیمه دوم سال 1387 اقدام به ارایه خدمات محدود اینترنت روی موبایل کرد ولی کیفیت، قیمت و ساعات ارایه این سرویس (gprs)موجب شد که کاربران تلفن های همراه از این سرویس استقبال نکنند.
اکنون کاربران ایرانی چشم انتظار آمدن نسل سوم تلفن همراه هستند، آیا فناوری 'اینترنت همراه' با آغاز به کار اپراتور سوم تلفن همراه تحقق خواهد یافت.
یک کارشناس ارتباطات روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مورد چشم‌انداز 'اینترنت همراه' با آمدن تلفن‌های همراه نسل سه به کشور اظهار داشت: زمانی که یک اپراتور نسل دوم سرویس GPRS ارائه می‌دهد اصطلاحاً آن را ارتقا یافته به نسل 5/2 می‌نامند چرا که این تکنولوژی چیزی بین نسل دوم و سوم (3G) به حساب می‌آید.
'حسن غیاثوند' افزود: امروزه سرویس GPRS در سه کلاس A و B و C ارائه می‌شود. در سرویس A سیستم GPRS و GSM(مکالمه و پیامک و...)همزمان با یکدیگر ارائه می‌شود یعنی هر دو نوع سرویس همزمان با هم قابل دسترسی است اما در کلاس B هنگام دسترسی به اینترنت یا تماس با تلفن یا پیامک همزمان ممکن نیست و مثلاً اگر کاربری هنگام کار با اینترنت بخواهد تماس تلفنی داشته باشد یا پیامکی ارسال کند، اینترنت او قطع و سپس تماس تلفنی برقرار و پس از مکالمه دوباره اینترنت وصل خواهد شد.
وی اظهار داشت: در کلاس C نیز باید گفت سوئیچ کردن به شکل مکالمه یا اینترنت بصورت دستی انجام می‌گیرد.
وی گفت: در ایران هم اکنون GPRS کلاس B ارائه می‌شود بدینگونه که هنگام تماس تلفنی اینترنت قطع و پس از آن دوباره برقرار می‌شود. با استفاده از این سرویس تمام خدمات اینترنتی اعم از ایمیل، مسنجر، خرید آنلاین و غیره قابل دسترسی است.
به گفته‌ی این کارشناس ارتباطات اگر اپراتور سوم، سرویس اینترنت روی موبایل یا GPRS خود را در کلاس A ارایه دهد، مشکلات فعلی سرویس GPRS را نخواهیم داشت.
غیاثوند با یادآوری اینکه اینترنت روی موبایل نیازمند پهنای باند وسیع است، گفت: برای موفقیت سرویس‌های نسل سوم تلفن‌همراه در کشور باید مشکل پهنای باند وسیع از سوی
دستگاه‌های حاکمیتی حل شود.
وی افزود: تکنولوژی نسل سوم تلفن‌همراه درحالی حائز اهمیت است که می‌تواند سرویس و خدمات خود را با پهنای باند زیاد عرضه کند در نتیجه استفاده از تلفن ‌همراه نه فقط برای استفاده تلفنی بلکه برای کاربردهای مختلف مانند تجارت الکترونیک، بانکداری الکترونیک، آموزش الکترونیک و سایر خدمات با کیفیت برتر مطرح می‌شود.
این کارشناس ارتباطات با اشاره به مشترکان فراوان تلفن همراه در کشور و استفاده وسیع مردم از تلفن همراه، گفت: ارایه اینترنت روی موبایل می‌تواند به افزایش تعداد کاربران اینترنت و افزایش ضریب نفوذ اینترنت در کشور بیانجامد.
غیاثوند افزود: انواع و اقسام سرویس‌هایی که هم اکنون در کشور با صرف هزینه‌های فراوان و با کیفیت پایین به کاربران ارائه می‌شود می‌تواند از طریق اینترنت به گونه‌ای ارزان تر و راحت تر در اختیار همگان قرار گیرد.
وی افزود: 'اینترنت همراه' می‌تواند تجارت الکترونیک را به گونه‌ای سریع در کشور رونق بخشد بطوری که می‌توان از این طریق بدون نیاز به حمل پول نقد تنها با استفاده از کارت های اعتباری هرگونه خریدی را به راحتی انجام داد.
همچنین اطلاع از وضعیت و آمارهای مختلف مثل سهام، آب و هوا، قیمت کالاهای مختلف و... به راحتی و سرعت انجام می‌گیرد.
منبع :ایرنا

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو