رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه معتقد است با توجه به رکودی که بر صنوف مختلف به خصوص صنف کامپیوتر حاکم است، اجرایی شدن برجام و برداشته شدن تحریمها به این زودیها تاثیری بر فعالیت صاحبان کسب و کار صنف IT نمیگذارد.
وایمکس نیوز - سیدمهدی میرمهدی افزود: در طول سالهایی که تحریم بودهایم، علاوه بر اینکه تحریمها را دور زدهایم بیشترین کالاهای مورد نیاز خودمان را نیز از کشورهای منطقه و با واحد درهم تامین میکردیم.
وی در ادامه افزود: به دلیل فقدان استفاده از سیستم بانکی در معاملات ما، تحریمهای غرب بر کشورمان تاثیر چندانی نداشته و طبیعتا با لغو این تحریمها نیز اتفاق خاصی نخواهد
افتاد.
میرمهدی درباره رکود موجود در اصناف مختلف گفت: متاسفانه در چند سال اخیر کالاهای مربوط به فناوری اطلاعات از سبد خانوار خارج شده و امروز صرفا تبدیل به کالاهایی شده است که مردم در صورت نیاز و ضرورت اقدام به خریداری آن میکنند.
رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه درباره وضعیت این بازار در گذشته نیز گفت: در گذشته مردم مرتبا برای به روز کردن، ارتقا و تعویض کالاهای خود به بازار IT مراجعه میکردند اما در چند سال اخیر سهم این بازار از درآمد خانوار به حداقل خود رسیده است.
وی تصریح کرد: با افزایش هزینه های خانوار مردم بیشتر به فکر تامین کالاهای اولیه و روزمره خود بوده و محصولات رایانهای و کالاهای مشابه آن در اولویتهای مردم قرار ندارند.
میرمهدی همچنین درباره نوسانات نرخ ارز و تاثیر آن در صنف فناوری اطلاعات افزود: نوسانات افزایشی نرخ ارز باعث ایجاد نوسان در قیمت ها و افزایش دو چندان قیمت کالاهای مذکور شده است.
میرمهدی با انتقاد از فضای ایجاد شده در جامعه و انتظارات پسابرجام گفت: متاسفانه فضایی در جامعه و بازار شکل گرفته است که عدهای گمان میکنند بعد از اجرای برجام همه چیز رایگان خواهد شد! در حالیکه شما مطمئن باشید حداقل در این حوزه اتفاق خاصی به لحاظ کیفیت و قیمت نخواهد افتاد.
وی افزود: امیدواریم در آینده اتفاقات مثبتی رخ دهد چرا که در غیراین صورت و با ادمه روند موجود و کاهش نیافتن نرخ ارز افزایش خرید مردم و خروج بازار از رکود مشکل است.
منبع : روزنامه فناوران